پسماندسوزی؛ معضلی که محیط زیست حسن آباد را تهدید می کند.
به گزارش کلینی نیوز، پسماندسوزی؛ معضلی که محیط زیست جنوب تهران را تهدید می کند، عنوان گزارشی که خبرگزاری ایرنا تهیه کرده است دراین گزارش آمد است ، پدیده پسماند سوزی در شهرهای جنوب استان تهران که بیشتر در نواحی حسن آباد فشافویه و بخش هایی از کهریزک صورت می گیرد دقیقا مبین همین امراست که افرادی که به کابل سوزها شهره شده اند، کابل های مسی و آلومینیومی روکش دار را شبانه به اطراف حسن آباد آورده، آتش زده و متواری می شوند و اوایل صبح برای جمع آوری سیم ها باز می گردند.
این پدیده در شهرهای جنوبی تهران موجب آلودگی شدید هوا، انتشار بوی نامطبوع و از بین رفتن موادعالی و آلودگی خاک در منطقه، بخصوص در مسیر مسافران فرودگاه امام خمینی(ره) و محدوده شهر حسن آباد می شود. به دلیل تعداد زیاد افراد سود جو در این کار و وسعت زمین های این مناطق عملا اقدامات قهری و برخوردی توسط ادارات حفاظت از محیط زیست، نیروی انتظامی و بخشداری بی نتیجه است و فقط گاهی موجب کاهش این پدیده نامتعارف می شود.
هم اکنون این پدیده شوم و کاذب از مرز هشدار گذشته و تبدیل به یک معضلی شده است که مردم شهرهای جنوبی پایتخت به صورت روزانه با آن مواجه هستند و نفس این شهرها را گرفته است.
به منظور برطرف کردن این معضل بایستی نگاهی کارشناسانه و بلندمدت داشت تا بتوان به صورت ریشه ای این مشکل را حل کرد و لازمه آن نیز عزم جدی مسئولان را می طلبد.
** پسماندسوزی موجب مرگ خاک می شود
مدرس دانشگاه آزاد واحد تهران شرق و فعال محیط زیست در خصوص مضرات و راه های پیشگیری پسماند سوزی گفت: سوزاندن پسماندهای ویژه، صنعتی و عادی مانند لاستیک، کابل برق و مشتقات پلاستیکی در فضای آزاد علاوه بر آلودگی شدید هوا باعث از بین رفتن مواد عالی و معدنی خاک شده و به مرور سبب مرگ خاک می شود.
سیده مریم محمدی با بیان اینکه متاسفانه امروز لاستیک های ماشین آلات سنگین در میان پسماندهای شهری رها می شوند، عنوان کرد: همین امر موجب شده افراد سود جو به راحتی این پساماندها را جمع آوری کنند و برای استحصال سیم های فلزی، لاستیک ها را آتش زنند.
وی تاکید کرد: دولت باید مراکز جمع آوری و امحای لاستیک های مستعمل را در شهرهای مختلف ایجاد کند و پس از آن این پسماندها در اختیار مراکز مجاز بازیافتی قرار گیرند که به صورت اصولی و بدون آلودگی بازیافت شوند.
محمدی یادآور شد: کابل های برق نیز باید در اختیار مراکزی قرار گیرند که بدون نیاز به آتش زدن و آلودگی هوا از روش های نوین مس موجود در آن ها استحصال شود.
وی به آتش زدن زمین های کشاورزی در بخش های حسن آباد فشافویه، قلعه نو و کهریزک نیز اشاره کرد و افزود: برخی کشاورزان برای پایین آوردن هزینه های خود اقدام به آتش زدن زمین های زراعی می کنند که این اقدام ضمن آلوده کردن شدید هوا باعث سفتی بافت خاک و عدم نفوذ آب در زمین شده و به مرور فرسایش خاک و عدم حاصلخیزی را موجب می شود.
محمدی ادامه داد: ماده هفت قانون مدیریت پسماند، مدیریت پسماندهای کشاورزی را بر عهده جهاد کشاورزی، پسماندهای پزشکی را برعهده وزارت بهداشت، پسماندهای عادی و خانگی که شامل نخاله های ساختمانی و زباله های تر و خشک می شود را بر عهده شهرداری ها و فرمانداری ها و مدیریت پسماندهای صنعتی و ویژه را بر عهده تولید کنندگان گذاشته است.
وی تصریح کرد: کابل های برق، لاستیک های مستهلک ماشین آلات سنگین و پلاستیک جزو پسماندهای عادی محسوب می شوند و مدیریت این دسته از پسماندها بر اساس قانون به شهرداری ها، بخشداری ها و دهیاری ها محول شده است.
محمدی با بیان اینکه سازمان محیط زیست وظیفه تدوین، تصویب و ابلاغ شیوه نامه و دستور العمل ها را در خصوص مدیریت پسماندها دارد، اظهار کرد: متاسفانه ضمانت اجرایی دستور العمل های این سازمان در سایر دستگاه های دولتی ضعیف است و همین امر موجب رعایت نشدن بسیاری از بندهای آن می شود.
وی به “ماده ۳۰ قانون مدیریت پسماندها” و “ماده ۲۰ قانون هوای پاک” اشاره کرد و افزود: بر اساس این بندهای قانونی، سوزاندن هرگونه پسماند در محیط آزاد توسط اشخاص حقیقی و حقوقی ممنوع است و در صورت مشاهده و گزارش متخلفان به مراجع قانوی معرفی می شوند.
محمدی یادآور شد: شهرداری ها و دستگاه های دولتی بر اساس ماده ۲۰ قانون هوای پاک مکلفند ظرف سه سال پس از ابلاغ این قانون زیرساخت های لازم برای تبدیل پسماندها به انرژی، کود و کمپوست را در شهرهای مختلف ایجاد کنند، ولی هنوز این امر محقق نشده و همچنان دفن و رها سازی زباله در طبیعت جای بهره وری از پسماندها را گرفته است.
** ۸۸ درصد پسماندهای استان تهران به ری منتقل می شود
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ری نیز در ادامه این گزارش با اشاره به اینکه روزانه ۹ هزار و ۷۶۰ تن پسماند از شهر تهران، رباط کریم، اسلامشهر و بهارستان در ری دفع می شود، گفت: متاسفانه ۸۸ درصد پسماندهای تولید شده در استان به شهرهای جنوبی پایتخت منتقل می شود و همین امر موجب برخی تخلفات از جمله پسماند سوزی در بخش های مختلف شده است.
زهره عبادتی با بیان اینکه حجم وسیعی از پسماندهای لاستیک و کابل های برق در گردنه حسن آباد فشافویه، حاشیه رود شور و کهریزک سوزانده می شوند، اظهار داشت: پسماند سوزی با انتشار حجم زیادی از مواد آلاینده به هوا موجب انتشار گازهای کلر، گوگرد و بوی نامطبوع در سطح منطقه به ویژه محور اتوبان تهران ـ قم و اطراف فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) می شود.
وی ادامه داد: هوای آلوده و بوی نامطبوع بخش فشافویه علاوه بر اینکه بر اهالی این شهر جنوبی تهران اثرات جسمانی بدی می گذارد، موجب تکدر خاطر گردشگران از مسیر فرودگاه امام (ره) به تهران می شود.
وی تصریح کرد: توریست ها و گردشگرانی که به ایران سفر می کنند، لحظه ورود به تهران با بوی نامطبوع آراد کوه، فاضلاب رود شور و هوای آلوده بخش فشافویه مواجه می شوند که به هیچ عنوان زیبنده پایتخت نیست.
عبادتی آلودگی های ناشی از پسماند سوزی ها را بار مضاعفی بر دوش مردم حسن فشافویه عنوان کرد و افزود: اواخر سال گذشته ستاد مقابله با عوامل پسماند سوزی با همکاری اداره محیط زیست، بخشداری فشافویه، شهرداری حسن آباد، اداره راه و حمل و نقل پایانه ها و نیروی انتظامی تشکیل شد.
وی یادآور شد: تشکیل این ستاد موجب کاهش چشمگیر پسماند سوزی و ضایعات سوزی در بخش فشافویه شد، ولی از آنجایی که وسعت شهرستان ری و اراضی بخش فشافویه بسیار گسترده است، بازرسان اداره محیط زیست در طول شبانه روز نمی توانند با این گونه اقدامات برخورد کنند.
عبادتی تشکیل ستاد جلوگیری و مقابله با عوامل پسماند سوزی را بسیار تاثیر گذار دانست و گفت: کشف و ضبط ۳۰ تن کابل برق، پسماند پلاستیکی و فیلتر ماشین بخشی از اقدامات این ستاد در سال گذشته بود.
وی اظهار داشت: گشت های ویژه شبانه روزی ستاد مقابله با پسماند سوزی طی فعالیت های خود توانستند در مدت کوتاهی ۱۰ پرونده به مراجع قضایی ارجاع دهند که متخلفان به استناد ماده ۱۶ و ۲۰ قانون مدیریت پسماند و همچنین ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی مورد مجازات قرار گرفتند.
عبادتی با بیان اینکه حمل غیرمجاز، تخلیه و سوزاندن پسماندها در محیط طبیعی جرم محسوب می شوند، اظهار داشت: شهروندان می توانند گزارش های خود را در زمینه آلودگی ها، تخریب و تخلفات زیست محیطی به سامانه پیامکی ۱۵۴۰ گزارش دهند.
برچسب ها :پسماند سوزی ، فشافویه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰