وزیر اقتصاد: ۱۰۰ هزار دلار بیاورید تا اقامت بگیرید/ ایران بهشت ثروتمندان است؟
به گزارش کلینی نیوز، احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد ایران با تاکید مجدد بر کاهش رقم سرمایهگذاری برای اخذ اقامت در این کشور گفته اگر فردی حداقل ۱۰۰ هزار دلار وارد کشور کند میتواند اقامت بگیرد و «تمهیداتی فراهم شده برای اینکه جذابیت بیشتری برای جذب سرمایه گذاری ایجاد شود.»
آقای خاندوزی پیشتر البته گفته بود الزامی به سرمایه گذاری نیست «بلکه صرف سپردهگذاری میان مدت یا بلندمدت مدت برای اخذ اقامت، کفایت میکند.»
جذب سرمایهگذاری خارجی در ایران از طریق ارائه اقامت پنج ساله به مصوبه هیات وزیران در دولت حسن روحانی در تیرماه ۱۳۹۸ برمیگردد که در ابتدا این رقم ۲۵۰ هزار دلار اعلام شده بود ولی با شکست «کامل» این طرح، رقم آن به ۱۰۰ هزار دلار کاهش یافت.
پیشنهاد ارائه اقامت پنج ساله به سرمایهگذاران خارجی در ایران پس از خروج آمریکا از «برجام» و پیشبینی کاهش درآمدهای ارزی ایران به دلیل تحریمهای آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران بود.
ایران بهشت ثروتمندان
خاندوزی در پاسخ به این سوال که آیا موافقید که ایران بهشت ثروتمندان است؟ عنوان کرد: ایران با مردمان و نعمات فراوانش قطعاً کم از بهشت ندارد اما اینکه تبدیل به جایی شود که ثروتمندان بیایند و محل فرار مالیاتی باشد این طور بوده و به نسبت کشورهای مترقی دنیا که انضباط بهتری داشته و قاعدهمندی بیشتری دارند،
وی افزود: بسیاری از فعالان اقتصادی میتوانند با فرار مالیاتی سالها ثروتاندوزی کنند و کسی هم متعرض نشود، لذا اخذ مالیات اول یک جهت عدالتی دارد که برخی از فعالان این کار را میکنند و یک جهت هم ایجاد گشایشی است که اگر ما بتوانیم بیشتر مالیات را از این تعداد که به جهت عددی کم هستند اما به لحاظ حجم گردش اقتصادی غیر تولیدی و سوداگری زیاد هستند بگیریم کمک میکند جاهای دیگری رخصت کنیم و فشار مالیاتی بر دیگر اقشار را کم کنیم.
حدود یک سال پیش وزارت کشور ایران اعلام کرده بود پس از ۲۶ ماه از اجرای این طرح «حتی یک مورد تقاضا» هم در این رابطه توسط سرمایهگذاران خارجی ارائه نشد که دلیل آن «بالا بودن رقم سرمایه گذاری» اعلام شد.
آغاز اجرای طرح اخیر در ایران برای جذب سرمایههای خارجی پس از آن بود که کشور همسایه-ترکیه- پیشتر ارائه شهروندی در ازای سرمایهگذاری با رقم مشابهی ۲۵۰( هزار دلار) از طریق خرید ملک را آغاز کرده بود.
پس از جنگ اوکراین و هجوم روسها برای خرید خانه در ترکیه، دولت این کشور رقم سرمایهگذاری را افزایش داد و به ۴۰۰ هزار دلار رساند.
ولی در ایران به دلیل نبود اقبالی در این زمینه اواخر سال پیش ۱۵۰ هزار دلار از این رقم کاست.
مشکلات سرمایهگذاری خارجی در ایران به «بالا بودن» رقم سرمایهگذاری محدود نیست؛ بیثباتی اقتصادی و سیاسی، تورم فزاینده، تعدد و پیچیدگی مراکز تصمیم گیری برای حتی مسافران خارجی در ایران فقط بخشی از فهرست مواردی است که تصمیمگیری برای سرمایهگذاران خارجی را در ایران سخت میکند.
مصوبه هیات وزیران ایران درباره اقامت سرمایهگذاران خارجی در حالی ابلاغ شد که کشورهایی نظیر بریتانیا درباره سفر شهروندان بریتانیایی و بخصوصی شهروندان دوتابعیتی به ایران هشدار داده بودند.
ایران در حالی به دنبال جذب سرمایهگذار خارجی است که در سالهای اخیر عمدتا به دلیل کاهش ارزش ریال، بر تعداد شهروندان ایرانی که سرمایه خود را از ایران خارج کردهاند، افزوده شده است.
تا پیش از آغاز حمله روسیه به اوکراین، شهروندان ایرانی در اکثر ماههای دو سال اخیر بزرگترین خریدار خارجی خانه در ترکیه بودند که حکایت از اقبال شهروندان ایران برای خروج سرمایه خود از ایران دارد.
ایرانیها بعد از روسها بیشترین خرید مسکن را در ترکیه در میان خارجیها داشتهاند.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰