سیدحسن نصرالله:موشکهایمان میدان گازی مشترک «کاریش» با اسرائیل را نشانه گرفتهاند
به گزارش کلینی نیوز، رهبر حزبالله، استخراج از این میدان گازی را «خط قرمز» گروهش دانست و افزود حزبالله به مذاکرات به ابتکار ایالات متحده میان لبنان و اسرائیل «یک شانس واقعی» میدهد.
به گفته رهبر حزبالله که به مناسبت اربعین سخن میگفت ، حزبالله لبنان این مذاکرات را رصد میکند و همزمان موشکهایش میدان گازی «کاریش» را نشانه گرفتهاست.
لبنان مدعی مالکیت بخشی از میدان گازی «کاریش» است اما اسرائیل میگوید کل این میدان گازی در آبهای سرزمینی این کشور واقع شده است.
این در حالی است که یک شرکت بریتانیایی با عنوان «انرژیان» که مجوز توسعه میدان «کاریش» را دارد روز هشتم سپتامبر اعلام کرد طی هفتههای آینده استخراج و تحویل گاز از این میدان را آغاز خواهد کرد.
- «توافق» لبنان و اسرائیل بر سر میادین گازی مورد مناقشه با میانجیگری آمریکا
- هشدار دبیرکل حزبالله لبنان درباره استخراج از میادین نفت و گاز گاریش در دریای مدیترانه
حزبالله بارها نسبت به استخراج گاز از میدان گازی «کاریش» هشدار داده و در ماه ژوئیه نیز چهار پهپاد غیرمسلح را به سوی این میدان گازی به پرواز درآورد.
در همین ارتباط، روز پنجشنبه بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل، هشدار داد چنانچه حزبالله مذاکرات بر سر تعیین خط مرزی آبی دو کشور را بر هم بزند، بیروت با پیآمدهای شدیدی روبرو خواهد شد.
دولت لبنان و اسرائیل با میانجیگری آموس هوکشتاین، مشاور ارشد وزارت خارجه آمریکا در امور امنیت انرژی، توافق کردهاند که میدان مورد مناقشه «قانا» تحت کنترل کامل لبنان قرار بگیرد و در عوض، اسرائیل حق کامل توسعه و استخراج گاز «میدان کاریش» را داشته باشد.
این منابع گفتهاند که بسیاری از سیاستمداران لبنانی به غیر از حزبالله و جنبش امل، از این توافق حمایت کردهاند.
حزبالله پیشتر گفته بود حوزه گازی که اسرائیل با نام «کاریش» (به معنی کوسه) قصد تسریع برنامهریزی در آن جهت استخراج گاز را دارد، «منطقه مورد مناقشه» میان اسرائیل و لبنان است و از این رو اسرائیل تا روشن شدن سرنوشت این منطقه نباید به اقدامی برای بهره بردن از این منبع دست بزند.
نجیب میقاتی، نخست وزیر و عبدالله بوحبیب، وزیر خارجه لبنان، در دیداری در روز ۱۴ تیر اقدام حزبالله را به عنوان عملکردی که از ظرفیت به خطر انداختن جدی منافع ملی لبنان برخوردار است، نکوهش کرده و از این جنبش خواستند از دست زدن به اقداماتی که تنها یک کشور باید آن را انجام دهد، خودداری کند.
ارتش اسرائیل ۱۱ تیر اعلام کرد که سه پهپاد را سرنگون کرده است و کمی بعد گروه حزبالله در بیانیهای تایید کرد که سه فروند پهپاد را به حوزه گازی کاریش فرستاده بود.
حزبالله در بیانیه خود همچنین مدعی شده که این پهپادها همه اطلاعاتی که برای جمعآوری آن اعزام شده بودند را به پایگاه خود مخابره کردهاند.
حزبالله لبنان، پیش از این درباره عملیات استخراج نفت و گاز در آبهای مورد مناقشه تا زمان حل اختلافات، به اسرائیل هشدار داده و گفته بود که در صورت چنین اقدامی، وارد عمل خواهد شد.
وزیر خارجه لبنان، روز دوشنبه ۱۳ تیر از اقدام جنبش حزبالله در اعزام سه پهپاد شناسایی بر فراز یک حوزه گازی اسرائیلی در آبهای دریای مدیترانه انتقاد کرد.
میدان گازی «کاریش» واقع در شرق دریای مدیترانه، محور اصلی این مذاکرات است. میدان «کاریش» به وسعت ۱۴۳۰ کیلومتر مربع در منطقه ۲۹ مرزی میان لبنان و زمینهای اشغالی قرار دارد.
لبنان اصرار دارد که بخش بزرگی از این میدان نفتی درون مرزهای این کشور قرار دارد و در مقابل رژیم اسراییل نیز مدعی است که سراسر این منطقه تحت «حاکمیت تام» این رژیم است.
با گذشت بیش از یک ماه از آغاز عملیات حفاری اسراییل در میدان گازی کاریش، لبنان تازه درصدد محکومیت اقدام تلآویو برآمد و حالا اسراییل قصد دارد به زودی بهرهبرداری از آن را نیز آغاز کند.
سازمان زمین شناسی ایالات متحده در سال ۲۰۱۰ تخمین زد که حوضه «لوانتین»(دریای شام) می تواند ۱.۷میلیارد بشکه نفت قابل استحصال و ۱۲۲ تریلیون فوت مکعب گاز را در خود جای دهد. برای مقایسه، ذخایر گاز این حوضه برابر با ۷درصد از کل ذخایر روسیه است.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰