کد خبر : 4108
تاریخ انتشار : شنبه 31 اردیبهشت 1401 - 21:16

آبله میمون: مشاهده ۸۰ مورد ابتلا در دستکم ۱۲ کشور جهان

آبله میمون: مشاهده ۸۰ مورد ابتلا در دستکم ۱۲ کشور جهان
بیش از ۸۰ مورد ابتلا به بیماری آبله میمون در دستکم ۱۲ کشور جهان شناسایی شده است.

به گزارش کلینی نیوز، سازمان بهداشت جهانی می‌گوید که تحقیقات درباره ۵۰ مورد دیگر مظنون به این بیماری در حال انجام است. در گزارش سازمان بهداشت جهانی از هیچ کشوری نام برده نشده اما هشدار داده شده که احتمال دارد موارد بیشتری گزارش شود.

تایید شده است که ۹ کشور اروپایی و همچنین آمریکا، کانادا و استرالیا از جمله این کشورها هستند. تا پیش از این آبله میمون در مناطق دورافتاده مرکز و غرب آفریقا شایع بوده است.

تا کنون نظام سلامت و بهداشت کشورهای بریتانیا، اسپانیا، پرتغال، آلمان، بلژیک، فرانسه، هلند، ایتالیا و سوئد شناسایی مواردی از ابتلا را تایید کردند.

سازمان بهداشت جهانی در بیانیه‌ای که روز جمعه ۲۱ ماه مه (۳۰ اردیبهشت) منتشر کرد می‌گوید که شیوع اخیر این بیماری “غیر معمول” است چون در کشورهایی اتفاق افتاده که این بیماری در آن بومی (اندمیک) نبوده است.

سازمان امنیت سلامت بریتانیا از شناسایی ۱۱ مورد دیگر در انگلستان خبر داده و می‌گوید که آمار موارد ابتلا تایید شده و به ۲۰ نفر رسیده است.

سازمان امنیت سلامت بریتانیا می‌گوید هر کسی که نگران ابتلاست باید به یک متخصص بهداشت مراجعه کند، اما قبل از رفتن به کلینیک یا مطب با آنها تماس بگیرد.

به گفته سرویس خدمات ملی بهداشت و درمان بریتانیا (ان‌اچ‌اس)، این یک عفونت ویروسی نادر است که معمولاً خفیف است و اکثر افراد در عرض چند هفته خوب می‌شوند.

بر همین اساس “ویروس به راحتی بین مردم پخش نمی‌شود و گفته می شود که خطر آن برای عموم مردم بسیار کم است.”

نشانه‌های آبله میمون چیست و چگونه به آن مبتلا می‌شوید؟

نشانه‌های اولیه شامل تب، سردرد، ورم، کمردرد، درد عضلات و بی‌حالی عمومی است.

هنگامی که تب شروع می‌شود، جوش‌ها و التهاب‌های پوستی ایجاد می‌شوند که اغلب از صورت شروع می‌شوند، سپس به سایر قسمت‌های بدن، معمولاً کف دست‌ها و کف پا گسترش می‌یابند.

این جوش‌ها که می‌توانند با خارش زیاد همراه باشد، تغییر می‌کنند و مراحل مختلفی را طی می‌کنند تا در نهایت یک جای زخم ایجاد می‌شود که بعداً محو میشود. ضایعات می‌توانند باعث باقی ماندن جای زخم شوند.

عفونت معمولاً خود به خود برطرف می‌شود و بین ۱۴ تا ۲۱ روز طول می‌کشد.

آبله میمون می‌تواند زمانی که فردی در تماس نزدیک با فرد آلوده باشد سرایت کند. این ویروس می‌تواند از طریق پوست زخم شده، دستگاه تنفسی یا از طریق چشم، بینی یا دهان وارد بدن شود.

این بیماری پیش از این به عنوان یک عفونت مقاربتی توصیف نشده بود، اما می‌تواند از طریق تماس مستقیم در طول رابطه جنسی منتقل شود.

آبله میمون همچنین می‌تواند از طریق تماس با حیوانات آلوده مانند میمون‌ها، موش‌ها و سنجاب‌ها یا اشیاء آلوده به ویروس مانند رختخواب و لباس منتقل شود.

درباره درمان آبله میمون چه می‌دانیم؟

دارویی برای درمان آبله میمون وجود ندارد اما با پیشگیری از سرایت می‌توان شیوع آن را کنترل کرد.

بیماری آبله میمون، واکسن مخصوص خود را ندارد، اما سازمان بهداشت جهانی می‌گوید که واکسن آبله تا ۸۵٪ برای حفاظت در برابر آبله میمون کارآیی دارد.

همزمان با جلسه روز جمعه سازمان بهداشت جهانی درباره شیوع آبله میمون، وزیر بهداشت بریتانیا اعلام کرد که این کشور کار انبار کردن واکسن آبله را آغاز کرده است و در حال عرضه آن به کسانی است که در “سطح بالاتری در معرض تماس ویروس قرار دارند.”

به گزارش روزنامه اسپانیایی ال پائیس، مقامات بهداشت اسپانیا هم اقدام به خریداری هزاران دوز از واکسن آبله کردند.

استرالیا می‌گوید اولین مورد شناسایی شده مربوط به مسافری بوده است که از بریتانیا وارد این کشور شده است.

در آمریکای شمالی، مقامات بهداشتی ایالت ماساچوست تایید کرده‌اند که یک مرد که به تازگی به کانادا سفر کرده بود، به این بیماری مبتلا شده است. آنها گفته‌اند حال این مرد “خوب” است و “خطری برای سلامت عمومی” ندارد.

اروپاییان بدنبال ذخیره داروی ضدویروس آمریکایی هستند

یک شرکت داروسازی آمریکایی می‌گوید در حال مذاکره با مقام‌های اروپایی است تا داروی ضد ویروسی خود را برای بیماری آبله میمون که می‌تواند از هر ده نفر، جان یک نفر را بگیرد، در اختیار آنها قرار دهد.

سیگا تکنولوژی یک شرکت امنیت بهداشتی است که تحقیقاتش توسط دولت آمریکا برای مقابله با تهدیدات ناشی از سلاح‌های بیولوژیکی تامین شده است. این شرکت یک داروی ضد ویروسی به نام تکوویریمات برای مبارزه با آبله تولید کرده که از جمله داروهایی است که می‌تواند برای مقابله با آبله میمون نیز کاربرد داشته باشد.

تکوویریمات در آمریکا برای درمان آبله تایید شده و تحت عنوان تی پوکس فروخته می‌شود.

در اوایل سال جاری، آژانس دارویی اروپا، تکوویریمات را نه تنها برای آبله بلکه برای آبله میمون و آبله گاوی که توسط ویروس‌های متعلق به همان خانواده ارتوپاکس ویروس‌ها ایجاد می‌شوند، تایید کرد.

جیمز گالاگر، گزارشگر علوم و بهداشت بی‌بی‌سی در گزارشی درباره می گوید: برای اولین بار این ویروس در بدن افرادی یافت شددر گذشته تعداد موارد محدودی از این ویروس در نقاط مختلف جهان از جمله بریتانیا مشاهده شده بود اما همه این موارد مربوط به کسانی بود که به مناطق دورافتاده کشورهای مرکز و غرب آفریقا سفر کرده بودند.ه است که هیچ ارتباط روشنی با کشورهای غرب و مرکز آفریقا ندارند

  • معلوم نیست که بیماران از چه طریقی مبتلا شدند
  • آبله میمون در طول فعالیت های جنسی گسترش یافته و اکثر موارد بصورت پوستی در ناحیه تناسلی و اطراف آن ظاهر شده
  • بسیاری از کسانی که مبتلا شدند، مردان جوان همجنسگرا و دوجنسگرا هستند

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

Translate »