انتقاد سازندگان واکسن کرونا از دولت ایران؛ میلیونها دوز در انبارها خاک میخورند
به گزارش کلینی نیوز، پایگاه اطلاعرسانی مجلس شورای اسلامی (خبرگزاری خانه ملت) گزارش داده که مسئولان هفت شرکت تولیدکننده واکسن روز پنجشنبه اول اردیبهشت در جلسه کمیته دارو و غذا در کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی حضور یافتند.
در این نشست، عبدالحسین روحالامینی، رئیس کمیته دارو و غذا در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ایران گفت که قرار بود تا ”دولت، واکسن را پیشخرید و از تولیدکنندگان حمایت کند” اما دولت نه تنها چنین کاری نکرده بلکه حتی ”طلب این شرکتها را نیز پرداخت نکرد”.
او با تاکید بر اینکه نباید زیرساختهای تولید واکسن را رها کرد از دولت ابراهیم رئیسی خواست تا ”برای نگهداشت صنعت واکسن هزینه کند” و افزود: «تاریخ واکسنهای ما در حال اتمام است و به آن توجهی نمیشود».
گلایههای تولیدکنندگان واکسن
در این جلسه، علیرضا بیگلری، رئیس انستیتو پاستور گفت که این انستیتو پول کمتر از ۳۰ درصد از واکسنهای خود را دریافت کرده و همچنان نیز ۳ میلیون دوز واکسن در انبارهای انستیتو پاستور باقی مانده است.
رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی هم اعلام کرد که این موسسه تنها حدود ۸ درصد از پول واکسنهای تحویل داده شده خود را دریافت کرده و همچنان، ”۸۰۰ میلیارد تومان طلبکار است”.
علی اسحاقی، در ادامه از باقی ماندن ۴ میلیون دوز واکسن کرونا در انبارهای موسسه رازی خبر داده و میگوید: «نمیدانیم با چه کسی باید قرارداد ببندیم و بلاتکلیف هستیم».
هاله حامدیفر، مدیرعامل شرکت سیناژن هم تصریح کرد که این شرکت در حال حاضر ۶ میلیون دوز واکسن در انبارها و ۴ میلیون دوز ماده اولیه در اختیار دارد و پول تنها نیمی از ۶ میلیون واکسن تحویل داده شده خود را دریافت کرده است.
علی آسیم، عضو هیات مدیره گروه دارویی اکتوورکو هم با یادآوری اینکه واکسنهای تولید شده، تنها ۶ ماه اعتبار دارند، افزود: «نزدیک به ۷ ماه معطل تائیدیه هستیم و این برخلاف قولها و قرارهای داده شده است».
تاکید بر تولید واکسن داخلی پس از سخنانرهبر جمهوری اسلامی
آیت الله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی روز ۱۹ دیماه سال ۱۳۹۹ در سخنانی، ورود واکسن آمریکایی و بریتانیایی کرونا به ایران را ”ممنوع” اعلام کرده و گفته بود: «اگر آمریکاییها توانسته بودند واکسن تولید کنند این افتضاح کرونایی در کشورشان پیش نمیآمد».
به دنبال این اظهارات، بسیاری از مقامهای جمهوری اسلامی ضمن حمایت از ممنوعیت واردات واکسن کرونا به ایران، بر ضرورت تولید داخلی این واکسن و حمایت از شرکتهای تولیدکننده آن تاکید کردند.
حال، انتقادها از عدم حمایت و بدقولی دولت نسبت به تولیدکنندگان واکسن کرونا در ایران در حالی مطرح شدهاند که شماری از بالاترین مقامهای مسئول در ایران بارها وعده داده بودند که در تامین واکسن مورد نیاز در ایران، بر تولید داخلی تکیه خواهد شد.
از جمله، بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت در دولت ابراهیم رئیسی روز چهارم آذرماه سال ۱۴۰۰ در حاشیه مراسمی در موسسه تحقیقات و سرمسازی رازی در حصارک کرج، در جمع خبرنگاران تاکید کرد: «ما دیگر وارداتی نخواهیم داشت و متکی به تولیدات داخلی خواهیم بود».
او ضمن اعلام حمایت از شرکتهای ایرانی گفته بود: «واکسنهایی که در داخل تولید میشود به لحاظ اثر بخشی و کیفیت، بینظیر است که این امر برای رسانههای معاند سنگین است و علیه واکسنهای ایرانی، جنگ تبلیغاتی به راه میاندازند».
بر اساس جدیدترین آمارهای وزارت بهداشت دولت ایران، مربوط به روز شنبه ۳ اردیبهشت ماه، از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۱۴۰ هزار و ۹۶۲ نفر در ایران بر اثر بیماری کرونا جان باختند.
برچسب ها :ایران ، عبدالحسین روح الامینی ، عبدالحسین روح الامینی نماینده تهران ، واکسن کرونا ، واکسن کووید19 ، ویروس کرونا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰