سازمان ملل: در سال ۲۰۲۱ فقیرتر، کمسوادتر و ناامیدتر شدهایم
به گزارش کلینی نیوز، گزارش برنامه توسعه سازمان ملل درباره شاخص توسعه انسانی در سال ۲۰۲۱ منتشر شده است. این گزارش نشان میدهد که در ۹۰ درصد کشورها وضعیت زندگی بدتر شده است.
بنا به گزارش خبرگزاری دویچه وله آلمان، از سال ۱۹۹۰ که این شاخص اندازهگیری میشود، همواره سیر صعودی داشته و برای اولین بار در سال ۲۰۲۰ و بعد در سال ۲۰۲۱ کاهش داشته است. به گفته برنامه توسعه سازمان ملل، این بدان معناست که دستاوردهای پنج سال گذشته از بین رفته است.
آخیم اشتاینر، رئیس برنامه توسعه سازمان ملل به خبرگزاری فرانسه میگوید، پایین رفتن این شاخص بدین معناست که “ما زودتر میمیریم، کمتر تحصیل میکنیم و درآمدمان کاهش مییابد”. نتیجه اینها گسترش حس “استیصال، خشم و ترس از آینده” است.
سوییس در بالاترین رده
بر اساس گزارش برنامه توسعه سازمان ملل در سال ۲۰۲۱ سوییس با شاخص ۰/۹۶۲ از نظر توسعه انسانی در بالاترین رتبه در فهرست ۱۹۱ کشور قرار دارد. بعد از آن، نروژ و ایسلند قرار دارند.
آلمان با شاخص ۰/۹۴۲ در رده نهم قرار دارد و بدین ترتیب از سال ۲۰۱۵ تا کنون پنج رده سقوط کرده است.
در اولین شاخص توسعه انسانی که در سال ۱۹۹۰ منتشر شد، ایالات متحده آمریکا در بالاترین رده قرار داشت. این کشور اما در حال حاضر به رده ۲۱ سقوط کرده است.
پایینترین کشورها از نظر توسعه انسانی نیجر، چاد و سودان جنوبی هستند.
بحرانهای پایانناپذیر
آخیم اشتاینر، رئیس برنامه توسعه سازمان ملل میگوید دنیا از یک بحران به بحران دیگر فرو میرود بدون آنکه ریشههای این بحرانها شناخته شوند. او میگوید: «ما در زمانی بسیار دردناک زندگی میکنیم؛ فرقی نمیکند که مسئله، جهانی باشد زیر آب، بدون آب، در میان شعلههای آتش یا جهانی که در میانه یک پاندمی است.»
علاوه بر این، ناظران شاهد بدبینی فزاینده در سراسر دنیا هستند. از هر هفت انسان، شش نفر احساس ناامنی میکنند و یکسوم انسانها به یکدیگر اطمینان ندارند.
بزرگترین سقوط
کاهش شدید شاخص توسعه انسانی در سال ۲۰۲۱ به گفته اشتاینر از زمان تهیه اولین گزارش این شاخص در سال ۱۹۹۰ تا کنون بیسابقه بوده است.
در بزرگترین بحران مالی حدود ۱۰ سال پیش این شاخص تنها در ۱۰ درصد کشورها کاهش پیدا کرد اما در آخرین گزارش در ۹۰ درصد کشورها.
بارقههای امید
اما به گفته اشتاینر، برای مثال به لطف فناوریهای جدید یا انواع جدید غلات، پیشرفتهایی نیز وجود داشته است.
برای مثال در کنیا ۹۰ درصد برق مورد نیاز از طریق انرژیهای تجدیدپذیر تامین شده است. رئیس برنامه توسعه سازمان ملل میگوید کشورهایی که برای سوختهای فسیلی سرمایهگذاری کردهاند، مرتکب اشتباه شدهاند.
برای تعیین شاخص توسعه انسانی که از سال ۱۹۹۰ اندازهگیری میشود، علاوه بر دادههای اقتصادی، عواملی مانند امید به زندگی، درآمد و طول تحصیل نیز گنجانده شده است.
برچسب ها :سازمان ملل
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰