تنش در شورای امنیت
نشست غیرعلنی شورای امنیت درباره برنامه هستهای ایران برگزار شد

به گزارش کلینی نیوز، جلسه غیرعلنی شورای امنیت سازمان ملل متحد پیرامون برنامه هستهای ایران، چهارشنبه شب به وقت نیویورک برگزار شد.
این نشست در پی انتشار گزارش اخیر آژانس بینالمللی انرژی اتمی صورت گرفت که در آن اعلام شده بود ذخایر اورانیوم غنیشده ایران از ماه دسامبر به طور قابل توجهی افزایش یافته و پیشرفت چندانی در مذاکرات هستهای با ایران حاصل نشده است.
شش کشور عضو شورای امنیت شامل آمریکا، فرانسه، یونان، پاناما، کره جنوبی و بریتانیا خواستار برگزاری این جلسه پشت درهای بسته شده بودند.

پس از پایان این نشست، نماینده ایالات متحده آمریکا با ابراز نارضایتی از وضعیت موجود، خواستار اتخاذ موضعی صریح و متحد از سوی شورای امنیت در مواجهه با آنچه «رفتار گستاخانه» ایران خواند، شد.
به گفته این مقام آمریکایی، دولت این کشور معتقد است که برنامه هستهای ایران تهدیدی جدی برای صلح و امنیت بینالمللی به شمار میرود.
آمریکا همچنین ایران را متهم کرد که با «سرپیچی علنی» از قطعنامههای شورای امنیت و نقض مقررات پادمانی آژانس بینالمللی انرژی اتمی، به دنبال اهداف غیرقانونی است.
پیش از برگزاری جلسه شورای امنیت، بریتانیا نیز با صدور هشداری اعلام کرده بود که در صورت لزوم، برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای، از سازوکار ماشه برای بازگرداندن تحریمهای سازمان ملل علیه این کشور استفاده خواهد کرد.
در مقابل، امیرسعید ایروانی، نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد، نشست شورای امنیت را «مداخلهای غیرموجه در روند تعامل سازنده و جاری میان ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی» توصیف کرد.
وی این اقدام را تحریکآمیز و غیرضروری خواند و تاکید کرد که ایران همچنان به تعهدات خود در چارچوب معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT) پایبند است و تحت فشار به مذاکره تن نخواهد داد.
ایروانی با اشاره به خروج یکجانبه ایالات متحده آمریکا از توافق هستهای برجام در سال ۲۰۱۸، واشنگتن را به «نقض مستقیم» قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت متهم کرد.
وی همچنین کشورهای بریتانیا، فرانسه و آلمان، به عنوان طرفهای اروپایی برجام، را مورد انتقاد قرار داد و آنها را متهم کرد که به جای عمل به تعهدات خود در قبال این توافق، با عدم اجرای تعهداتشان تلاش کردهاند تا رضایت آمریکا را جلب کنند. این تبادل اتهامات نشان از افزایش تنشها در سطح بینالمللی بر سر برنامه هستهای ایران دارد.
برچسب ها :انرژی هسته ای ، ایران ، برجام ، شورای امنیت سازمان ملل
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰