به گزارش کلینی نیوز به نقل از یورونیوز، هدف از این جایزه، کشف راههایی نوآورانه برای تولید غذاهایی مغذی، خوشمزه و با قابلیت تازه ماندن در ماموریتهای فضایی طولانیمدت است. در این مسابقه که با همکاری آژانس فضایی کانادا برگزار میشود، از شرکتکنندگان خواسته شده تا با استفاده از فناوریها مدرن غذاهایی با قابلیت هضم آسان را تولید کنند که به حداقل منابع نیاز داشته باشند و کمترین زباله را نیز تولید کنند.
مسئله سیر کردن فضانوردان و تولید غذا برای آنان، از گذشته یکی از دشوارترین مسائل ناسا بوده است چرا که با گذشت زمان غذاهای مصرفی ارزش خود را از دست میدهند و غذاهای کنسروی و بستهبندی شده نیز تمام نیازهای بدن فضانوردان را تامین نمیکنند. این در حالی است که حمل محموله غذایی به فضا نیز بسیار گران است و حدود ۲۰ هزار دلار به ازای هر کیلو هزینه برمیدارد.
در آغاز صنعت فضا، غذاهای مورد استفاده در سفینهها و فضاپیماها اغلب به حالت خمیر یا خشکشده تهیه میشد. فضانوردان این غذاها را با آب داغ مخلوط میکردند تا به چیزی قابل خوردن تبدیل شوند با این وجود طی سالهای اخیر غذاها بیشتر به غذاهای زمینی شباهت پیدا کرده است و غذاهای بستهبندی شده و حتی میوههای تازه نیز به مدار رسیده است. با این حال محدودیتها در این زمینه زیاد است و برای مثال میوهها باید به سرعت خورده شوند چرا که فاسد خواهند شد و فضانوردان باید آنها را دور بریزند.
جیم رویتر، معاون مدیر ماموریت فناوری فضایی ناسا در مقر این آژانس در واشنگتن، در این باره گفت: «تغذیه بلندمدت فضانوردان در چارچوب محدودیتهای سفرهای فضایی به راهحلهای نوآورانه نیاز دارد. جلو بردن مرزهای فناوری مواد غذایی، فضانوردان آینده را سالم نگه میدارد و حتی میتواند به تغذیه مردم در زمین کمک کند.»
در این چالش ناسا از شرکتکنندگان خواسته است یک سیستم کامل غذایی طراحی کنند به نحوی که در آن تولید، حمل و نقل، مصرف و دفع زباله پیشبینی شود و استفادهاش همینطور احتیاج به تمیزکاری زیاد نداشته باشد. غذاها و چاشنیهای پودر شکل نیز از مسائلی است که تولیدکنندگان غذاها باید از آنها اجتناب کنند چرا که پودر به سرعت در محوطه کابین فضایی پخش شده و ممکن است لوازم و تجهیزات حساس فضانوردان را دچار مشکل کند. در حال حاضر برای مثال نمک به صورت بستههای محلول در آب در ایستگاه فضایی استفاده میشود.
بنابر اعلام ناسا، طرحهای اولیه تا کنون پروژههای متنوعی را شامل شدهاند؛ از قارچها و سلولهای گوشتی که میتوانند توسط خدمه فضاپیما کشت و تولید شوند تا مواد آمادهشده خشکی که میتوانند به محصولات غذایی تبدیل شوند.
پس از برگزیده شدن ۱۰ کاندید نهایی، ناسا از تیمها دعوت کرده است تا نمونههای اولیه از طرحهای خود را تولید کنند تا داوران بتوانند درباره کیفیت و کارآیی این محصولات قضاوت کنند.
مسئولان ناسا میگویند پیدا کردن راهی برای تامین غذای مناسب میتواند برای مردم روی زمین نیز بسیار موثر و کارآ باشد و در مواقعی همچون خشکسالی و یا وقوع سیل به کمک افراد بیاید.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰