کد خبر : 9944
تاریخ انتشار : دوشنبه 3 بهمن 1401 - 8:35

کریم رئوف

آتش زدن قرآن مقابل سفارت ترکیه در سوئد

آتش زدن قرآن مقابل سفارت ترکیه در سوئد
در جریان تظاهرات هواداران راست افراطی مقابل سفارت ترکیه در استکهلم سوئد، یک نفر قرآن را به آتش کشید.

یک شهروند سوئدی – دانمارکی دیروز شنبه، یک نسخه از قرآن را در مقابل ساختمان سفارت ترکیه در پایتخت سوئد سوزاند. او برای این کار خود از مقامات سوئد مجوز گرفته بود.

این اقدام توسط “راسموس پالودان” Rasmus Paludan فعال سیاسی و وکیل سوئدی – دانمارکی انجام شد.

 به هنگام مراسم آتش زدن یک نسخه از کتاب قرآن نیروهای پلیس سوئد از او محافظت می کردند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، راسموس در این برنامه گفت: اگر به اهمیت آزادی ابراز نظر اعتقاد نداریم در جای دیگری زندگی کنیم.

راسموس به دلیل جنجال برنامه های قرآن سوزی در اروپا و مخالفت ها با وی شهرت دارد. رسانه ها وی را یک راست افراطی توصیف می کند.

حضور در محله های مسلمان نشین در شهرهای مختلف دانمارک و سوئد و آتش زدن قرآن یکی از برنامه های مستمر اوست.

در سال ۲۰۲۲ راسموس اعلام کرده بود قصد دارد با سفر به مناطق مسلمان نشین در سوئد به قرآن سوزی بپردازد. این موضوع باعث به راه افتادن اعتراضات شدید و خشونت باری در مناطق مختلف این کشور شد.

او رهبری گروه “جنبش سترام کوروس” را برعهده دارد و به اسلام ستیزی و مهاجرستیزی معروف است. وی بارها به دلیل نقض قانون در دانمارک، محاکمه و محکوم شده است که از جمله می توان به محکومیت در اتهام نژادپرستی اشاره کرد.

راسموس برای اینکه بتواند به راحتی دست به قرآن سوزی بزند شهروندی سوئد را دریافت کرد. این فرد و این اقدام در سوئد طرفدار ندارد و حتی احزاب راست سوئد هم از او و قرآن سوزی حمایت نمی کنند.

وی قبل از این با شعار “خالی کردن دانمارک از مسلمانان” و “ممنوعیت اسلام در دانمارک” در انتخابات پارلمانی ۲۰۱۹ کاندیدا شد اما نتوانست به پیروزی برسد و شکست خورد.

به دنبال این برنامه قرآن سوزی،‌ وزیر خارجه سوئد به شدت از این اقدام انتقاد کرد.

وزیر خارجه سوئد (توبیاس بیلستورم) هم در توییتر با محکومیت این اقدام آن را “تحریک کردن تکان دهنده دشمنی با اسلام توصیف کرد.

او ادامه داد اجازه دادن به برگزاری این برنامه به معنی تایید آن نیست.

وی افزود:‌ اقدامات تحریک آمیز و دشمنانه با اسلام، تکان دهنده است. سوئد از آزادی ابراز نظر بسیاری برخوردار است اما این به این معنی نیست که دولت سوئد یا خود من از نظرات بیان شده حمایت کنیم.

واکنش ترکیه

 ترکیه هم در واکنش به این اتفاقات، ضمن احضار سفیر سوئد، سفر وزیر دفاع سوئد به آنکارا را لغو کرد.

سفر وزیر دفاع سوئد به ترکیه در چارچوب قانع کردن آنکارا به پذیرش عضویت سوئد در ناتو برنامه ریزی شده بود که از طرف ترکیه لغو شد.

 در بیانیه وزارت خارجه ترکیه علیه این اتفاق آمده است: سفیر سوئد برای محکومیت این اقدام تحریک آمیز با شدیدترین کلمات احضار شد. این اقدام به طور شفاف نشان دهنده جرم نفرت افکنی است.

وزارت خارجه ترکیه با محکوم کردن این اقدام، آن را “حمله‌ای پست” علیه این کتاب مقدس و نمونه‌ای دیگر از سطح هشدارآمیز اسلام هراسی، نژادپرستی و تبعیض نژادی در اروپا دانست.

 وزیر خارجه ترکیه هم قبل از این و بعد از انتشار خبر صدور مجوز قرآن سوزی از سوی دستگاه های مسوول در سوئد گفته بود این اتفاق نژادپرستانه است و ارتباطی به آزادی ابراز نظر ندارد.

واکنش نخست وزیر سوئد به آتش زدن قرآن

نخست وزیر سوئد هتک حرمت قرآن در مقابل سفارت ترکیه در استکهلم را محکوم کرد.

اولف کریسترسون، نخست وزیر سوئد در توئیتی نوشت: آزادی بیان بخش اصلی دموکراسی است. اما آنچه که قانونی است، لزوما مناسب نیست.

وی ادامه داد: سوزاندن کتاب‌هایی که برای بسیاری مقدس هستند، اقدامی عمیقا از روی بی احترامی است. من همدردی خود را با تمام مسلمانان بابت آنچه در استکهلم رخ داد، ابراز می‌کنم.

برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

Translate »