به گزارش کلینی نیوز به نقل از یورونیوز، اسرائیل روز دوشنبه ۳۱ ژانویه خواستار عدم انتشار گزارش حقوق بشری سازمان عفوبینالملل شده است. این در حالی است که انتظار میرود عفوبینالملل همداستان با دیدهبان حقوقبشر مستقر در نیویورک و گروه حقوقبشری اسرائیلی «بتسلیم»، اسرائیل را بهدلیل سابقه ۵۵ سال اشغال نظامی سرزمینهای فلسطینی و همچنین نحوه رفتار و برخورد با اقلیت عرب خودش به جرم «آپارتاید» متهم کند.
عفوبینالملل میگوید تحقیقات نشان داده که اسرائیل از سیستم سرکوب فلسطینیها چه در خاک اسرائیل، چه در سرزمینهای فلسطینی و چه در میان آوارگان فلسطینی در خاک دیگر کشورها استفاده کرده و مقامات این کشور باید در خصوص «آپارتاید» پاسخگو باشند.
اسرائیل که تنها به «مغرضانه» خواندن گزارشهای منتشره شده قبلی اکتفاء کرده بود این بار قصد دارد موضع جدیتری در قبال انتشار قریبالوقوع این گزارش اتخاذ کند. یائیر لاپید، وزیر خارجه این کشورمیگوید تلاش برای تخریب وجهه اسرائیل با زدن برچسب «آپارتایدی» بودن رژیم تشدید شده است. وی ابراز امیداواری کرده این حملات را مهار کند. وزارت خارجه اسراییل در بیانیه دوشنبه با انتقاد از عملکرد عفو بینالملل آورده: «عفو بینالملل هم فقط یک سازمان افراطی دیگر است که تنها بازتابدهنده تبلیغات و پروپاگاند، آنهم بدون راستی آزمایی دقیق ادعاهاست؛ بازتاب همان دروغهایی که از سوی سازمانهای تروریستی مطرح میشوند.»
در بخشی از این بیانیه نسبت به انکار حق وجود دولت اسرائیل بهعنوان دولت-ملت یهود از سوی عفوبینالملل انتقاد شده است.
وزیر خارجه اسرائیل در بخش دیگری از بیانیه خود اضافه کرد: «اسرائیل عالی نیست ولی ما یک دموکراسی هستیم و خود را متعهد به رعایت قوانین بینالمللی می دانیم، از انتقادها استقبال میکنیم و هم رسانههای آزاد داریم و هم یک نظام قضایی قوی و مستقل.»
عفوبینالملل تا این لحظه به این درخواست اسرائیل پاسخی نداده است.
فلسطینیان خواستار تحقیق دیوان بین المللی کیفری در مورد نقض حقوق بشر از سوی اسرائیل شدند
آیا دیوان بین المللی کیفری تنها به پرونده کشورهای آفریقایی رسیدگی می کند؟
این گزارش در حالی قرار است منتشر شود که دیوان کیفری بین المللی در حال تحقیق در مورد احتمال ارتکاب جنایات جنگی از سوی ارتش اسرائیل و شبه نظامیان فلسطینی در اراضی اشغالی است. بعد از درگیریهای سال گذشته در غزه، شورای حقوق بشر سازمان ملل یک کمیسیون دائمی را برای تحقیق در مورد سوءاستفاده های احتمالی شامل تبعیض سیستماتیک، سرکوب قومی، نژادی و مذهبی در اسرائیل، کرانه باختری و غزه تشکیل داد.
اسرائیل پیش تر هم دیوان کیفری بین المللی و کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل را به اتخاد مواضع «مغرضانه» علیه خود متهم کرده بود.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰