به گزارش کلینی نیوز به نقل از خبرگزاری فارس، قرار است دوشنبه هفته آینده ۱۶ خرداد ماه نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی برگزار شود. در آستانه این نشست شاهد هیاهویی از سوی رژیم صهیونیستی در انتشار برخی اسناد ادعایی درباره برنامه صلحآمیز هستهای ایران بودیم و در همین خصوص نیز خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه ۱۱ خرداد ماه از قطعنامه پیشنهادی آمریکا به همراه سه عضو اروپایی برجام (آلمان، فرانسه و انگلیس) به شورای حکام آژانس خبر داد.
براساس گزارش رویترز، آمریکا و سه کشور اروپایی پیش نویس قطعنامه پیشنهادی مشترک خود به شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی را ارائه داده و عنوان کردهاند که حل نشدن موضوعات مرتبط با مواد اورانیوم پیدا شده در سایتهای اعلام نشده، به شدت مایه نگرانی است.
این چهار کشور همچنین گفتهاند که «به دلیل همکاری ناکافی ایران» اختلافات و مسائل پادمانی همچنان حل نشده و از ایران خواستهاند که «فوراً پیشنهاد آژانس برای تعامل بیشتر برای حل و فصل همه مسائل پادمانی باقیمانده را بپذیرد».
روز دوشنبه نهم خرداد ماه دو گزارش رافائل گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی باز هم به رسانهها درز کرد. مدیرکل آژانس در این گزارش اعلام کرده که اورانیوم غنی شده ایران به ۱۸ برابر حد مجاز در برجام رسیده و همچنین مدعی شده که ایران در ارائه پاسخهای «معتبر فنی» به سؤالهای آژانس درباره پیدا شدن مواد هستهای در ایران طی سه سال گذشته ناکام بوده است.
به گزارش دویچه وله آلمان ، ایران با طرح ادعای رخداد وارونهنمایی سیاسی در گزارش تازه آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مورد برنامه هستهای جمهوری اسلامی از آمادگی خود برای ارائه پاسخ محکم به صدور قطعنامه احتمالی علیه تهران در نشست آتی شورای حکام آژانس خبر داد.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران روز پنجشنبه در گفتوگوی تلفنی با همتای سنگاپوری خود، ویویان بالاکریشنان، خواستار خاتمه یافتن آن چه که او «فضاسازیهای تصنعی و غیر سازنده» در نشست پیش روی حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، توصیف کرد، شد و گفت: «روند همکاریهای فنی آژانس و سازمان انرژی اتمی و تایید مکرر صلح آمیز بودن برنامه هستهای ایران از سوی آژانس را نمیتوان به یک باره با یک اعمال نظر شتابزده سیاسی وارونه جلوه داد.»
سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز عصر چهارشنبه با تاکید دوباره بر صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران تاکید کرد: « ما طبیعتا به هر اقدام غیرسازنده در شورای حکام پاسخ محکم و متناسب را خواهد داد و مسئولیت پیامدهای آن بر عهده آنهایی است که به شورای حکام و گزارش مدیرکل به عنوان اهرم فشار و ابزار بازیهای سیاسی علیه ایران نگاه میکنند.»
دوشنبه گذشته نیز خبرگزاریهای از درز بخشهایی از گزارشهای رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی خبر دادند که در آنها به مواردی از جمله این که اورانیوم غنی شده ایران به ۱۸ برابر حد مجاز تعیین شده در برجام رسیده و ایران از ارائه پاسخهای «معتبر فنی» به پرسشهای آژانس طفره رفته است.
در پی انتشار این اخبار، وزارت خارجه فرانسه از ایران خواست تا به سرعت به پرسشهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره فعالیتهای هستهای خود پاسخ دهد. در مقابل، وزارت خارجه ایران با بر این تاکید کرد که «گزارش جدید آژانس به هیچ روی بازتابدهنده واقعیت تعاملات ایران و این نهاد بینالمللی نیست»، اظهارنظر فرانسه را «شتابزده، مداخله جویانه و بیارزش» توصیف کرد.
البته این گزارشها واکنش «محمدرضا غائبی» سرپرست نمایندگی دائم ایران در آژانس را به همراه داشت و وی در این باره گفت:جمهوری اسلامی ایران علیرغم اینکه از همان ابتدا معتقد بود طرح ادعاهای مطروحه علیه آن بر اساس اطلاعات ساختگی است که توسط رژیم صهیونیستی و کشورهای معاند در اختیار آژانس قرار گرفته است، برای نشان دادن حسن نیت خود و رد ادعاها و اتهامات مطرح شده از طریق اعلام آمادگی برای تعامل مستدل و فنی با آژانس تلاش کرد تا ضمن توافق با آژانس برای وارد شدن به یک روند مذاکراتی، با هدف حل و فصل نهایی این ادعاها، با شرکت در سه نشست فنی تفصیلی جداگانه با مسؤولان ذیربط آژانس طی دو ماه گذشته، توضیحات و مستندات فنی لازم را در خصوص ادعاهای مطروحه شده در اختیار آژانس قرار دهد.
نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی دوشنبه ششم ژوئن (۱۶ خرداد) برگزار میشود.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰