کد خبر : 18501
تاریخ انتشار : پنجشنبه 20 اردیبهشت 1403 - 9:11

آمریکا به دنبال جلوگیری از دسترسی ایران به پیشرفته‌ترین نرم افزارهای هوش مصنوعی

آمریکا به دنبال جلوگیری از دسترسی ایران به پیشرفته‌ترین نرم افزارهای هوش مصنوعی
ایالات متحده پیش از این در آبان ۱۴۰۲ قانون منع صادرات تجهیزات و پردازنده‌های هوش مصنوعی به ایران، روسیه و چین را اجرایی کرده بود.
به گزارش کلینی نیوز به نقل از رویترز،سه منبع مطلع از این اقدامات به خبرگزاری رویترز گفتند وزارت تجارت خارجی آمریکا در حال تنظیم مقررات جدیدی است که براساس آن صادرات مدل‌های هوش مصنوعی که در عرصه عمومی قابل دسترس نیستند و نرم‌افزارهای آن‌ها طوری آموزش دیده‌اند که داده‌های جمع آوری شده را پنهان می‌کنند، تحت کنترل و محدودیت بیشتری قرار بگیرد.
اقداماتی که در دست بررسی است مکمل سیاست‌های دو سال اخیر دولت آمریکا خواهد بود که هدف آن توقف صادرات ریزتراشه‌های پیشرفته به چین و کند کردن توسعه فناوری‌های حساس برای مصارف نظامی است. حتی با اجرای تمامی این اقدامات انطباق نهادهای نظارتی آمریکا با سرعت توسعه فناوری ریزتراشه و هوش مصنوعی چندان ساده نیست.
وزارت تجارت خارجی آمریکا حاضر نشد در این زمینه اظهار نظر کند. سفارت روسیه در واشنگتن نیز به سئوالات خبرگزاری رویترز پاسخ نداد.
اما سفارت چین در واشنگتن این اقدامات دولت آمریکا را «تهدید اقتصادی و قلدری‌های یکجانبه» توصیف کرد و افزود پکن برای حفاظت از منافع خود «همه اقدامات لازم» را انجام خواهد داد.
در حال حاضر غول‌های فناوری هوش مصنوعی در آمریکا نظیر گوگل، اوپن‌ای‌آی، مایکروسافت و انتروپیک، برای صدور محصولات خود به کشورهای دیگر با هیچ مانعی روبرو نیستند و این صادرات توسط دولت کنترل نمی‌شود.
دولت آمریکا و پژوهش‌گران مستقل فناوری هوش مصنوعی نگرانند که کشورهای متخاصم و رقیب با استفاده از قابلیت‌های این فناوری، حملات سایبری بسیار شدیدتری انجام دهند و حتی سلاح‌های بیولوژیک بسیار نیرومندی تولید کنند.
ایالات متحده پیش از این در آبان ۱۴۰۲ قانون منع صادرات تجهیزات و پردازنده‌های هوش مصنوعی به ایران، روسیه و چین را اجرایی کرده بود.

این قانون در روز ۲۵ مهر ۱۴۰۲اعلام شد و قرار بود از ۲۶ آبان سال همان سال جاری اجرایی شود اما نامه ارسالی شرکت انویدیا به کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا نشان می‌دهد دولت ایالات متحده این شرکت را موظف به اجرای بلادرنگ ممنوعیت‌های مربوط به این قوانین کرده است.

در نامه منتشر شده به برخی پردازنده‌های گرافیکی سطح بالای انویدیا اشاره شده که برای ساخت ابزارهای هوش مصنوعی، حیاتی به شمار می‌روند.

برخی از این تراشه‌ها به طور اختصاصی برای بازار چین طراحی شده بودند.

دولت جو بایدن محدودیت‌های تازه را با هدف جلوگیری از دسترسی سه کشور یاد شده به تراشه‌های پیشرفته حوزه هوش مصنوعی ساخت انویدیا و سایر شرکت‌های آمریکایی طراحی و اجرا کرده است.

یکی از منابع مطلع به خبرگزاری رویترز گفت هرگونه مقررات جدیدی که برای نظارت بر این فناوری تنظیم و اجرا شود چین، روسیه، کره شمالی و ایران را هدف خواهد گرفت.
شرکت مایکروسافت در گزارش ماه فوریه خود گفت هکرهای مرتبط با دولت‌های چین و کره شمالی، بخش اطلاعات ارتش روسیه و ایران با استفاده از مدل‌های زبانی بزرگ، یکی از نرم افزارهای هوش مصنوعی، تلاش کرده‌اند حملات سایبری خود را پیچیده‌تر کنند.
منابع مطلع افزودند که وزارت تجارت خارجی آمریکا هنوز با تعیین دقیق مقررات صادراتی فاصله دارد ولی در دستور کار قرار گرفتن آن نشان می‌دهد که واشنگتن قصد دارد تمامی ضعف‌ها در سیاست خود برای مهار بلندپروازی‌های چین در عرصه هوش مصنوعی را برطرف کند.
پیتر هارل، یک مقام سابق شورای امنیت ملی آمریکا، گفت مدل‌های هوش مصنوعی در سیاست دولت بایدن برای مهار توسعه فناوری‌های حساس در چین جایگاه مهمی دارند ولی کنترل و نظارت کامل بر صادرات این نوع فناوری در عمل تضمین شده نیست.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

Translate »