کد خبر : 3347
تاریخ انتشار : شنبه 3 اردیبهشت 1401 - 16:16

طالبان کودک ربوده‌شده در بلخ را پس از یک سال‌ونیم به پدرش سپرد

طالبان کودک ربوده‌شده در بلخ را پس از یک سال‌ونیم به پدرش سپرد
کودک ۱۱ ساله بلخی به نام عبدالرئوف پس از یک سال‌ونیم آزاد شد.

 به گزارش کلینی نیوز به نقل از بی بی سی، مقام‌های طالبان در بلخ او را به پدرش سپردند. ربوده شدن او تبدیل به نماد ناتوانی مسئولان امنیتی دولت پیشین در شمال کشور شده بود.

عبدالسلام حنفی، معاون دوم نخست وزیر طالبان، خبر رهایی او را در بلخ اعلام کرد. طالبان جزئیات بیشتری در مورد چگونگی آزادی و ربایندگان او ارائه نکرده است.

طالبان خبر رهایی این کودک را دو روز پس از انفجار خونین در مسجد شیعیان مزارشریف و درگیری در این شهر و حملات خونین اخیر گروه داعش، که ده‌ها کشته به‌جا گذاشت، نشر کرده است.

عبدالرئووف در اواخر ماه اکتبر ۲۰۲۰ (مهر/میزان ۱۳۹۹) در ولایت بلخ ربوده شد.

در آن زمان گفته شد که افراد مسلح که لباس نظامی به تن داشتند، او را در ناحیه چهارم مزار شریف از خودرو مکتب/مدرسه‌اش ربوده‌اند.

ربایندگان بارها ویدئوهایی از او را در زنجیر نشر می‌کردند که واکنش‌ها و عصبانیت گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی و در بلخ به دنبال داشت.

محمد نبی، پدر این کودک که از قوم ترکمن در بلخ است، دو ماه پس از اختطاف او گفته بود که آدم‌ربایان در بدل رهایی فرزندش از او یک و نیم میلیون دلار پول درخواست و حتی برای تهدید او بمب دستی به خانه‌اش پرتاب کردند.

ربودن این کودک از این جهت عجیب و متفاوت بود که پدرش شهروندی عادیست و ربایندگان حتما می‌دانستند که توانایی پرداخت پول هنگفت را ندارد.

نشر عکس و ویدیوهای او در غل‌و‌ زنجیر سبب نارضایتی‌های عمده در شمال کشور و به معمای امنیتی برای دولت اشرف غنی تبدیل شده بود.

آقای غنی حتی ضرب‌الاجلی برای مسئولان امنیتی برای آزادی عبدالرئوف تعیین کرد اما آنها موفق به رهایی او نشدند. آنها می‌گفتند که عبدالرئوف به مناطق خارج از کنترل دولت و در دست طالبان منتقل شده است.

معترضان به ناتوانی مسئولان در رهایی این کودک در ولایت بلخ بارها راه‌ها را بستند و دست به اعتراضات متعدد زدند.

ربودن تاجران و کودکان برای باج‌خواهی در شهرهای عمده از جمله در مزارشریف، هرات و کابل، پایتخت، در سال‌های اخیر به مشکل عمده امنیتی برای شهروندان تبدیل شده بود.

اختطاف تهدید جدی برای شهروندانی وجود دارد که توان مالی به‌کارگیری محافظان شخصی برای خود و خانواده‌شان ندارند.

طالبان پس از رسیدن به قدرت نسبت به دولت قبلی خبرهای بیشتری از رهایی افراد از چنگ گروگان‌گیران نشر می‌کند.

با این همه مردم هنوز نگران خطر جدی ربوده شدن بدست افراد مسلح هستند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

Translate »