اعلام ولایت امام علی (ع) در کتاب اصول کافی مرحوم شیخ کلینی
کلینی نیوز، غدیر خُم نام منطقه ای بین مکه و مدینه است که در آن حضرت محمد (ص) پیامبر گرامی اسلام در حجه الوداع، حضرت علی بن ابیطالب (ع) را «ولی» پس از خود اعلام کردند.
پیامبر گرامی اسلام (ص) در بازگشت از آخرین حج خود، همه مسلمانانی را که در این مراسم شرکت داشتند در منطقه غدیر خُم گرد آوردند و حضرت امام علی (ع) را به عنوان وصی و برادر و جانشین خود از جانب خداوند متعال معرفی کردند.
پیامبر گرامی اسلام (ص) در خطابه مهم غدیر خُم فرمودند: «هر آنکس که من مولای او هستم، پس از من علی مولای اوست».
عید سعید غدیر خُم را که در روایات اسلامی به عید الاکبر (بزرگترین عید) تعبیر شده است، میتوان به بزرگترین عید همه ادیان الهی تعبیر کرد چرا که حاصل زحمات همه فرستادگان الهی در این روز به نتیجه رسیده است.
در آیه سوم سوره مائده خداوند می فرماید: «الیوم اکملت لکم دینکم واتممت علیکم نعمتی و رضیت لکم الاسلام دینا»؛ «امروز آیین شما را برای شما به کمال رساندم ونعمت خود را بر شما تمام کردم واسلام را برای شما پسندیدم وبرگزیدم» همچنین در آیه ۶۷ سوره مائده نیز میفرماید«یا ایها الرسول بلغ ما انزل الیک من ربک وان لم تفعل فما بلغت رسالته والله یعصمک من الناس »«هان ای پیامبر! آنچه را که از سوی پروردگارت به تونازل شده است، تبلیغ کن واگر چنان نکنی، پیام و رسالت او را انجام نداده ای و خداوند تو را از مردم حفظ می فرماید »
همه مفسران متفق القول هستند که این آیه درباره فضیلت علی ابن ابیطالب (ع) نازل شده است و چون این آیه نازل شد، پیامبر دست علی (ع) را گرفت و فرمود:«هر که من مولای اویم، این علی مولای اوست، خدایا! هر که او را دوست می دارد، دوست بدار و هر که او را دشمن می دارد، دشمن شمار». در این هنگام عمر و ابوبکر، علی(ع) را ملاقات کرده و به او می گویند: ای پسر ابوطالب فرخنده و گوارایت باد که مولای من و مولای همه مردان و زنان مومن شدی.
پیامبر(ص) در عین حال نگرانی خود را از انحراف مسلمین از پیام غدیر ابراز کرده و فرمودند: خداوند مرا به انجام و ابلاغ پیامی مامور فرموده که انجام آن بر من بسیار دشوار است، زیرا می دانم در مورد آن، مردم گفته ام را تکذیب می کنند. خداوند مرا بیم داد که یا باید آن را تبلیغ کنم یا آماده عذاب باشم و این آیه را نازل فرمود که: «هان! ای پیامبر! آنچه که از سوی پروردگارت بر تو نازل شده است، تبلیغ کن.»
آیا در کتاب کافی روایتی مبنی بر استدلال امیر مؤمنان سلام الله علیه به غدیر برای امامت خودش وجود دارد؟
از آنجائی که هدف اصلی رسول خدا صلی الله علیه و آله در غدیر خم، اعلان ولایت و وصایت و امامت حضرت علی بن ابی طالب سلام الله علیه بوده است، برخی از افراد و کسانی که کمترین مطالعه در متون تاریخی و روایی ندارند در صددند تا به هر نحوی این قضیه مهم و حیاتی را منکر شوند.
استدلال ائمه سلام الله علیهم اجمعین به غدیر خم خط بطلانی بر تفکرات پوچ مخالفین شیعه بوده و حقانیت مکتب اهل بیت علیهم السلام را به اثبات می رساند.
از طرفی باید این نکته را متذکر شد که شیعه طرفدار اهل بیت علیهم السلام بوده و توانایی این را دارد که حتی مستحبات خود را از کتب مخالین به اثبات برساند در غیر این صورت برای اثبات تک تک عقاید حقه شیعه هیچ نیازی به کتب دیگران نداشته و اگر در مواردی به کتب عامه استدلال می شود، از باب قاعده الزام است.
یکی از نکات مهمی که باید مد نظر داشت، این است که شخصیت گرامی و والای مولای متقیان حضرت علی بن ابی طالب سلام الله علیهما به حدیث غدیر برای امامت خود استناد کرده که خود اهمیت این قضیه را می رساند.
پس از شهادت رسول خدا صلی الله علیه و آله؛ ابابکر و عمر و دیگر صحابه جنازه آن حضرت را رها کرده و به دنبال تعیین خلیفه رفته اند و مولای عالمیان مشغول کفن و دفن آن حضرت بودند.
از طرفی شیعیان واقعی و صحابه ای که مانند ابابکر و عمر غدیر را فراموش نکرده بودند؛ شاهد این اعمال بودند. سلمان به نزد آن حضرت آمد و قضیه بیعت پیرمردی را برای ایشان تعریف کرد و توضیح داد اولین نفری که با ابوبکر بیعت کرد، یک پیر مرد بود که حضرت تصریح کردند او شیطان بود.مرحوم کلینی با سند معتبر استناد حضرت علی سلام الله علیه را چنین نقل می کند:پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به من خبر داد که شیطان و سران اصحابش نگران بودند که پیامبر اکرم در روز غدیر خم مرا به امر خداوند عز و جل، به امامت و خلافت بر مردم و برای مردم نصب کرد و به آنها خبر داد که من نسبت به آنها از خود آنها سزاوارترم و به آنها فرمود تا حاضران به غائبان برسانند.
۱.استدلال حضرت علی سلام الله علیه بر امامت خود بر اساس غدیر
۲.بیعت شیطان با ابوبکر به عنوان اولین نفر
۳.مشخص بودن خلیفه بعد از رسول خدا صلی الله علیه و آله و تغییر جهت خلافت توسط غاصبان ولایت
برچسب ها :شیخ کلینی ، شیخ کلینی اصول کافی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰