کد خبر : 21534
تاریخ انتشار : شنبه 5 آبان 1403 - 8:43

ناکامی ترکیه در پیوستن برای عضویت در گروه بریکس

ناکامی ترکیه در پیوستن برای عضویت در گروه بریکس
تقاضای ترکیه برای عضویت در گروه بریکس ظاهرا با ناکامی مواجه شده است. گفته شده کشور هند به عنوان عضو بریکس با در خواست ترکیه در این زمینه مخالفت کرده است.

به گزارش کلینی نیوز، طبق اظهارات سینان اولگن، یکی از اعضای اندیشکده آمریکایی “بنیاد کارنگی برای صلح بین‌المللی” در گفت و گو با روزنامه آلمانی “بیلد”، در نشست اخیر گروه بریکس در روسیه “حتی درباره پذیرش ترکیه نیز رای‌گیری نشده است.”

گفته شده است علت ناکامی ترکیه در این امر، مخالفت کشور هند “به دلیل روابط خوب آنکارا با پاکستان” بوده است. هند و پاکستان در حال حاضر روابط “دشمنانه‌ای” با یکدیگر دارند.

بر اساس مقررات سازمان بریکس، اتفاق نظر برای پذیرش عضو جدید در این گروه، الزامی است.

با این حال، در حال حاضر هیچ اعلام رسمی در مورد تقاضای نافرجام ترکیه برای عضویت در گروه بریکس، منتشر نشده است.

گروه بریکس یک گروه بین‌المللی به رهبری قدرت های اقتصادی نوظهوری است. بریکس (BRICS) مخفف پنج اقتصاد بزرگ در حال ظهور است: برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی. از سال ۲۰۰۹، دولت های کشورهای بریکس سالانه در اجلاس های رسمی تشکیل جلسه داده اند.

ابتدای سال جاری میلادی کشورهای مصر، اتیوپی، امارات متحده عربی و ایران نیز با نام بریکس پلاس به این گروه پیوستند.

این گروه به‌واسطه دارا بودن نیمی از جمعیت جهان و بین ۲۵ تا ۲۸‌درصد از ظرفیت اقتصاد جهانی پتانسیل بالایی برای تاثیرگذاری بر اقتصاد جهانی دارد و از رشد پرشتاب اقتصادی و نفوذ در امور جهانی هم برخوردار است و از سوی دیگر یکی از رویکرد‌های اصلی اعضای بریکس هم این بوده که آن‌ها همیشه حامی کشور‌های درحال توسعه و کشور‌های جنوب و برقرارکننده تعادل و عدالت اقتصادی در مقابله با نظام پولی و بانکی غربی بوده‌اند.

یکی از مخالفان اصلی اجلاس بریکس، آمریکاست که در این چند سال با همراهی متحدان غربی خود تلاش کرده روند جهانی‌شدن سایر کشور‌های درحال توسعه را به چالش بکشد،

اما با وجود این محور‌های مهم مورد توجه بریکس به‌طور کلی شامل افزایش مبادلات تجاری بین کشور‌های عضو و در نتیجه تقلیل وابستگی اقتصادی به اروپا و آمریکا، تشکیل بانک توسعه و ذخیره ارزی در برابر نهاد‌های غربی همچون بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول، ایجاد روابط جنوب ــ جنوب، استفاده از پتانسیل کشور‌های در حال توسعه برای تغییر مناسبات اقتصاد جهانی و عادلانه‌تر کردن آن و همچنین ایفای نقش مؤثر در کمک‌کردن به کشور‌های در‌حال ورشکستگی و تاثیرگذاری مثبت بر بحران‌های سیاسی یا اقتصادی مهم جهانی است.

برچسب ها : ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

Translate »