تکذیب تخریب امامزاده عبدالله حسن آباد در شبکه های اجتماعی
به گزارش کلینی نیوز، حجتالاسلام سعید اوتار خانی رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ری در جمع خبرنگاران حاضر و خبر تخریب بارگاه امامزاده عبدالله فشافویه را تکذیب کرد و گفت: در حال حاضر ۱۳ امامزاده واجبالتعظیم در حسنآباد شهرری مدفون هستند که به دلیل مهاجرت روستاییان این امام زادگان تا حدودی متروکه شده است.
وی افزود: قدمت بنا و ساختمان امامزاده عبدالله فشافویه بر اساس کارشناسیهایی که صورت گرفته به دوران صفویه بازمیگردد این بنا، در برخی کتابهای قدیمی که با انتشار تصاویر همراه است خود سندی بر این مدعا است که امامزاده عبدالله قرنها مآمن زائران و عاشقانی بوده که به عشق اهلبیت(ع) به زیارت ایشان میآمدند و در این بارگاه مراسم عزاداری برگزار میکردند.
حجتالاسلام اوتارخانی بارد این مطلب که سازمان و اداره اوقاف در این مکان هیچ بنایی تأسیس نکرده است، گفت: شجره امامزاده عبدالله به جعفر طیار برادر امام علی(ع) برمیگردد و امروز حدود یک هفته است درب این امامزاده به سبب درگیریهایی که وجود دارد بسته است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ری ادامه داد: جاده امامزاده نشان از قدمت روستا و امامزاده دارد. امروز امامزادگان فراوانی در ملک و زمینهای مردم قرار دارد و این به دلیل استثنا نشدن بارگاه امامزادگان در هنگام سند خوردن زمین از سوی اداره ثبتاسناد است.
به گفته ترک همدانی وکیل دادگستری، روند بررسی در این گونه پروندهها بدینگونه است که دادگاه ابتدا دستور استعلام میدهد. پژوهشکده علم انساب که در قم است و “نسبها و نسبتها ” را تخمین میزند، این پروندهها را بررسی کرده و در آنجا نسب سادات شناسایی میشود. درباره این پرونده نیز طبق پژوهشکده، نظر نهایی خود را براساس رد ادعای اداره اوقاف صادر و طی نامهای اعلام کرد چنین امامزادهای در این منطقه وجود ندارد.
براساس ادعای اوقاف مبنی بر وجود یک گورستان در منطقه، یکسری حفاری توسط کارشناسان دادگستری و باستان شناسی با نظارت نیروی انتظامی صورت گرفت که بر پایه نظر همه کارشناسان مربوط وجود مقبره امامزاده عبدالله در این مکان را رد کرده و گفتند چنین قبری در این منطقه وجود ندارد.
ترک همدانی در پایان گفت: روز ۵ /اردبیهشت رای نهایی و تجدید نظر در دادگستری منطقه مورد بررسی قرار گرفت و بالاخره با خلعیت مالکیت از اداره اوقاف، زمین در اختیار صاحب اصلی که موکلم است، قرار گرفت.
- مجتمع گاوداری ،حریم امامزاده عبدالله (ع)قلعه نورا تصرف کرده است
- امامزاده عبدالله روستای قلعه نو فشافویه جزو میراث فرهنگی محسوب نمی شود
- درب امامزاده عبدالله روستای قلعه نوبخش فشافویه بر روی مردم بازگشایی شد
- سه اثر تاریخی بخش فشافویه در فهرست آثار ملی به ثبت رسید
حجتالاسلام اوتارخانی بابیان اینکه دامداری ایجادشده در جوار این امامزاده بهتازگی اتفاق افتاده درحالیکه بقعه امامزاده بهعنوان میراث تاریخی سالهاست که در این مکان قرار دارد، گفت: متأسفانه در این روزهای اخیر مطالبی درباره اداره اوقاف نقلشده که ما این امامزاده را جعلی اعلام کرده و آن را تخریب کردیم درحالیکه این خبر شایعهای بیش نیست و ما در مورد این مسئله شکایت کردهایم.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ری در پایان خاطرنشان کرد: این امامزاده چه در دست ما باشد و چه نباشد به دلیل اینکه میراث باستانی است کسی حق تخریب آن را ندارد.
در سال های اخیر مالک زمین به خاطر گسترس دامداری خود اقدام به تخریب قبرهای موجود در این گورستان و بخش های از دیوارهای داخلی این امامزاده کرده است.
برچسب ها :امامزاده عبدالله (ع)قلعه نو ، فشافویه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰