شهروندان ایران در رتبه دوم خرید ملک در ترکیه
به گزارش کلینی نیوز به نقل از آناتولی براساس دادههای سازمان آمار ترکیه در ماه ژوئن ۲۰۲۴ به اتباع خارجی 1440 باب خانه فروخته شده که شهروندان روسیه در صدر خریداران قرار دارند.
بدین ترتیب، اتباع خارجی از کل خرید مسکن در سراسر ترکیه طی ماه ژوئن سهم ۱.۸ درصدی را به خود اختصاص دادند.
بیشترین تعداد خانههای فروخته شده به اتباع خارجی در ماه ژوئن با ۵۹۳ باب در آنتالیا ثبت شده است.
طی ماه ژوئن به ترتیب اتباع روسیه، ایران و اوکراین بیشترین خرید مسکن را از ترکیه انجام دادند.
روسها طی این مدت ۳۳۲ باب خانه، ایرانیها ۱۵۶ باب خانه و اوکراینیها ۱۰۲ باب خانه در ترکیه خریدند.
مشکلات خرید ملک در ترکیه برای اتباع ایرانی
تنها شهروندان کشورهایی اجازهی خرید ملک در ترکیه را دارند که متقابلا این اجازه را برای شهروندان ترکیه در نظر گرفته باشند.
بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، ثبت سند ملک و یا آپارتمان به نام یک خارجی در ایران، جرم محسوب میشود. یعنی خارجیها به شکل رسمی در هیچ جای کشور نباید صاحب ملک، آپارتمان باشند.
اما خرید و فروش به شکل مبایعه نامه یا قولنامه ای که نوعی برگه خرید و فروش است تخلف محسوب نمی شود. خرید و فروش اتباع خارجی در ایران در قالب قولنامه است.
در مقابل محدودیتهای ویژهای برای شهروندان ایرانی در ترکیه در نظر گرفته شده که ایرانیها اجازهی خرید خانه، زمین یا آپارتمان در استانهای مرزی را ندارند.
این استانها شامل حکاری، وان، ایغدیر و آغری میشود که همجوار شهرهای مرزی ایران هستند. همچنین خرید زمین در مناطق روستایی ترکیه برای اتباع خارجی ممنوع میباشد.
خرید خانه در مناطق قرمز رنگ برای ایرانیان ممنوع است.
قوانین ارزی اتباع خارجی ترکیه
کسانی که برای دریافت اقامت ترکیه از طریق خرید ملک اقدام میکنند، به مدت ۵ سال اجازهی فروش ملک را نخواهند داشت. به نظر میرسد اعمال این محدودیت از سوی دولت ترکیه منطقی باشد. چرا که فرد با پرداخت مبلغ ۴۰۰.۰۰۰ دلار جهت خرید ملک در ترکیه همزمان هم صاحب خانهای در این کشور میشود و هم در صورت تمایل میتواند حق شهروندی ترکیه را دریافت کند.
بر اساس قوانین ترکیه چنانچه شخصی زودتر از ۵ سال بعد از خرید، تصمیم به فروش خانه داشته باشد باید مبلغی به عنوان مالیات بر سرمایه پرداخت کند. مالیات بر سرمایه ۱۵٪ از سود فروش را شامل میشود.
به هنگام خروج از ترکیه با یک پرواز بینالمللی، مقدار مجاز خروج ارز از ترکیه برای اتباع غیر ترکیه حداکثر ۵۰۰۰ دلار آمریکا (یا ارز معادل آن) است که میتوانند این مبلغ را بدون اظهارنامه با خود حمل کنند.
مقدار مجاز خروج ارز از ترکیه برای اتباع ترکیهای حداکثر ۱۰۰۰۰ دلار آمریکا (یا معادل آن ارز) بدون اظهارنامه است.
در ابتدا مقدار مجاز خروج ارز از ترکیه ۵۰۰۰ دلار بوده است، اما در دسامبر ۲۰۱۵ اصلاحاتی در این قانون صورت گرفته است.
بر اساس اصلاحیه ۳۰ دسامبر، مسافرانی که از ترکیه با پول نقد بیش از ۲۵.۰۰۰ لیر (۸.۲۶۳ دلار) یا بیش از ۱۰.۰۰۰ یورو یا معادل آن ارز خارج میشوند، اکنون موظفاند این پول را در فرودگاهها و گذرگاههای مرزی به گمرکات اعلام کنند.
مادهای که به تازگی اضافه شده است میگوید در مواردی که وجه اظهار نشده یا اظهارات نادرست یا گمراهکننده انجام شود، وجه مورد نظر توسط گمرک گرفته و مشکوک تلقی میشود.
برچسب ها :اتباع بیگانه ، ترکیه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰