چند شرکت اماراتی، چینی و ایرانی به دلیل صادرات محصولات نفتی ایران تحریم شدند
به گزارش کلینی نیوز به نقل از رویترز،، به گفته مقامهای آمریکایی این تحریمها به دلیل فقدان توافق هستهای بین دو کشور وضع شدهاند.
مذاکرات احیای برجام که بیش از یکسال ادامه داشت، بدون نتیجه رها شده است.
برایان نلسون، معاون مبارزه با تروریسم وزارت دارایی آمریکا گفت: «آمریکا مسیر دیپلماسی موثر را برای رسیدن به یک توافق دو طرفه و اجرای برجام پیگیری میکند.»
او در عین حال تاکید کرد در «نبود یک توافق»، آمریکا به تلاشهایش برای محدود کردن صادرات نفت و محصولات نفتی از ایران ادامه میدهد.
او گفت: «آمریکا کماکان شبکهای را که ایران برای دور زدن تحریمها استفاده میکند، فاش خواهد کرد.»
اما از آنجا که باقی کشورهای امضاکننده برجام – از جمله متحدان اروپایی آمریکا – این توافق را به رسمیت میشناختند، تحریمهای آمریکا از سوی جامعه بینالملل پذیرفته نشد.
به بیان دیگر به رغم اینکه نفت ایران از سوی آمریکا تحریم شده، اما بر اساس قوانین بینالمللی منعی برای شرکتهای مختلف جهان برای خرید نفت و محصولات نفتی از ایران وجود ندارد.
واشنگتن برای جلوگیری از همکاری شرکتها و بانکهای مختلف جهان از هرگونه همکاری با ایران، هر از گاهی نام تعدادی از این شرکتها را به فهرست تحریمهای خود اضافه میکند.
این موضوع موجب شده تا تمایل به هرگونه داد و ستد با شرکتهای ایران در سطح بینالمللی به شکل قابلملاحظهای کاهش یابد.
در فهرست جدید تحریمهای آمریکا، نام شرکتهای ایرانی «پتروشیمی فن آوران»، « پتروشیمی خارک» و «پتروشیمی مارون» دیده میشود.
همچنین یک شرکت حمل نقل اماراتی به نام «جی اکس الشحن» و یک شرکت تجاری به نام «اسکای زون تریدینگ» هم در این فهرست دیده میشود.
علاوه بر اینها دو شرکت چینی که هر دو در هنگکنگ ثبت شدهاند نیز روز پنجشنبه تحریم شدند.
چین یکی از مهمترین مشتریهای نفت ایران است، اما از زمان آغاز جنگ اوکراین، گزارشهایی منتشر شده که این کشور به خرید نفت از روسیه روی آورده است.
به گفته منابعی که خرید و فروش نفت را پیگیری میکنند، تخفیفهای روسیه موجب شده تا فروش نفت ایران به چین به حدود یک پنجم پیش از جنگ اوکراین کاهش یابد.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، شرکتهای خارجی نیز که در فهرست تحریم های جدید آمریکا قرار گرفته اند شامل کین ول اینترنشنال در هنگ کنگ، تیم فورد اینتپرایس در هنگ کنگ، جی ایکس شیپینگ در امارات، فیوچر گیت فیوئل اند پتروکمیکال در امارات، اسکای زون در امارات و یوچم جنرال تریدینگ می شوند.
در تحریم های جدید آمریکا نام دو شخص در چین و هند نیز به چشم می خورد که به ادعای آمریکا عنوان تسهیل کننده نقل و انتقال پول برای محصولات پتروشیمی ایران ایفای نقش کرده اند. این دو فرد جینگ فنگ جائو از چین و محمد شاهد رکن الدین بهور از هند هستند.
بر این اساس دو شخص حقیقی و ۹ شرکت با ادعای فروش محصولات پتروشیمی ایران تحریم شده اند.
برچسب ها :آمریکا ، ایران ، برجام ، تحریم ایران
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰