اتوبوس خدمت به بخش فشافویه رسید
به گزارش کلینی نیوز، فرماندار ویژه شهرستان ری، روز پنجشنبه ۷مرداد، اتوبوس خدمت این بار به حسن آباد فشافویه رفت و در بیشترین سهم از سفر یک روزه خود به روستاییان سر زد و پای صحبت های آنان نشست.
زمانی این بار در ابتدای سفر خود به فشافویه سری به بخشداری فشافویه زد و در جمع مسئولان این بخش گفت: نقش شهرک صنعتی شمس آباد باید در بحث توسعه این بخش پررنگ تر و موضوع اصلاح منابع آب باید به طور جدی دنبال شود.
گفته می شود براساس مدیریت کلان کشور شهرک صنعتی شمس آباد سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران است و فرمانداری شهرستان ری و بخشداری فشافویه حکم نظارتی در شهرک صنعتی شمس آباد را ندارنند.
دفن روزانه بیش از پنج تن زباله ویژه
مقصد بعدی این سفر یک روزه روستای هوشنگ آباد بود، نقطه ای که وزارت کشور، سازمان محیط زیست و سازمان همیاری شهرداری ها به عنوان محله دفن زباله های ویژه استان تهران انتخاب کرده اند.
- امام جمعه شهر حسن آباد:مصوبه و قانون انتقال مرکز پسماند به فشافویه وحی منزل نیست
- مردم فشافویه برای جلوگیری از احداث مرکز پسماند یک صدا شوند
- کرونا و کوهی از پسماندهای بیمارستانی حاصل از آن
سجاد نظری سرپرست پروژه دفن پسماند صنعتی در رابطه با نحوه فعالیت این سایت، به فرماندار ویژه شهرستان ری گفت: در این سایت ۳۴ سلول در ابعاد ۵*۱۰۰ متری با عمق پنج متر پیش بینی شده و اکنون زباله های ویژه ورودی به این سایت تفکیک و پس از فشرده سازی، با تمهیدات زیست محیطی دفن می شود.
وی تاکید کرد: تمهیدات زیست محیطی پیش بینی شده برای دفن زباله های ویژه آنچنان قوی است که از نفوذ شیرابه های احتمالی جلوگیری می کند، اگرچه طی ۲ سال گذشته از فعالیت این سایت هیچ شیرابه ای به غیر از آب باران مشاهده نشده است.
زمانی فرماندار ویژه شهرستان ری، از نحوه جمع آوری زباله ها، بی خطر سازی و نظارت بر روند دفن آنها جویا شد که نظری پاسخ داد: این زباله ها از بیمارستان های سراسر استان تهران، واحدهای صنعتی با فعالیت شیمیایی یا زباله های شیمیایی جمع آوری و در این محل با نظارت کارشناسان محیط زیست دفن می شود.
به گفته سازمان جهانی بهداشت، پیش از شروع پاندمی کرونا حدود ۳۰درصد از بیمارستانها و مطبهای پزشکان در سراسر جهان فاقد سیستم تفکیک زباله بودهاند.
در کشورهای فقیر حتی ۶۰ درصد از مراکز پزشکی از مدیریت اولیه دفع زباله برای سرنگها و لباسهای بیمارستانی مصرفشده و سایر پسماندهای بیمارستانی بیبهرهاند.
پسماندهای اضافی مربوط به بیماری کووید ۱۹ خطری برای سلامت و محیط زیست محسوب میشوند و سلامت پرسنل بیمارستانی و سایر افرادی را که در نزدیکی محل دفن این زبالهها زندگی میکنند به خطر میاندازند.
مردم کشورهای فقیر به دلیل سیستم غیراستاندارد دفع زباله، آتشزدن پسماندها در فضای باز، آب آلوده و سایر عوامل بیماریزای ناشی از این سیستم معیوب در خطر هستند.
احداث دفن پسماند صنعتی در هوشنگ آباد با مخافت مسولان بخش فشافویه مواجه شد، حجت السلام درگاهی گفته بود: برای جلوگیری از انتقال مشکلات شهر تهران به منطقه باید همه مردم یکصدا شوند و کمک کنند که از بروز این معضل و انتقال مرکز بازیافت به فشافویه جلوگیری شود.
وی در سخنان خود ذر خطبه نمازجمعه بیان می کرد افزود:شهرستانها، شهرها و بخشهای کوچک که در کنار کلانشهرها قرار گرفتند، متأسفانه همیشه مستعمره کلانشهرها و مراکز هستند و این ناشی از همان نگاه غربی سلطهپذیری یا سلطه گری است.
در خطبههای نماز جمعه ۲۹ آذرماه نیز حجت الاسلام درگاهی درباره انتقال زباله به هوشنگ آباد اظهارداشت:فکر نکنید که هر مصوبه و قانون از طرف دولت وحی منزل است، وی تصریح کرد:مدیران دولتی در موضوع انتقال مرکز پسماند به فشافویه به گونهای رفتار کنند که در پیشگاه مردم و خداوند سربلند باشند، زیرا که بر مسند نشستن مدیران به خاطر حرکت و خواست مردم است.
عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران، روز سهشنبه ۲۱ اسفند۹۷ اعلام کرد که رهبر جمهوری اسلامی از بوی بد “مسیر فرودگاه امام خمینی” بهشدت “گلهمند” است و دستور داده است که این “بوی نامطبوع” تا پایان دوران کار دولت دوازدهم یعنی حدود دو سال و نیم دیگر رفع شود.
روستای قلعه محمد علیخان؛ گلایه از نبود آب و نانوایی
نخستین روستایی که اتوس خدمت وارد آن شذ، روستای قلعه محمدی علیخان بود، روستایی که زادگاه آقای بیگدلی رئیس شورای اسلامی بخش فشافویه است، ساکنانش می گفتند: آب را به سختی تامین می کنیم، نان را هم از نانوایی های حسن آباد با محدودیت بالا می خریم.
- ۳۴ میلیاردریال برای اجرای طرح هادی در روستاهای شهرستان ری
- روستاهای فشافویه استان تهران هنوز آب و گاز ندارند
- بازدید سرزده سرپرست بخشداری فشافویه از روستای قلعه محمدعلیخان
- بازدید فرماندار شهرستان ری از قنات، مراتع و مسیر سیلاب روستای قلعه محمدعلی خان
گلایه دیگر مردم روستای قلعه هدایت نکردن مسیر سیلاب قبل از ورود به روستا بود.
زمانی پس از شنیدن صحبت اهالی، قول مساعد برای رفع مشکل آب، تامین سهمیه آرد برای پخت نان در منزل و انتقال خط لوله گاز قبل از اجرای طرح هادی داد.
بیگدلی رئیس شورای اسلامی بخش فشافویه در گفتگو با خبرگزاری تسنیم در سال گذشته گفته بود:وعدههای زیادی از سوی مسئولان در زمینه رسیدگی به مطالبات مردمی داده شد اما با بدقولی و بدعهدی برخی از آنان اعتماد مردم به شوراها نیز از بین رفت و در این راستا بنا بود در روستای قلعه محمدعلیخان با اعتباری بالغ بر ۲ میلیارد تومان از هزینه ارزش افزوده بخشی از مشکلات برطرف شود .
در سال گذشته مبلغ دو میلیارد تومان از سوی فرمانداری شهرستان ری جهت ساماندهی قنات در روستای قلعه محمدی علی خان توسط بخشداری فشافویه اختصاص داده شده بود.
رئیس شورای اسلامی بخش فشافویه از چگونگی ساماندهی قنات این روستا تاکنون اراده نکرده است.
پایش تصویری و کلانتری در روستای ابراهیم آباد بخش فشافویه راه اندازی می شود
فرماندار ویژه شهرستان ری در جمع مردم روستای ۲ هزار و ۳۰۰ خانواری ابراهیم آباد حاضر شد و به مطالبات و گلایه های آنان گوش فرا داد.
یکی از مطالبات اهالی نبود محلی برای تامین امنیت روستا و جلوگیری از سرقت بود که زمانی اعلام کرد که در صورت تامین فضا و ساختمان مناسب می توان کلانتری در این روستا راه اندازی کرد.
وی همچنین در ادامه راه اندازی سیستم پایش تصویری را اقدامی برای تامین امنیت و جلوگیری از سرقت اعلام کرد و از اجرای آن در این روستا خبر داد.
تعدادی از اهالی این روستا که در حال ساخت بنای غیر مجاز بودند درخواست مساعدت دهیاری و بنیاد مسکن را برای تکمیل بنا و دریافت خدمات زیر ساختی داشتند که فرماندار ویژه شهرستان گفت: خدمات زیر ساختی به ساخت و ساز غیر مجاز اختصاص نمی یابد.
اعضای شورای شهرستان ری مشکلات مردم جنوب تهران با خبرنگاران می گویند انتقال زندان بزرگ تهران به شهرری و بخش فشافویه باعث مشکلات زیادی برای مردم آن منطقه شده است و ناامنی در جنوب تهران، افزایش یافته است.
در روستای ابراهیم آباد که در جوار زندان بزرگ تهران است، خانواده زندانیان حبس ابد در حال مستقر شدن هستند. این مسایل آسیب اجتماعی برای ما دارد. باید امکانات زیربنایی برای آنها دیده شود.
مدرسه روستای کنارگرد نیازمند ساماندهی است
بنا به گزارش سایت روایت اول نزدیک به فرمانداری ری، معاون استاندار تهران و فرماندار ویژه شهرستان ری در جریان بازدید از روستای کنارگرد، از مدرسه متروکه این روستا بازدید کرد و خواستار ساماندهی آن شد.
دهیار این روستا یکی از مشکلات کنارگرد را نبود مدرسه مناسب و متروکه شده مدرسه کنونی اعلام کرد و خواستار ساماندهی این فضای آموزشی شد.
دهیار این روستا این مساله را مطرح ساخت که می توان با واگذاری این فضای متروکه به دهیاری، با اعتبارات در اختیار، آن را بازسازی کرد و به بهره برداری رساند.
زمانی فرماندار شهرستان ری، از این طرح استقبال کرد و دستور بررسی و رسیدگی به آن را صادر کرد. روستای کنارگرد بخش حسن آباد فشافویه ۱۰۰ خانوار دارد.
طرح های هادی و ساخت و ساز غیر مجاز مهمترین درخواست روستاییان
زمانی در ادامه این سفر یک روزه به بخش حسن آباد فشافویه به روستاهای ابراهیم آباد، خانلق و کنارگرد پایین رفت و پای درد و دل مردم نشست.
دهیاران روستاهای ابراهیم آباد، خانلق و کنارگرد پایین در دیدار با آقای زمانی، اغلب از اجرا نشدن طرح هادی گلایه مند بودند و ساماندهی به ساخت و سازهای این روستاها را منوط به اجرای طرح هادی اعلام کردند.
تکمیل یا ساخت مدرسه، استفاده از مشورت اهالی قدیمی روستاها در تهیه طرح های هادی از دیگر مطالبات روستاییان و دهیاران بود.
وی افزود: عمده ترین مشکل این بخش بحث پلاک های ثبتی و اصلاح و تهیه طرح های هادی است.
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان ری گفته بود: از اواخر سال ۱۳۹۶ تا اواسط ۱۴۰۰ اعتباری برای اجرای طرح هادی این شهرستان اختصاص نیافت اما در سال جدید ۳۴ میلیاردریال در قانون بودجه برای این منظور اختصاص یافته است.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان ری افزود: در همه روستاهای ری به جز چند روستا که زیر ۲۰ خانوار جمعیت دارند، طرح هادی ابلاغ شده است اما تمایل روستا نشینان حریم بیشتر ورود به محدوده شهری است و تمایلی به ابلاغ طرح هادی ندارند.
روستاهایی مانند قلعه محمدعلی خان و بسیاری از روستاهای بخش خاوران ری در حریم سازمان حفاظت محیطزیست قرار دارند و تغییر کاربری زمینهای آنها با ملاحظات خاصی انجام میشود.
گفتنی است، شورای طرح هادی در شهرستان ری در یکسال گذشته جلسه ای به منظور رسیدگی به طرح هادی نداشته است، عدم تشکیل این شورا منجر به ساخت و سازهای غیرمجاز در روستاها شده است.
اتوبوس خدمت به روستای کلین نرسید
اتوبوس خدمت به روستای تاریخی کلین زادگاه مرحوم محمد بن یعقوب کُلینی معروف به «ثقه الاسلام کلینی» از محدثان بزرگ شیعه و مؤلف کتاب کافی از معتبرترین مجموعه روایی شیعه و از کتب اربعه به حساب میآید. نرسید و اتوبوس خدمت از کنار این روستا معروف گذشت.
بقعه پدر بزرگوار ایشان در این روستا قرار دارد.
برچسب ها :اتوبوس خدمت ، بخشدار فشافویه ، حمید زمانی ، فرماندارشهرستان ری ، هادی حسین خانی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰