سیاست خارجی تونس؛ بی ثباتی یا سازگاری با شرایط؟
به گزارش کلینی نیوز، برخی تحلیلگران بر این باورند که سیاست خارجی قیس سعید، رئیسجمهور تونس که در سال ۲۰۱۹ به قدرت رسید، از نوسانات و فقدان یک چشمانداز استراتژیک روشن رنج میبرد. در حالی که برخی دیگر معتقدند که این سیاست در تلاش است تا با چالشهای منطقهای و بینالمللی سازگار شود و منافع خود را تأمین کند.
به گزارش الجزیره:یکی از عناصر اصلی که برخی ناظران انتقادات خود را نسبت به سیاست خارجی تونس بر اساس آن بنا میکنند، وضعیت سردرگمی در موضع رسمی این کشور در برابر تغییرات سریع و عمیقی است که رژیم بشار اسد، رئیسجمهور سوریه، را تحت تأثیر قرار داده است. رژیم فعلی تونس در کنار او ایستاده بود.
شایان ذکر است که این سیاست نتوانسته بود تغییراتی را که ممکن است اسد را از قدرت کنار بزند، پیشبینی کند و به آن توجهی نداشت. این موضوع در موضع وزارت خارجه تونس چند روز قبل از سقوط اسد مشهود بود، زمانی که این وزارتخانه همبستگی خود را با رژیم او در برابر آنچه که “حملات تروریستی” مینامید، اعلام کرد.
تنها یک روز پس از سقوط اسد در ۸ دسامبر ۲۰۲۴، تونس موضع رسمی خود را بهطور کامل تغییر داد و در بیانیهای که وزارت خارجه این کشور صادر کرد، اعلام کرد که “احترام میگذارد که مردم سوریه سرنوشت خود را بدون هرگونه دخالت خارجی انتخاب کنند.”
صلاحالدین الجورشی، تحلیلگر تونسی، در گفتوگو با الجزیره نت اظهار داشت که سیاست خارجی تونس در زمان سقوط سریع رژیم اسد “در سردرگمی” قرار گرفت و توضیح داد که این کشور نه تنها اطلاعات کافی درباره امکان وقوع این تغییر عمیق در سوریه نداشت، بلکه هیچ چشمانداز روشنی نیز برای آینده نداشت.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰