کد خبر : 20182
تاریخ انتشار : چهارشنبه 24 مرداد 1403 - 17:44

باکو:خبر مشارکت ما در حمله به ایران جعلی است

باکو:خبر مشارکت ما در حمله به ایران جعلی است
جمهوری آذربایجان همزمان مطالب منتشر شده در برخی رسانه‌های خارجی را درباره نقش احتمالی آذربایجان در رویارویی با ایران را ساختگی و تحریک آمیز خواند و تصریح کرد که باکو هیچ منفعتی در مداخله در مناقشه‌ای که ارتباطی به آن ندارد، نمی‌برد.

به گزارش کلینی نیوز به نقل از یورونیوز، ترور شهید اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس، در تهران که ایران بلافاصله رژیم صهیونیستی را عامل آن معرفی کرد، نه تنها نگرانی‌ها در مورد تبدیل درگیری‌ها در غزه به جنگی فراگیر در خاورمیانه را افزایش داد بلکه فرضیه دست داشتن تل‌آویو در ساقط کردن بالگرد حامل آیت الله  ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری سابق ایران را نیز احیا کرد.

آقای رئیسی که از پس از شرکت در مراسم افتتاح سدی مرز با جمهوری آذربایجان به آذربایجان شرقی بازمی‌گشت، ساعاتی پس از دیدار با الهام علی‌اف، همتای آذربایجانی خود، در «سانحه» سقوط بالگرد، کشته شد.

بلافاصله پس از رخداد این سانحه نیز، فواد ایزدی، دانشیار گروه مطالعات آمریکا در دانشگاه تهران با حضور در شبکه خبر سیمای جمهوری اسلامی گفت: «یک مساله‌ای در جمهوری آذربایجان داریم و آن حضور موساد و صهیونیستی‌ها در آن کشور است که باید توسط نهادهای مربوطه بررسی شود و همسایگان نباید به محیطی تبدیل شوند که ضربه‌ای به ایران وارد شود.»

پس از شهادت آقای هنیه در تهران هم ایدی کوهن، روزنامه‌نگار رژیم صهیونیستی در حساب شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «شما ایرانی‌ها حالا فهمیدید که چه کسی بالگرد را هدف قرار داد؟ همین که بفهمید کفایت می‌کند.»

هر چند که رژیم صهیونیستی تا کنون نه مشارکت در عملیات کشتن اسماعیل هنیه را رسما برعهده گرفته و نه به فرضیه مطرح در خصوص سانحه سقوط بالگرد حامل آقای رئیسی واکنشی نشان داده ولی برخی از رسانه‌ها با انتشار اخبار و تحلیل‌های غیررسمی این گمانه را مطرح کرده‌اند که حمله موشکی ایران به پایگاه‌های اسرائیل در جمهوری آذربایجان و اقلیم کردستان عراق می‌تواند یکی از راهبردهای جمهوری اسلامی برای انتقام‌گیری از تل‌آویو بدون تن دادن به جنگ مستقیم با اسرائیل باشد.

 این در حالی است که الهام‌علی‌اف، رئیس جمهوری آذربایجان بلافاصله پس از پیروزی آقای پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری با برقراری تماسی تلفنی ضمن عرض تبریک این پیروزی از او برای سفر به باکو دعوت کرد، دعوتی که نه تنها با پاسخ مثبت آقای پزشکیان مواجه شد بلکه او نیز متقابلا از همتای آذربایجانی خود برای سفر به تهران دعوت کرد که این دعوت نیز با پذیرش آقای علی‌اف رو به رو شد.

اما باکو در مواجهه با انتشار خبرها و شایعات غیررسمی در مورد حضور نظامیان رژیم صهیونیستی در آذربایجان، به طور رسمی و قاطعانه وجود هرگونه پایگاه نظامی خارجی در خاک خود را رد کرده است.

طرف آذربایجانی موکدا هر گونه مشارکت در ائتلافی ضدایرانی را تکذیب کرده است و با تصریح بر روابط گرم دو همسایه که در به بالاترین میزان خود دست‌کم در طی سال‌های اخیر رسیده است تاکید کرده که اجازه نخواهد داد از خاک خود علیه کشورهای ثالث استفاده شود.

روزنامه نیویورک تایمز، در گزارشی تفصیلی با عنوان «تاریخ سری فشار برای حمله به ایران» نوشت که پهبادهای اسراییل برای جاسوسی از سایت‌های هسته‌ای ایران از پایگاه‌های جمهوری آذربایجان استفاده می‌کردند.
همچنین این روزنامه می‌نویسد که ماهواره‌های جاسوسی آمریکا دسته‌ای پهپاد اسرائیلی را در سال ۲۰۱۲ رصد کردند که از طریق شیوه حرکت آنان به نظر می‌رسید قصد حمله به تاسیات هسته‌ای ایران را دارند.

جزئیات تازه پایگاه اسرائیل در مرز ایران و آذربایجان

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

Translate »