به گزارش
کلینی نیوز به نقل از
اسپوتنیک، سی ان ان به نقل از یک مقام ارشد دولت آمریکا مدعی شد که ایران از درخواست خود برای حذف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست سازمان های تروریستی در آمریکا به عنوان بخشی از مذاکرات برای بازگرداندن توافق هسته ای (برجام) صرف نظر کرده است.
پیش از این، میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین، گفته بود که توافق بر سر بازگرداندن برجام ممکن است “به معنای واقعی کلمه در روزهای آینده” حاصل شود.
همانطور که این شبکه تلویزیونی اشاره می کند، این خواسته طرف ایرانی مانع اصلی تلاش ها برای بازگرداندن توافق هسته ای بود.
ایران روز دوشنبه پاسخ خود به متن پیشنهادی پیشنویس توافق هستهای را به جوزپ بورل، رئیس دیپلماسی اروپایی ارسال کرد و همچنین نظر خود را درباره “موضوعات باقیمانده” در مذاکرات اعلام کرد. به گزارش بلومبرگ، اتحادیه اروپا این واکنش را سازنده خواند و گفت که در حال رایزنی با ایالات متحده در مورد گام های بعدی است.
در سال ۲۰۱۵، بریتانیا، آلمان، چین، روسیه، ایالات متحده، فرانسه و ایران یک توافق هسته ای – برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در مورد برنامه هسته ای ایران را امضا کردند که شامل لغو تحریم ها در ازای محدود کردن برنامه هسته ای ایران بود.
در ماه مه ۲۰۱۸، در دوران دونالد ترامپ، ایالات متحده از برجام خارج شد و تحریم ها علیه تهران را بازگرداند. در پاسخ، ایران کاهش تدریجی تعهدات خود بر اساس این توافق را اعلام کرد و از محدودیتهای مربوط به تحقیقات هستهای، سانتریفیوژها و سطح غنیسازی اورانیوم چشم پوشی کرد.
همزمان شبکه الجزیره در گزارشی اختصاصی، جزئیاتی را از توافقی که قرار است بین ایران و غرب حاصل شود، منتشر کرده است. این شبکه به نقل از چند منبع آگاه گزارش داده که قرار است توافق تازه در چهار مرحله و در دو دوره ۶۰ روزه اجرایی شود. بر اساس گزارش این رسانه عربی همچنین آمریکا به ایران تضمین میدهد که طی ۱۲۰ روز بتواند ۵۰ میلیون بشکه نفت خود را بفروشد. ضمن اینکه داراییهای مسدود شده ایران در کره جنوبی آزاد خواهد شد و تحریمها علیه ۱۵۰ نهاد اقتصادی ایران و ۱۷ بانک کنار گذاشته خواهد شد.
به گزارش
یورونیوز، روز گذشته رسانههای داخلی در ایران هم یک فایل صوتی از صحبتهای علی باقری در جلسهای با اهالی رسانه منتشر کردند که بر اساس آن مذاکره کننده ارشد ایران جزئیات مفصلی در خصوص توافق احتمالی آتی ارائه میدهد. آقای باقری با اشاره به اینکه در روز حصول توافق، رئیس جمهوری آمریکا طی دستوری، ۳ فرمان اجرایی ترامپ که تحریمهایی را علیه ایران وضع کرده بود، تعلیق میکند. به گفته باقری در همان روز همه نهادهای اقتصادی و ۱۷ بانک ایران از تحریمها خارج میشوند هرچند لغو دائمی نخواهد بود و تنها تعلیق خواهند شد.
باقری کنی ادامه داده که طی ۶۰ روز آتی با انجام شدن کارهای لازم در زمینه اجرایی شدن توافق، تهران میتواند راستی آزمایی خود را انجام دهد و در صورتی که تحریمها به صورت موثری لغو شده باشد، طرفین به روز اجرا میرسند. این مذاکره کننده ایرانی همچنین افزوده که در این شرایط و در روز اجرا تحریمها اینبار لغو و نه تعلیق خواهند شد.
او البته اشارهای به این موضوع نمیکند که آمریکا در ازای تعلیق تحریمها در روز حصول توافق، چه امتیازاتی از ایران درخواست میکند اما الجزیره گزارش داده که تهران به محض امضای احیای برجام و از روز اول، گامهای هستهای خود را به عقب برمی گرداند
هم علی باقری و هم الجزیره در گزارشهای خود تاکید کردهاند، در صورتی که آمریکا اینبار از توافق خارج شود، باید به ایران غرامت بپردازد اما پیشتر حسین شریعتمداری، سردبیر روزنامه کیهان این شبهه را مطرح کرده بود در صورتی که دولت آتی آمریکا بخواهد از توافق خارج شود، تحت چه ساز و کاری میتوان از واشنگتن درخواست غرامت کرد؟ موضوعی که نشان میدهد تردیدهای جدی در خصوص عملی بودن این وعده احتمالی آمریکا وجود دارد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰