ابراهیم تراوری: مکرون به همه آفریقاییها توهین کرد
به گزارش کلینی نیوز، مکرون در سخنانی جنجالی، از برخی کشورهای آفریقایی به دلیل عدم تشکر از فرانسه برای مداخله نظامی در منطقهی ساحل انتقاد کرده بود. این اظهارات با واکنش شدید تراوری مواجه شده و تنشها بین دو کشور را تشدید کرده است.
به گزارش الجزیره، ابراهیم تراوری رئیس شورای نظامی حاکم در بورکینافاسو با بیان اینکه مکرون آفریقاییها را انسان نمیداند، خواستار قطع روابط با قدرتهای استعماری سابق شد.
وی بر لزوم لغو قراردادهای موجود با فرانسه و خروج کامل نیروهای فرانسوی از خاک بورکینافاسو تاکید کرد.
خروج نیروهای فرانسوی از بورکینافاسو، مالی و نیجر در سال ۲۰۲۳، نشان از تغییر رویکرد کشورهای آفریقایی در قبال حضور تجاوزکارنه نظامی فرانسه در این قاره دارد.
کشورهای دیگری مانند چاد و سنگال نیز خواستار کاهش حضور نظامی فرانسه در خاک خود شدهاند.
این تحولات نشان میدهد که نفوذ فرانسه در آفریقا در حال کاهش است و کشورهای آفریقایی به دنبال استقلال بیشتر در سیاست خارجی خود هستند.
بورکینافاسو به همراه مالی و نیجر، سه کشوری هستند که در سال ۲۰۲۳ شاهد خروج نیروهای فرانسوی از خاک خود بودند.
این خروجها در حالی صورت میگیرد که فرانسه به دنبال بازسازی حضور نظامی خود در آفریقا است، اما با مقاومت روزافزون کشورهای این قاره روبرو شده است.
در ماه نوامبر گذشته، چاد و سنگال نیز به صف کشورهایی پیوستند که خواستار خروج نیروهای فرانسوی از خاک خود شدند.
چاد پا را فراتر گذاشته و قرارداد همکاری نظامی خود با فرانسه را لغو و ضربالاجلی تا پایان ژانویه برای خروج کامل نیروهای فرانسوی تعیین کرده است.
سنگال نیز خواستار تعطیلی تمامی پایگاههای نظامی فرانسه و پایان هرگونه حضور نظامی خارجی در خاک خود بر اساس یک برنامه زمانی مشخص شده در آینده، شده است.
ابراهیم ترائوره، رئیس جمهور بورکینافاسو، در سخنانی قاطعانه بر لزوم لغو قراردادهای نظامی با قدرتهای خارجی تاکید کرد. او گفت: «اگر میخواهیم روابط خود را با این قدرتهای امپریالیستی قطع کنیم، کار سادهای است: باید قراردادها را لغو کنیم. اگر قراردادها را لغو نکنیم و فقط از آنها بخواهیم که پایگاهها (نظامی) را ترک کنند، هیچ کاری نکردهایم.»
فشار برای خروج نیروهای فرانسوی تنها به این سه کشور محدود نمیشود. گزارشها حاکی از آن است که فرانسه مجبور به خروج تدریجی نیروهای خود از ساحل عاج و گابن نیز خواهد شد.
این تحولات نشان دهنده افزایش نارضایتی از حضور نظامی فرانسه در آفریقا و تمایل روزافزون کشورهای این قاره برای تعیین سرنوشت خود بدون دخالت قدرتهای خارجی است.
این وضعیت چالشی جدی برای سیاست خارجی فرانسه در آفریقا ایجاد کرده و میتواند منجر به تغییرات اساسی در معادلات قدرت در این منطقه شود.
روسیه در سالهای اخیر تلاش کرده است تا نفوذ خود را در آفریقا افزایش دهد. این کشور از طریق ارائه کمکهای نظامی، همکاریهای اقتصادی و همچنین حمایت از حکومتهای نظامی، جای پای خود را در این قاره محکم کرده است. حضور گروه واگنر، به عنوان بازوی غیر رسمی روسیه، در برخی از این کشورها نیز قابل توجه است.
برچسب ها :بورکینا فاسو ، فرانسه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰