کد خبر : 2631
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 فروردین 1401 - 9:38

ایران و آمریکا یکدیگر را مسئول توقف مذاکرات هسته‌ای خواندند

ایران و آمریکا یکدیگر را مسئول توقف مذاکرات هسته‌ای خواندند
ایران و ایالات متحده یکدیگر را به بن‌بست کشاندن مذاکرات احیای برجام متهم کرده‌اند.وزیر خارجه ایران از "زیاده‌خواهی"‌ آمریکا گفت و سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از "درخواست‌های نامرتبط به برجام".

به گزارش کلینی نیوز، جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده دوشنبه ۱۵ فروردین‌ماه بار دیگر یکدیگر را مسئول به بن‌بست رسیدن و توقف مذاکرات هسته‌ای خواندند.

سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشستی خبری، بار دیگر ایالات متحده آمریکا مسئول توقف مذاکرات خواند و گفت راه‌حل خروج از این شرایط در کاخ سفید است. خطیب‌زاده تاکید کرد شرط بازگشت ایران به وین، محل برگزاری مذاکرات احیای برجام دریافت ” پاسخی منطقی”  از آمریکا به ” خواسته‌‌های معقول”  ایران است که از سوی اعضای  ۱+۴ مورد تایید قرار گرفته‌اند.

خطیب‌زاده افزود: ‚«آمریکا تلاش می‌کند موضوعات باقی مانده در این مذاکرات را گروگان مسائل سیاست داخلی خود کند.» او تاکید کرد جمهوری اسلامی از خطوط قرمز خود عبور نمی کند و از خواسته‌هایش کوتاه نمی‌آید.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امورخارجه ایران نیز در گفته‌هایی مشابه ”زیاده‌خواهی آمریکا ” را علت ”مکث در مذاکرات هسته‌ای ” دانست. او در این حال رسیدن به توافق را ممکن همچنان ممکن خواند.

  واکنش‌ها به نمایش پیام مهسا کمالی برای توقف جنگ

ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا ساعاتی پس از سخنان امیرعبدالهیان، جمهوری اسلامی را به ممانعت از امکان‌پذیر شدن توافق بر سر احیای برجام خواند و گفت: «همه کسانی که در این مذاکرات بوده‌اند به خوبی می‌دانند کدام طرف پیشنهادهای سازنده داده و کدام طرف درخواست‌های نامرتبط به برجام داشته و چگونه به این وضعیت کنونی رسیده‌ایم.»

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا ضمن هشدار در باره مهلت کوتاه باقی‌مانده تا دستیابی تهران به ساخت سلاح‌های هسته‌ای، گفت واشنگتن همچنان معتقد است که فرصت برای حل اختلافات باقی‌مانده با ایران در چارچوب مذاکرات هسته‌ای هنوز به پایان نرسیده است.

بنابر گزارش‌ها، مسائلی که هنوز درباره آن توافق نهایی انجام نشده برخی درخواست‌های جمهوری اسلامی از جمله خارج کردن سپاه پاسداران از فهرست سازمان‌های تروریستی است.

همزمان گزارش شده که آمریکا به ایران اطلاع داده اگر می خواهد نام سپاه از فهرست تروریستی خارج شود، باید هرگونه عملیات تلافی جویانه در ارتباط با کشته شدن قاسم سلیمانی را کنار بگذارد.

  دادگاه فرانسه؛ مهاجم به کنسولگری جمهوری اسلامی را به ده ماه زندان محکوم کرد

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا سال ۲۰۱۹ و یک سال پس از امضای فرمان خروج ایالات متحده از توافق هسته‌ای، سپاه پاسداران را به فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی اضافه کرد.

برخی منابع گفته‌اند دولت بایدن موافقت کرده اگر جمهوری اسلامی درباره کاهش تنش در منطقه و توقف اقدام سپاه علیه منافع آمریکا و متحدانش تعهد دهد، آمادگی دارد حذف احتمالی این نهاد از فهرست گروه‌های تروریستی را بررسی کند.

هم‌زمان پاره‌ای ناظران معتقدند حذف احتمالی نام سپاه پاسداران از فهرست سازمان‌های تروریستی تغییر زیادی در وضعیت این نهاد ایجاد نخواهد کرد زیرا اغلب فرماندهان و موسسه‌ها و افراد مرتبط با آن مشمول تحریم‌های متفاوتی هستند که احیای احتمالی برجام به لغو آنها نمی‌انجامد.

پیش‌تر حدود ۸۰ نماینده جمهوری‌خواه کنگره آمریکا در نامه‌ای به وزیر خارجه، آنتونی بلینکن نسبت به حذف احتمالی سپاه پاسداران از فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی هشدار داده‌اند.

  ربایش شهروندان غیرنظامی سوری توسط نظامیان اشغالگر آمریکایی

امضاءکنندگان نامه می‌گویند سپاه پاسداران حامی اصلی گروه‌های تروریستی در منطقه، نظیر حماس و جهاد اسلامی در باریکه غزه، حزب‌الله لبنان و حوثی‌های یمن است که عملیات آنها قربانیان بی‌شماری، از جمله بیش از ۶۰۰ نظامی آمریکایی در عراق برجا گذاشته است.

در تازه‌ترین اقدام و به گزارش “واشنگتن فری بیکن”، جمهوری‌خواهان کنگره آمریکا در حال پیش بردن یک رویه قانونی به منظور ممانعت از اقدام احتمالی دولت بایدن برای خارج کردن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست سازمان‌های تروریستی آمریکا به عنوان بخشی از توافق هسته‌ای جدید با ایران هستند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.