پیشنهاد اتحادیه اروپا برای اداره غزه پس از جنگ
به گزارش کلینی نیوز به نقل از الشرق، وی که این هفته به اسرائیل، فلسطین و سایر کشورهای منطقه سفر می کند، گفت که باید درباره پس از جنگ در غزه حتی با تشدید درگیری ها، فکر کرد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پیشنهادهای خود درخصوص اعتراض به سه مساله و موافقت با سه مساله را بیان کرد.
بر اساس گزارش میدل ایست نیوز، بورل به هرگونه کوچاندن اجباری فلسطینیان از غزه، بازگشت ارتش اسرائیل به اشغال دائمی نوار غزه یا تغییر مساحت آن و بازگشت حماس اعتراض کرد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد که باید یک تشکیلات فلسطینی که نسخه تقویت شده تشکیلات خودگردان کنونی در کرانه باختری خواهد بود، تشکیل شود و مشروعیت خود را از شورای امنیت کسب کند.
وی خواستار مشارکت قوی در حمایت از این تشکیلات فلسطینی شد و بر لزوم مشارکت گسترده تر اتحادیه اروپا در منطقه به ویژه در برپایی کشور فلسطین تاکید کرد.
بورل تصریح کرد که بدون پایبندی قوی کشورهای عربی مساله ای حل نخواهد شد و این پایبندی نمی تواند فقط به پول خلاصه شود، آنها نمی توانند فقط هزینه های بازسازی را بپردازند بلکه باید در ایجاد کشور فلسطین، مشارکت سیاسی داشته باشند.
بورل گفت که مدت زیادی غائب بودیم و حل این مشکل را به امریکا سپردیم اما باید به صورت گسترده تر مشارکت کنیم.
سرنوشت قطعنامههای سازمان ملل متحد در خصوص ممنوعیت شهرکسازیهای غیر قانونی در کرانه باختری، نیت واقعی بورل از ارائه طرح کنونی را کاملا روشن میسازد.
جنبش حماس در ژانویه ۲۰۰۶ در انتخاباتی کاملا آزاد و قانونی در غزه به پیروزی رسید و عدم به رسمیت شناختن این روند دموکراتیک از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا، به دستمایهای برای محاصره نوار غزه تبدیل شد.
پیش از این، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا، در توکیو بر مخالفت امریکا خود با کوچاندن اجباری فلسطینیان از غزه، استفاده از غزه به عنوان سکویی برای تروریسم، اشغال مجدد غزه پس از پایان درگیری، محاصره غزه و کاهش مساحت این باریکه را اعلام کرد.
جو بایدن، رئیس جمهور امریکا نیز سه «باید» را بیان کرد که عبارت اند از: راه صلح باید شامل آرای ملت فلسطین باشد، حکومت در نوار غزه به همراه کرانه باختری به رهبری فلسطینیان باید یکپارچه باشد و زندگی اسرائیلی ها و فلسطینیان در کنار یکدیگر در کشور خود با بهره مندی یکسان از امنیت، آزادی، فرصت ها و کرامت باشد.
شرط محمود عباس برای پذیرش پیشنهاد اتحادیه اروپا
از سوی دیگر، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی و رهبر جنبش فتح و سازمان آزادیبخش فلسطین، روز جمعه در مراسم سالروز مرگ یاسر عرفات در رامالله در کرانه غربی گفت که این تشکیلات آماده است در صورت تحقق شروطی که مطرح شده، مسئولیت سیاسی نوار غزه را در پایان این جنگ برعهده بگیرد.
محمود عباس نوار غزه را بخش جداییناپذیر از اراضی فلسطینی برای تشکیل یک کشور مستقل فلسطین توصیف کرد.
او گفت در صورتی که سرنوشت غزه بخشی از راهکار جامع شامل شرق بیتالمقدس و کرانه غربی باشد، تشکیلات خودگردان آماده مشارکت در اداره آن است و مسئولیت غزه را در چارچوب یک راهکار سیاسی برعهده خواهد گرفت.
رئیس کمیسیون اروپا برای آینده نوار غزه پس از پایان جنگ اخیر، پنج اصل را بر پایه راه حل تشکیل دو کشور پیشنهاد کرده است.
«اورزولا فوندرلاین» مدعی شده است که در ازای پایان رسمی تسلط حماس بر نوار غزه، رفع محاصره این منطقه در دسترس خواهد بود.
طرح پنج مادهای فوندرلاین رئیس کمیسیون اروپا برای آینده نوار غزه پس از پایان جنگ
طرح پنج ماده رئیس کمیسیون اروپا برای آینده نوار غزه پس از پایان جنگ اخیر، پنج اصل را بر پایه راه حل تشکیل دو کشور که اخیرا پیشنهاد کرده بود.
ـ هیچ پناهگاه امنی نباید برای حماس وجود داشته باشد.
ـ هیچ دولتی به رهبری حماس نباید وجود داشته باشد.
ـ محاصره پایداری در نوار غزه وجود نخواهد داشت.
ـ حضور امنیتی طولانی مدت اسرائیل در نوار غزه وجود نخواهد داشت.
«اورزولا فوندرلاین» مدعی شده است که در ازای پایان رسمی تسلط حماس بر نوار غزه، رفع محاصره این منطقه در دسترس خواهد بود.
برچسب ها :اتحادیه اروپا ، تشکیلات خودگردان فلسطین ، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس ، نوار غزه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰