واکنش ایران و آمریکا به متن پیشنهادی اتحادیه اروپا
به گزارش کلینی نیوز، روز سهشنبه، جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با انتشار مقالهای در روزنامه بریتانیایی «فاینشیال تایمز» اعلام کرد که با در نظر گرفتن نگرانیهای دو طرف، متن جدیدی را تهیه کرده است.
به گفته آقای بورل در این متن جدید به مساله ارائه تضمینهای ممکن از سوی جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا نیز اشاره شده است.
اما علی باقری کنی، مذاکره کننده ارشد ایران با لحنی متفاوت، آنچه را که ارائه شده «ایدههای» آقای بورل برای جمعبندی مذاکرات توصیف کرد و گفت ایران نیز «نظرت خود را هم در باره محتوا و هم فرم» برای به نتیجه رسیدن مذاکرات که دارد که در اختیار دیگران قرار خواهد داد.
او در توییتی نوشت که این «نظرات» در جریان مذاکراتی که هفته گذشته انجام شد، در اختیار ایران قرار گرفته است.
همچنین ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز در اظهاراتی مشابه گفت که واشنگتن در حال بررسی «پیشنویس تفاهمنامه بازگشت مشترک به اجرای برجام» است که توسط اتحادیه اروپا تهیه شده است.
او گفت که آمریکا نظراتش را درباره این متن به شکل مستقیم با اتحادیه اروپا در میان خواهد گذاشت.
به گفته او برای اساس درک واشنگتن، همان متنی که در ماه مارس تهیه شده بود مبنایی برای تهیه متن جدید بوده است، اما در آن تغییراتی داده شده که آمریکا باید بررسی کند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد که در حال حاضر، زمان برای موفقیت مذاکرات اهمیت بسیار زیادی دارد و به همین دلیل نیز این کشور به سرعت این بررسی را به پایان خواهد برد.
او گفت برنامه هستهای ایران در این مدت همچنان توسعه یافته و آنچه را در متن ماه مارس آمده، بر مبنای وضعیت برنامه هستهای در آن زمان بوده است.
آقای پرایس تاکید کرد که موضع آمریکا همچنان بازگشت به برجام است و «تا وقتی این کار به نفع» واشنگتن باشد، این کشور این سیاست را پی خواهد گرفت.
صبح چهارشنبه به رغم اینکه حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران برای گروه «هشت کشور اسلامی در حال توسعه» سخنرانی کرد، به مساله مذاکرات برجام و متن جدید اشارهای نکرد.
انریکه مورا، معاون جوزپ بورل و کسی که به نمایندگی از اتحادیه اروپا در مذاکرات وین حضور دارد، روز چهارشنبه با انتشار توییتی، متن جدید را «بهترین توافق ممکن» توصیف کرد. او نوشت که این متن «منافع اقتصادی شفاف و قابل محاسبه را برای مردم ایران» تضمین میکند و همزمان با تعیین سازوکار «قابل راستیآزمایی» برای نظارت بر برنامه هستهای ایران، به جامعه بینالمللی سود خواهد رساند.
آقای مورا از همه طرفها خواست تا «گام پایانی» را بردارند.
این نخستین بار نیست که برخی دیپلماتها حاضر در مذاکرات میگویند که دو طرف برای رسیدن به توافق نهایی، نیاز دارند که آخرین قدم را بردارند.
وزیر خارجه ایران گفته است که «برای برخوردار شدن از مزایای کامل اقتصادی برجام، آمریکاییها باید تعهدات و تضمینهایی را بپذیرند.»
آیت الله علی خامنه ای پیش از این خواسته بود که توافق برجام به شرطی احیای شود که ایران رفع تحریم های آمریکا را «راستیآزمایی» کند و «تضمین» بدهد که دولت های بعدی ایالات متحده از این توافق خارج نمی شوند.»
ضمن اینکه هنوز روشن نیست آقای بایدن دقیقا چه ابزاری در اختیار دارد تا بتواند تضمین بدهد که رئیسجمهور بعدی آمریکا از توافق هستهای با ایران خارج نخواهد شد.
آمریکا میگوید قادر به دادن چنین تضمینی نیست و نمیتواند برای دولتهای بعد از خود تعهد ایجاد کند.
برچسب ها :آمریکا ، اتحادیه اروپا ، ایران ، برجام
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰