کد خبر : 13985
تاریخ انتشار : چهارشنبه 29 شهریور 1402 - 8:33

فیلم سینمایی نگهبان شب نماینده ایران در اسکار

فیلم سینمایی نگهبان شب نماینده ایران در اسکار
فیلم سینمایی «نگهبان شب» به کارگردانی رضا میرکریمی نماینده سینمای ایران در اسکار شد.

به گزارش کلینی نیوز به نقل از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، اعضای کمیته انتخاب نماینده سینمای ایران به آکادمی اسکار بعد از برگزاری جلسات متعدد و انتخاب سه نامزد نهایی، فیلم سینمایی «نگهبان شب» به کارگردانی سید رضا میرکریمی را به عنوان نماینده سینمای ایران در مراسم اسکار سال ۲۰۲۴ برگزیدند.

در ابتدای نشست نهایی کمیته انتخاب که بعدازظهر امروز برگزار شد، مجید زین‌العابدین مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی ضمن قدردانی از اعضا برای بررسی‌های دقیق و بازبینی آثار توسط آنان که جملگی از سینماگران خبره و حاذق سینمای کشور هستند، گفت: صیانت از حق حضور و تلاش هنری سینماگران کشورمان برای معرفی توانایی‌های حرفه‌ای، فنی و محتوایی سینمای ایران در عرصه‌های جهانی را محفوظ می‌دانیم و امیدواریم از ظرفیت‌های سینما، طعم و رنگ نگرش ایرانی را بیشتر به دنیا معرفی کنیم.

او با اشاره به ظرفیت‌های رشدیافته سینمای ایران پس از انقلاب اسلامی، برای همه سینماگرانی که آثار آنان در این دوره مورد توجه کمیته انتخاب بود، تشکر کرد.

در ادامه این نشست، رائد فریدزاده، معاون امور بین‌الملل بنیاد سینمایی فارابی و سخنگوی کمیته انتخاب نماینده سینمای ایران به آکادمی اسکار ۲۰۲۴ درباره روند نماینده ایران به مراسم یادشده گفت: کمیته انتخاب بعد از برگزاری سلسله جلسات متعدد و بررسی ۴۲ اثر حائز شرایط، در مرحله نخست ۱۵ فیلم را برای بازبینی انتخاب و در نهایت با بررسی‌ چندباره، سه فیلم را به عنوان نامزد نهایی فهرست معرفی به آکادمی اسکار پیش رو، انتخاب کرد.

فریدزاده در ادامه اظهار کرد: سه فیلم «ملاقات خصوصی» به کارگردانی امید شمس، «نگهبان شب» ساخته رضا میرکریمی و «شهرک» از ساخته‌های علی حضرتی، آثار راه‌یافته به مرحله پایانی بازبینی و در نهایت انتخاب نهایی کمیته معرفی نماینده سینمای ایران به آکادمی اسکار بودند تا ضمن احترام به تمامی آثار بررسی‌ شده، یکی از این سه فیلم به عنوان نماینده سینمای ایران راهی آکادمی اسکار ۲۰۲۴ شود.

معاون امور بین‌الملل بنیاد سینمایی فارابی در پایان با تاکید بر ارج‌نهادن به تمامی آثار بررسی‌شده گفت: اعضای کمیته انتخاب نماینده سینمای ایران پس از در نظر گرفتن تمامی جوانب، به اتفاق آراء فیلم «نگهبان شب» به کارگردانی سید رضا میرکریمی را به عنوان نماینده نهایی سینمای ایران برای آکادمی اسکار ۲۰۲۴ انتخاب کردند.

فیلم سینمایی «نگهبان شب»، بیست‌ونهمین نماینده معرفی‌شده سینمای ایران به آکادمی اسکار است که در سال ۲۰۲۴، برگزاری نودوششمین دوره خود را پشت سر می‌گذارد.

منوچهر شاهسواری، رسول صدرعاملی، علیرضا حسینی، احمد مرادپور، محمد داوودی، اکبر نبوی، پرویز شیخ‌طادی، بهروز شعیبی و رائد فریدزاده (دبیر کمیته)، اعضای تشکیل‌دهنده کمیته انتخاب نماینده سینمای ایران به آکادمی اسکار ۲۰۲۴ بودند.

نگاهی به جوایز بین‌المللی فیلم‌های رضا میرکریمی

اولین حضور جهانی رضا میرکریمی در جشنواره‌های جهانی به زمان ساخت اولین فیلمش «کودک و سرباز» در سال ۱۳۷۸برمی‌گردد. در سال ۲۰۰۰ برنده جایزه بالن نقره‌ای جشنواره سه‌قاره شد. یک سال بعد جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره فیلم آسیا پاسیفیک را گرفت محمد رضایی راد، نویسنده این فیلم هم در همان جشنواره جایزه بهترین فیلمنامه را گرفت. علاوه بر اینکه «کودک و سرباز» در جشنواره فیلم زلین هم برنده کفش طلایی شد و بعد از شرکت در جشنواره بین‌المللی فیلم کودک هند، جایزه فیل نقره‌ای را گرفت.

زیر نور ماه

یکی از مهمترین فیلم‌های کارنامه رضا میرکریمی، «زیر نور ماه» بود؛ فیلمی درباره یک طلبه جوان که با دیدن فقر مردم باورهایش به نقد کشیده می‌شد. این فیلم علاوه براینکه جایزه هیئت داوران جشنواره فجر را به دست آورد در جشنواره‌های جهانی هم حضور چشمگیری داشت. سال ۲۰۰۱ جایزه بهترین فیلم هفته منتقدین جشنواره کن را به دست آورد. همان سال لوح بهترین کارگردانی و جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره فیلم توکیو و همچنین جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره بیرون را گرفت. سال ۲۰۰۲ برنده جایزه طاووس نقره‌ای جشنواره فیلم دهلی نو شد و عنوان بهترین فیلم جشنواره فیلم کوالالامپور به آن اختصاص پیدا کرد.

اینجا چراغی روشن است  

یک سال بعد از «زیر نور ماه»، میرکریمی «اینجا بدون من» را با بازی حبیب رضایی، سعید پورصمیمی و فلامک جنیدی، کارگردانی کرد. در جشنواره فجر بیست‌ویکم، سه سیمرغ بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر نقش اول مرد و بهترین فیلمبرداری نصیب فیلم شد. سال ۲۰۰۳ برنده جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره فیلم آسیاپاسیفیک شد و سال ۲۰۰۴ هم از جشنواره فیلم بالی و جشنواره فیلم آسیا-اقیانوسیه جایزه ویژه هیئت داوران را گرفت.

خیلی دور خیلی نزدیک 

«خیلی دور خیلی نزدیک» سال ۱۳۸۳ ساخته شد و به خاطر سوژه جذاب و بازی‌های درخشانش، سیمرغ بلورین بهترین فیلم جشنواره بیست‌وسوم به آن تعلق گرفت. علاوه براین در پنج رشته دیگر هم سیمرغ نصیبش شد. از میان جشنواره‌های جهانی، سال ۲۰۰۵ موفق شد جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره بین‌المللی فیلم کلکته را از آن خود کند. در جشنواره فیلم قاهره هم حمید خضوعی ابیانه برای فیلمبرداری این اثر جایزه بهترین اثر هنری را گرفت.

به همین سادگی 

فیلم «به همین سادگی» سال ۱۳۸۶ در جشنواره بیست‌وششم فیلم فجر برنده سیمرغ بهترین فیلم بهترین فیلمنامه و بهترین بازیگر نقش اول زن شد. این فیلم که داستانی ساده اما در عین‌حال پیچیده را روایت می‌کند، علاوه بر جشنواره فجر، از جشنواره فیلم مسکو برنده جایزه گئورگ طلایی بهترین فیلم شد و جایزه منتقدان فیلم روسیه هم به آن تعلق گرفت. هنگامه قاضیانی هم موفق شد از جشنواره فیلم وارنا بلغارستان، جایزه بهترین بازیگر را دریافت کند.

یه حبه قند 

«یه حبه قند» یکی از فیلم‌های موفق رضا میرکریمی است که در جشنواره سی‌ام فیلم فجر برنده سیمرغ نشد. با این حال در جشنواره جشنواره بین‌المللی سینما مسلمانان کازان ۲۰۱۳ سه جایزه بهترین فیلمبرداری، بهترین بازیگر زن و بهترین فیلم را گرفت. در جشنواره بین‌المللی فیلم ابن عربی هم جایزه بهترین فیلم نصیبش شد و دیپلم افتخار جشنواره فیلم گرانادا هم به این فیلم رسید. علاوه بر اینها  سال ۲۰۱۳«یه حبه قند» به عنوان نماینده ایران برای بخش بهترین فیلم خارجی‌زبان در هشتادوپنجمین دوره جوایز اسکار انتخاب شد اما رئیس سازمان سینمایی خواستار تحریم اسکار شد و نهایتا وزیر ارشاد وقت هم با تحریم موافقت کرد و این فیلم به اسکار راه پیدا نکرد.

امروز

از میان فیلم‌های کارنامه رضا میرکریمی، «امروز» با استقبال کمتری روبه‌رو شد اما در جشنواره‌ها مورد توجه قرار گرفت. علاوه بر سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل زن در جشنواره فجر، «امروز» جایزه  فیپرشی بهترین فیلم جشنواره فیلم شب‌های سیاه تالین شد . جایزه سپاس سیگنس جشنواره فیلم واشنگتن هم به این فیلم تعلق پیدا کرد/ همچنین جایزه برنز و جایزه ویژه هیئت داوران و جایزه تماشاگران جشنواره فیلم گرانادا سینز دل سور هم به این فیلم اهدا شد. همچنین برنده جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره سان‌فرانسیسکو شد. این فیلم همچنین به عنوان نماینده ایران در اسکار ۲۰۱۵ انتخاب شد.

دختر

فیلم «دختر» به کارگردانی رضا میرکریمی در جشنواره سی‌وچهارم فیلم فجر، اقبال زیادی به دست نیاورد و فقط موفق به دریافت سیمرغ بهترین موسیقی متن شد. در جشنواره‌های مختلف جهانی اما موفقیت بیشتری به دست آورد. در جشنواره فیلم مسکو، برنده جایزه گئورگ طلایی بهترین فیلم از نگاه تماشاگران، جایزه بهترین بازیگر مرد و جایزه بهترین فیلم فدارسیون سینماگران روسیه شد. همچنین جایزه بهترین فیلم جشنواره فیلم داکا را به دست‌ آورد. جایزه ویژه جشنواره بین‌المللی فیلم اوراسیا هم به این فیلم تعلق گرفت. همچنین برنده جایزه طاووس طلایی بهترین جشنواره بین‌المللی فیلم هند شد و جایزه گری پرند جشنواره فیلم مونس هم به این فیلم رسید.

فیلم «قصر شیرین» سال ۱۳۹۷ برنده دو سیمرغ بهترین فیلمنامه و بهترین موسیقی متن از جشنواره سی‌وهفتم فیلم فجر شد. از میان جشنواره‌های جهانی هم جایزه بهترین فیلم، بهترین کارگردانی و بهترین بازیگر نقش اول مرد بیست‌ودومین جشنواره شانگهای چین به این فیلم تعلق گرفت. این فیلم همچنین برنده جایزه پرتقال طلایی پنجاه‌وششمین دوره جشنواره فیلم آنتالیا شد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

Translate »