امیر حسین علمائی
تجارت ۸ میلیارد دلاری ایران به کمک رمزارزها با وجود تحریمهای آمریکا
به گزارش کلینی نیوز، یک بررسی اقتصادی نشان میدهد علیرغم تحریمهای اقتصادی علیه ایران که با هدف قطع ارتباط مالی جمهوری اسلامی با نظام مالی جهانی وضع شده است، صرافی رمزارز «بایننس» از سال ۲۰۱۸ تاکنون به شرکتهای ایرانی برای پردازش تراکنشهایی به ارزش هشت میلیارد دلار کمک کرده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، براساس دادههای منتشره در سامانه «بلاکچین»، بخش عمده این رقم، یعنی حدود ۷.۸ میلیارد دلار میان بایننس، و «نوبیتکس»، بزرگترین صرافی ارزهای دیجیتالی ایران مبادله شده است.
نوبیتکس، در تارنمای خود راهکارهایی را نیز درباره چگونگی دور زدن تحریمهای اقتصادی ارائه میدهد.
حدود سه چهارم سرمایههای ایرانی که از طریق بایننس پردازش شدهاند، از طریق یک رمزارز کمتر شناخته شده به نام «ترون» بوده که به کاربران امکان میدهد تا هویت خود را پنهان کنند.
سال گذشته، نوبیتکس در یک پیام وبلاگی مشتریان را تشویق کرد تا از ترون که یک رمزارز سطح متوسط محسوب میشود، برای تجارت بصورت ناشناس و بدون «به خطر انداختن داراییها به دلیل تحریمها» استفاده کنند.
میزان مبادلات تجاری ایرانیها از طریق صرافی رمزارز بایننس، و اینکه این جریان همچنان ادامه دارد، پیشتر گزارش نشده بود.
یافتههای جدید در حالی بدست آمده است که وزارت دادگستری آمریکا در حال پیگیری تحقیقاتی درباره نقض احتمالی قوانین پولشویی توسط بایننس است که کنترل صنعت یک تریلیون (هزار میلیارد) دلاری رمزارز با بیش از ۱۲۰ میلیون کاربر را در اختیار دارد.
در ماه ژوئیه گذشته، خبرگزاری رویترز فاش کرد که بایننس به ارائه خدمات به مشتریان خود در ایران ادامه میدهد و مدیران شرکت از محبوبیت این صرافی در جمهوری اسلامی آگاه هستند.
این یکی از مجموعه مشکلات بایننس در زمینه رعایت مقررات مالی بود که توسط رویترز مورد بررسی قرار گرفت.
البته در هنگام انتشار آن گزارش، بایننس در یک پست وبلاگی گفته بود که از قوانین تحریمهای بینالمللی علیه ایران پیروی میکند، و دسترسی افراد ساکن ایران به این پلتفرم را مسدود میکند.
چانگ پنگ ژائو، بنیانگذار میلیاردر این صرافی نیز در توئیتی نوشت «بایننس پس از اعمال تحریمها، استفاده کاربران ایرانی را ممنوع کرد، و هفت نفری که به دلایلی به این پلتفرم دسترسی داشتند نیز کنار گذاشته شدهاند.»
بایننس به پرسشهای دقیق درباره تراکنشهای جدید که توسط رویترز فاش شده است، پاسخی نداد، اما به گفته پاتریک هیلمن، سخنگوی این صرافی، «هرچند که بایننس بر خلاف سایر پلتفرمهایی که شامل این تحریمها شدهاند، یک شرکت آمریکایی نیست ولی اقدامات پیشگیرانهای را برای محدود کردن حضور خود در بازار ایران انجام داده است.»
بایننس حاضر به ارائه جزئیات مکان یا نهادی که صرافی رمزارز بایننس را اداره میکند، نیست. نوبیتکس، شبکه رمزارز ترون، مستقر در جزایر ویرجین بریتانیا، و بنینگذار آن جاستین سان نیز به پرسشهای رویترز پاسخی ندادند.
دادههای بررسی شده توسط رویترز نشان میدهد که در مجموعه حدود ۲.۹۵ میلیارد دلار ارز دیجیتال از سال ۲۰۱۸ تاکنون به صورت مستقیم میان صرافیهای ایرانی و بایننس مبادله شده است.
این در حالی است که پنج میلیارد دلار رمزارز دیگر بین صرافیهای ایرانی و بایننس از طریق لایههایی از واسطهها جابجا شده است.
علاوه بر رمزارز ترون، رمزارزهای دیگری مانند بیتکوین، اتر، تتر، ایکسآرپی، و لایتکوین نیز در این مبادلات تجاری استفاده شدهاند.
بر اساس دادههای صنعت رمزارزها، بایننس بزرگترین بازار برای مبادلات ترون است، و صرافیهای بزرگ دیگری که تحت نظارت آمریکا هستند، از این توکن استفاده نمیکنند.
برچسب ها :ایران ، بایننس ، تحریم ایران ، رمز ارز
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰