کد خبر : 21909
تاریخ انتشار : جمعه 2 آذر 1403 - 9:15

واکنش سفیر ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی به قطعنامه شورای حکام علیه ایران

واکنش سفیر ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی به قطعنامه شورای حکام علیه ایران
شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با اکثریت قطعنامه پیشنهادی چهار قدرت غربی که ایران را به علت گسترش فعالیت‌های هسته‌ای آن و به علت عدم همکاری‌های لازم با آژانس محکوم می‌کند تصویب کرد. این دومین قطعنامه علیه ایران در شش ماه گذشته است.

به گزارش کلینی نیوز، محسن نذیری اصل، سفیر و نماینده ایران در مقر سازمان ملل در وین و آژانس بین‌الملل انرژی اتمی دقایقی بعد از تصویب این قطعنامه برابر خبرنگاران حاضر شد و گفت تهران همچنان به تعهدات خود به عنوان عضو آژانس پایبند خواهد ماند اما بر اساس تحولات جدید واکنش نشان خواهد داد.

آقای نذیری به رسانه‌ها گفت: «مایه تاسف است که این قطعنامه در زمانی تصویب شده که بازدید مدیرکل (آژانس) اتفاق افتاده و قول‌های خوبی داده شده است…. این وعده‌ها داده شده و تفاهمی با مدیرکل صورت گرفته و این قطعنامه آن قول‌ها و نقشه راهنمایی که ما بر سر آنها با مدیرکل به توافق رسیدیم را در نظر نمی‌گیرد».

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، یک روز پیش‌تر در نشستی خبری درباره سفر اخیرش به تهران گفت ایران پذیرفته است تا «افزایش ذخایر غنی سازی بیش از ۶۰ درصد را متوقف کند». او از اقدام «ملموس» ایران در محدود کردن ذخایر اورانیوم با غنای بالا استقبال کرده بود.

یخائیل اولیانوف،،نماینده ارشد روسیه در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی:معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای، ایران را از غنی‌سازی اورانیوم ۵ درصد، ۲۰ و حتی ۶۰ درصد منع نمی‌کند. طبق اصول این معاهده،‌ ایران این معاهده را نقض نکرده است.

 وی در گفتگو با رسانه حکومتی انگلیس ضمن تاکید بر نقش آمریکابه گسترش سریع فعالیت‌های هسته‌ای ایران تصریح کرد که با خروج دولت دونالد ترامپ از برجام و اعمال تحریم علیه ایران بود.

در آستانه رای‌گیری شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مورد پرونده ایران، سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان با صدور بیانیه‌ای از ایران خواسته بودند: «نه تنها پیشنهاد توقف غنی‌سازی در سطح بالا را ارائه دهد، بلکه فوراً ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود را نیز از بین ببرد».

گفتنی است،  ۱۲ کشور در رای‌گیری قطعنامه شورای حکام علیه ایران رای ممتنع دادند؛ الجزایر، ارمنستان، بنگلادش، برزیل، کلمبیا، مصر ، غنا، هند، اندونزی، پاکستان، آفریقای‌جنوبی و تایلند. ونزوئلا، از متحدان ایران به علت پرداخت نکردن حق عضویت، حق شرکت در رای‌گیری نداشتند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

Translate »