شورای نگهبان مجلس شورای اسلامی ایران لایحه عفاف و حجاب را تایید کرد
به گزارش کلینی نیوز، احمد راستینه در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: خوشبختانه لایحه حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب به تائید شورای محترم نگهبان رسید و به مجلس ابلاغ شد و به زودی ریاست مجلس این قانون را ابلاغ خواهند کرد.
وی افزود: طبیعتاً وظیفه همه دستگاههای متولی است که ظرفیتهای لازم را در اجرای این قانون مهم که در راستای حمایت از خانواده است، فعال نمایند. این قانون با تاکید بر حمایت از خانواده و محور آن یعنی دختران امروز و مادران و همسران آینده، با تمرکز بر اقدامات قانونی موثر از آموزش و پرورش تا آموزش عالی با احکام فرهنگی موثر به تایید شورای نگهبان رسید.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: اولویتهای این لایحه اقدامات قانونی توسط دستگاههای متولی است. همچنین وظایفی برای همه دستگاهها در خصوص حمایت از ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه پیش بینی شده است.
راستینه در پایان با تاکید بر اینکه خانواده ایرانی از اصالت و هویت جهانی برخوردار است، اظهار کرد: امید میرود با ابلاغ این قانون، ملت مومن و متدین ما که خانواده را به عنوان رکن حساس تمدنی خود پذیرفته است، با اتحاد، انسجام و همدلی در راستای ترویج این قانون به میدان بیایند و کمک کنند تا با همدلی بتوانیم مؤلفههای فرهنگی را روز به روز در جامعه گسترش دهیم.
لایحهای که هماکنون به تصویب شورای نگهبان رسیده شامل ۷۱ ماده است که بخش اعظم آن شامل دستورالعملهای گوناگون به دستگاههای اجرایی برای “ترویج سبک زندگی اسلامی خانواده محور” و “فرهنگ عفاف و حجاب” است.
در بخش مجازاتها اما برای کسانی که “حجاب شرعی” را رعایت نکنند و به اصطلاح این قانون “بدپوشش” باشند، مجازاتهایی در نظر گرفته شده است.
منظور از “بدپوششی” نیز در دو تبصره توضیح داده شده است: «بدپوششی در مورد زنان عبارت است از پوشیدن لباس بدن نما یا تنگ یا لباسی که قسمتی از بدن پایینتر از گردن یا بالاتر از مچ پا یا بالاتر از ساعد دستها دیده شود. بدپوششی در مورد مردان عبارت است از پوشیدن لباس بدن نما یا لباسی که قسمتی از بدن پایینتر از سینه یا بالاتر از ساق پا یا سرشانه فرد دیده شود.»
این قانون مقرر کرده “هرکس در انظار یا اماکن عمومی یا معابر مرتکب بدپوششی شود در مرتبه اول معادل حداکثر جزای نقدی درجه شش و در مراتب بعدی به جزای نقدی درجه پنج محکوم میشود”.
مجازات همکاری با سازمانهای خارجی یا معاند یا اشخاص معاند مرتبط با آنها
ماده ۳۶ این لایحه برای “هر شخصی” که “با همکاری دولتها، شبکهها، رسانهها، گروهها و سازمانهای خارجی یا معاند یا اشخاص معاند مرتبط با آنها و یا به صورت سازمان یافته مرتکب ترویج یا تبلیغ برهنگی، بیعفتی، بدحجابی و بدپوششی گردد” مجازات حبس درجه چهار و جزای نقدی درجه سه مقرر کرده است.
همچنین “توهین یا تمسخر” حجاب در فضای مجازی و حقیقی نیز جرم محسوب شده و مرتکب آن به “جزای نقدی درجه چهار و به تشخیص مقام قضائی ممنوعیت از خروج از کشور تا دو سال و ممنوعیت از فعالیت عمومی در فضای مجازی از شش ماه تا دو سال” محکوم میشود.
مجازات صاحبان مشاغل و “سلبریتیها”
در این لایحه “ترویج بیحجابی و بدپوششی و برهنگی” از سوی صاحبان مشاغل جرم تلقی شده و مرتکب آن “به حداکثر جزای نقدی درجه سه یا پرداخت دو ماه سود ناشی از درآمد سالانه آن شغل، هر کدام که بیشتر باشد و به تشخیص قاضی به ممنوعیت از خروج از کشور تا دو سال و ممنوعیت تبلیغات در فضای مجازی و غیر مجازی از شش ماه تا دو سال” محکوم میشود.
ماده ۴۱ این لایحه برای کسانی که “دارای شهرت یا تاثیرگذاری اجتماعی” هستند و در فضای مجازی یا حقیقی مرتکب اعمالی که در این قانون خلاف تعریف شده میشوند، “حداکثر جزای نقدی درجه دو یا تا ۵ درصد از کل دارایی، هر کدام که بیشتر باشد و محرومیت از فعالیتهای شغلی یا حرفههای تبلیغاتی به مدت تا شش ماه و به تشخیص قاضی به ممنوعیت از خروج از کشور به مدت تا دو سال و ممنوعیت از فعالیت عمومی در فضای مجازی تا دو سال و لغو کلیه امتیازات، تخفیفات و معافیتهای اعطایی” در نظر گرفته است.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰