کد خبر : 20638
تاریخ انتشار : پنجشنبه 22 شهریور 1403 - 9:35

حادثه ۱۱ سپتامبر خودزنی ایالات متحده با هدف لشکرکشی به افغانستان و عراق بود

حادثه ۱۱ سپتامبر خودزنی ایالات متحده با هدف لشکرکشی به افغانستان و عراق بود
حادثه ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ را سناریوی از قبل طراحی شده کاخ سفید خوانده و ثمره حضور و اشغال ۲۰ ساله افغانستان توسط ایالات متحده را اختراع و توسعه گروه‌های تروریستی، تشدید اختلافات قومی و مذهبی و فعال سازی گسل‌های اجتماعی عنوان نمودند.

به گزارش کلینی نیوز، حادثه ۱۱ سپتامبر، از آن حوادثی است که می توان به جرات گفت بعید به نظر می رسد که کسی از آن اطلاع نداشته باشد. برخورد هواپیماهای مسافربری ربوده شده توسط گروه تروریستی القاعده به ساختمان‌های تجارت جهانی در منطقه منهتن جنوبی شهر نیویورک در ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، معادلات سیاسی جهان را تغییر داد.

درپـی حوادث ۱۱ سپتامبر موج تازه‌ای از حرکت‌های اسلام‌ستیزانه در جهان غـرب شـکل گرفت که در مناسبات میان مسلمانان و غربی‌ها تاثیرات قابل‌ملاحظه‌ای داشت. فراخـوان «تری جونز»، کشیش کلیسای کوچکی در ایالت فلوریدا، برای برگزاری مراسم قرآن‌سوزی در ۱۱ سپتامبر ۲۰۱۰ به مناسبت نهمین سالگرد ۱۱ سپتامبر یکی از جلوه‌های این پدیـده اسـت.

ایندیپندنت از گزارشی که توسط کنگره آمریکا در مورد حادثه ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ منتشر شده ۲۸ صفحه به صورت محرمانه باقی مانده است. این ۲۸ صفحه مربوط به ارتباط عربستان سعودی با این حملات و کمک های مالی آل سعود به رهبران القاعده است.

اطلاعات اصلی مندرج در این ۲۸ صفحه بر اساس اعترافاتی است که «ذکریا ماوسائویی» از اعضای ارشد القاعده کرده است.

در بخشی از مطالب مندرج در این ۲۸ صفحه به ارتباط گسترده اعضای ارشد عربستان سعودی از جمله «ترکی الفیصل» سفیر سابق عربستان در آمریکا، با شخص «بن لادن» رهبر سابق القاعده، اشاره شده است.

 همزمان با بیست و سومین سالروز حادثه ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ میلادی که به عنوان «خود زنی امریکا» نیز یاد می‌شود؛ کار شناسان سیاسی و رسانه‌ای در گفتگو با آوا این اقدام امریکا را بهانه ای برای لشکرکشی به افغانستان و عراق عنوان نموده و گفتند: که ایالات متحده با هدف سیطره بر افغانستان و از این ژئوپلتیک به منظور مدیریت قدرت‌های نو ظهور منطقه ای مانند چین، روسیه، هند و ایران، طی بیست‌سال کشور را به گونه ای اشغال و تخریب نمود که آثاری ویرانگرایانه‌ی آن ده‌ ها سال زمان می‌برد تا مرمت و باز سازی گردد.

سید ذکریا راحل موسوی، آگاه امور رسانه‌ای در گفتگو با خبرگزاری آوا ضمن اشاره به محدودیت‌های که امریکا در زمینه روشن‌سازی و تحقیق، نسبت به انفجار برج‌های تجارتی جهانی با سلطه هژمونی خود ایجاد کرده گفت؛ ایالات متحده به هیچ کشور و یا سازمان بین‌المللی اجازه و فرصت واکاوی سناریوی رویداد ۱۱ سپتامبر را تا اکنون به گونه میدانی و کارشناسانه نداده است.

وی رویکرد عدم دست‌رسی به اطلاعات دقیق این فاجعه از سوی امریکا را تایید کننده تحلیل‌های مبنی بر این که؛ در عقب حادثه مذبور توطئه ای وجود داشته، دانسته و افزود:  سکان‌داران کاخ سفید علاقه‌مند افشا شدن سناریوهای‌که در پشت پرده آن انفجار قرار دارد، نیستند.

این آگاه امور رسانه‌ای، اطلاعات همگانی شده در مورد  واقعه ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ را توسط غول‌های رسانه‌ای وابسته به غرب و امریکا را انگاره های کذب و مهندسی شده تلقی نموده و گفت: دشمن تراشی ایالات متحده سناریوی از قبل طراحی شده با هدف لشکرشی به کشورهای افغانستان و عراق انجام یافته بود.

حمله و اشغال عراق

در ۲۰ مارس ۲۰۰۳ حمله ائتلاف آمریکا علیه عراق شد و آمریکا ابتدا اقدام به بمباران بسیار شدید عراق و سپس حمله زمینی به عراق نمود.

در این حمله بریتانیا، لهستان، استرالیا به صورت عمده و شماری دیگر از کشور ناتو به صورت محدود مشارکت داشتند و در مجموع حدود ۳۸۰ هزار سرباز در عملیات اشغال عراق مشارکت داشتند.  عراق هنوز در اشغال نیروهای آمریکاست.

موسوی ار نبود مستندات کافی پیرامون سناریوی حمله ۱۱ سپتامبر را حجت قانع کننده به تروریستی بودن این حادثه ندانسته و افزود: عقلا و خردمندان با قوه تحلیل و تجزیه، باورمند به دست داشتن سازمان سیا و عناصر شاخص دولت وقت امریکا در انفجار آن دو برج، می‌باشند.

آقای موسوی هدف کوتاه مدت امریکا در افغانستان را روی کار آوردن دولت دست نشانده و مدیریت ظرفیت‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی آن دانسته و از محقق شدن آن طی یک بازه زمانی بیست‌ساله یاد کرده و گفت: هدف دراز مدت آن مدیریت قدرت های نو ظهور منطقه مثل چین، ایران، هند، روسیه و برخی کشورهای دیگر بود.

وی موقعیت جغرافیایی و ژئوپلتیکی افغانستان در منطقه آسیای میانه را استراتژیک و پر اهمیت تلقی نموده و افزود: به همین دلیل ایالات متحده می‌خواست از این نقطه، کشور ایران را به عنوان یک منبع انرژی غنی تحت نظارت قرار دهد.

این کارشناس رسانه‌ای، امریکا را برای رسیدن به اهداف‌ دراز مدت و کوتاه مدتش دست نیافته خوانده و حکومت دست نشانده‌اش در افغانستان را خانه عنکبوت و پوشالی عنوان نموده و گفت: چشم‌اندازهای را که در سیطره بر کشورهای آسیای میانه، ایران، چین و هند باز تعریف کرده بود ناکام مانده و نهایتا با خفت و خواری افغانستان را ترک کرد.

وی میراث اشغال کشورهای که توسط امریکا مورد هجوم قرار گرفته را مشترک خوانده و افزود که از جمله نا امنی، بی ثباتی، رشد و توسعه تروریزم، فقر‌زایی، فعال‌سازی گسل‌های اجتماعی و تشدید اختلاف‌های قومی و مذهبی، مجموعه پیامد‌ها و میراث آن از استحمار کشورهای اشغال شده است.

از سوی هم سید ضیاء حسینی، آگاه مسایل سیاسی در مصاحبه با خبر نگار آوا حادثه ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ را تئوری توطئه ایالات متحده عنوان نموده و گفت: هدف تهاجم نظامی امریکا به افغانستان مدیریت ممالک چون روسیه، چین، هند و ایران و کنترول نظام جهانی بود.

وی پیامد‌های حضور ۲۰ ساله امریکا در افغانستان را رشد تروریزم، توسعه مواد مخدر، تعمیق اختلافات قومی و مذهبی و افزایش ناامنی ها تلقی نموده افزود: امریکا پس از خروج از افغانستان نیز تلاش دارد تا دست‌آورد‌های سه‌ساله امارت اسلامی را به حاشیه قرار داده و جو نفرت پراگنی را نسبت به حاکمیت کنونی افزایش دهد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

Translate »