کد خبر : 6167
تاریخ انتشار : سه شنبه 21 تیر 1401 - 9:45

سازمان ملل: جمعیت جهان تا پاییز امسال به هشت میلیارد نفر می‌رسد

سازمان ملل: جمعیت جهان تا پاییز امسال به هشت میلیارد نفر می‌رسد
سازمان ملل گزارش داده است جمعیت جهان تا اواسط ماه نوامبر سال جاری به هشت میلیارد نفر می‌رسد. هند با جمعیتی حدود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر تا پایان سال جای چین را می‌گیرد و به پرجمعیت‌ترین کشور جهان تبدیل می‌شود.

به گزارش کلینی نیوز، اداره امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد روز دوشنبه ۱۱ ژوئیه (۲۰ تیر) به مناسبت روز جهانی جمعیت در گزارشی اعلام کرد جمعیت جهان از سال ۱۹۵۰ به این سو در حال افزایش بوده و تا اواسط ماه نوامبر سال جاری به هشت میلیارد نفر خواهد رسید.

طبق پیش‌بینی این اداره جمعیت جهان در سال ۲۰۳۰ به هشت میلیارد و ۵۰۰ میلیون نفر، در سال ۲۰۵۰ به ۹ میلیارد و ۸۰۰ میلیون نفر و در دهه ۲۰۸۰ به ۱۰ میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر خواهد رسید.

براساس این گزارش بیش از نیمی از افزایش جمعیت جهان در دهه‌های پیش‌رو در هشت کشور جهان خواهد بود. این کشورها عبارت‌اند از جمهوری دموکراتیک کنگو، مصر، اتیوپی، هند، نیجریه، پاکستان، فیلیپین و تانزانیا.

در گزارش سازمان ملل به این موضوع هم اشاره شده که به طور کلی در دهه‌های آینده رشد جمعیت جهان کاهش خواهد یافت و انتظار می‌رود تا سال ۲۰۸۰ به طور کامل متوقف شود. این روند در مبارزه با گرسنگی و فقر مزیت‌هایی دارد اما مشکلاتی مانند پیری جمعیت را نیز به دنبال خواهد داشت.

چین، پرجمعیت‌ترین کشور جهان 

چین در حال حاضر با یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر پرجمعیت‌ترین کشور جهان است و با چالش‌های عظیمی نیز روبروست. تنها در سال گذشته بیش از ۱۰ میلیون نوزاد در این کشور به دنیا آمدند. هرچند این رقم بسیار زیاد به نظر می‌رسد اما برای ثابت نگه‌داشتن رشد جمعیت در دراز مدت بسیار کم است. چین به سرعت در حال پیر شدن است و اکنون تأثیرات چندین دهه سیاست تک فرزندی بیش از پیش آشکار می‌شود.

کارشناسان کاهش زاد و ولد در چین را اینگونه توجیه می‌کنند که زوج‌هایی که معمولاً به عنوان تک فرزند بزرگ شده‌اند، داشتن یک فرزند را طبیعی می‌دانند. هزینه‌های بالای مسکن، تحصیل و بهداشت و همچنین کاهش تمایل به ازدواج نیز به عنوان دلایل پایین بودن نرخ زاد و ولد در این کشور ذکر شده است.

هند پرجمعیت‌ترین کشور جهان می‌شود

هند در حال حاضر با جمعیت یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفری دومین کشور پرجمعیت جهان به شمار می‌رود. این رقم برابر است با یک ششم کل جمعیت جهان.

طبق گزارش جدید سازمان ملل، هند در سال ۲۰۲۳ با پیشی‌ گرفتن از چین بیشترین جمعیت جهان را خواهد داشت اما نرخ زاد و ولد در هند نیز رو به کاهش است.

۴۰ درصد از جمعیت جهان در آفریقا زندگی خواهند کرد

در حال حاضر حدود یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر در آفریقا زندگی می‌کنند و این تعداد در حال افزایش است. تا سال ۲۰۵۰ جمعیت این قاره تقریبا به دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون نفر می‌رسد. این رقم اما تا پایان قرن تقریبا به چهار میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر می‌رسد.

حدود ۴۰ درصد از جمعیت جهان در این قاره زندگی خواهند کرد. بیش از نیمی از نوزادان در سال ۲۰۵۰ در ۱۰ کشور آفریقایی نیجریه، اتیوپی، مصر، جمهوری دموکراتیک کنگو، تانزانیا، آفریقای جنوبی، کنیا، اوگاندا، الجزایر و سودان بدنیا می‌آیند.

برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.