به گزارش کلینی نیوز به نقل از یورونیوز، پیشران فالکون ۹ در ماموریتی در سال ۲۰۱۵ یک ماهواره هواشناسی را در مدار زمین قرار داد اما پس از آن به دلیل فاصله بیش از حد از زمین، سوخت کافی برای بازگشت به جو سیاره را نداشت و سرعت آن نیز چنان نبود که بتواند از میدان جاذبه میان زمین و ماه بگریزد. در نتیجه در این فضا و در حالتی شبیه برزخ سرگردان و شناور شد.
دانشمندان تخمین میزنند این موشک حدود یک هفته دیگر در روز ۴ مارس وارد مدار ماه شود و به سطح نیمه پنهان آن برخورد کند. ماه بر خلاف زمین جو قابلتوجهی برای نابودی اجرام خارجی ندارد، بنابراین انتظار میرود که موشک فالکون ۹ با جرمی به وزن حدود ۴ تن و با سرعت تقریبی ۲.۵۸ کیلومتر بر ثانیه مستقیم به سطح آن برخورد کند.
بیل گری، محقق و اخترشناس، میگوید مدل ریاضیاتی اصابت بر اساس موقعیت مداری و اثر گرانشی زمین، ماه و خورشید ایجاد شده است و امکان میدهد پیشبینی کنیم اجرام در چه زمانی میتوانند با سطح ماه برخورد کنند.
اگر پیشبینی به واقعیت بپیوندد دو مدارگرد ماه ناسا و فضاپیمای هندی چاندرایان-۲ خواهند توانست تا اطلاعاتی را از دهانه برخورد روی سطح کره ماه جمعآوری کنند.
پیشتر در سال ۲۰۰۹ ناسا یک موشک استفادهشده فضایی را به طور عمدی به ماه زد تا ببیند برخورد اجرام به این کره چگونه است، با این حال این اولین بار است که بخشی از یک فضاپیمای سرگردان و بدون کنترل به ماه اصابت میکند.
اخترشناسان معمولا فضاپیماها را طوری تنظیم میکنند که یا از مدار زمین خارج شوند و با فاصله به سمت خورشید بروند، و یا اینکه به زمین نزدیک شوند طوری که در جو بسوزند.
دانشمندان میگویند برخورد جدید میتواند اطلاعات ناخواسته جدیدی را درباره سطح ماه در اختیار قرار دهد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰