به گزارش کلینی نیوز به قل از یورونیوز، او همچنین خواستار لغو هر قانون یا پیششرطی شد که عملیات «نجات زندگی» مردم افغانستان را تحت الشعاع قرار میدهد؛ آنهم در حالی که به گفته او میلیونها نفر در این کشور از گرسنگی شدید رنج میبرند، سیستمهای ارائه خدمات آموزشی و اجتماعی کشور در آستانه نابودی است و فقدان نقدینگی لازم، توانایی این سازمان و گروههای حقوق بشری را برای کمک به مردم بسیار محدود کرده است.
گوترش گفت: «ما باید به نهادهای مالی و شرکای اقتصادی خود این تضمین قانونی را بدهیم که میتوانند بدون ترس از نقض تحریمها، در فعالیتهای بشردوستانه همکاری کنند.»
اهرم پول؛ راهی برای متقاعد کردن طالبان به رعایت مسائل حقوق بشری
این سخنان در حالی مطرح میشود که حدود ۹.۵ میلیارد دلار از ذخایر بانک مرکزی افغانستان در خارج از این کشور مسدود شده و با تسلط طالبان بر کشور از ماه اوت نیز حمایتهای توسعهای بینالمللی از افغانستان کاهش چشمگیری یافته است.
هم اکنون بسیاری از اهداکنندگان کمکهای بینالمللی سعی دارند از اهرم پول برای متقاعد کردن طالبان به رعایت مسائل حقوق بشری استفاده کنند.
در این جلسه دبورا لیونز، نماینده ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان نیز به اعضای شورا گفت: «شواهد قانع کنندهای از پدیدار شدن جو جدیدی از ارعاب و بدتر شدن وضعیت حقوق بشر در افغانستان وجود دارد و نشان میدهد که دولت احتمالا سعی دارد از مسیر ترس، مردم را کنترل کند.»
اهدا کنندگان بینالمللی که پیش از این صندوق بازسازی افغانستان را تامین مالی میکردند، در ماه دسامبر توافق کردند رقمی معادل ۲۸۰ میلیون دلار از موجودی این صندوق را به برنامه جهانی غذا و آژانس کودکان سازمان ملل (یونیسف) با هدف حمایت از برنامههای تامین غذا و سلامت مردم افغانستان منتقل کنند.
آنتونیو گوترش در نشست روز چهارشنبه اعلام کرد که مبلغ ۱.۲ میلیارد دلار باقی مانده در این صندوق نیز باید سریعا آزاد شود تا صرف نجات مردم در زمستان گردد.
لیندا توماس گرینفیلد، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل نیز به اعضای شورا اطمینان داد که تحریمهای وضع شده از سوی واشنگتن به گونهای اجرا خواهند شد که بر فعالیتهای بشردوستانه تاثیری نگذارند.
نیاز اقتصاد افغانستان به پول نقد
برای حل مشکلات مالی که در مسیر کمک رسانی به افغانستان وجود دارد، در اوایل ماه جاری میلادی مارتین گریفیتس، مسئول هماهنگی کمکهای اضطراری سازمان ملل و پیتر ماورر، رئیس کمیته بینالمللی صلیب سرخ بطور مجازی با آنتونیو گوترش دیدار و درباره وضعیت افغانستان گفتگو کرده بودند.
بنا بر اعلام دومینیک استیلهارت، مدیرعملیات کمیته بینالمللی صلیب سرخ، گفتگوهای فشردۀ سازمان ملل، کمیته بینالمللی صلیب سرخ، بانک جهانی و اهداکنندگان کلیدی بر سر «تسهیل فعالیتهای بشردوستانه» همچنان در جریان است تا با حمایت و مدیریت بانک جهانی، پول نقد به اقتصاد افغانستان تزریق شود.
به گفته او یک ایده جداگانه نیز به بحث گذاشته شده که از پول صندوق بازسازی افغانستان برای پرداخت دستمزد کارکنان بخشهای غیرامنیتی افغانستان استفاده شود.
سازمان ملل در اوایل ماه جاری خواستار تامین رقم ۴.۴ میلیارد دلار شده بود تا صرف کمکهای بشردوستانه به افغانستان در سال ۲۰۲۲ میلادی شود. این سازمان روز چهارشنبه اعلام کرد که به رقم ۳.۶ میلیارد دلار دیگر نیز نیاز است تا به بخشهای بهداشت و آموزش، ایجاد زیرساختهای اساسی، ارتقاء سطح معیشت و تامین نیازهای زنان و دختران اختصاص یابد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰