کرونا در ایران:
۵/ ۵۱ درصد مردم موافق محدودیت سفرهای نوروزی
به گزارش کلینی نیوز، مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، جمعه ۲۷ اسفند (۱۸ مارس) اعلام کرد در شبانهروز گذشته و “بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی” ۲ هزار و ۱۷۵ مورد جدید ابتلا به بیماری کووید۱۹ در ایران شناسایی شده است.
بر پایه بیانیه این مرکز، در شبانهروز گذشته ۴۱۹ نفر از مبتلایان تازهشناسایی شده به ویروس کرونا بستری شدهاند. یک روز پیشتر تعداد مبتلایان جدید حدود چهار صد نفر و شمار بستریشدگان نزدیک به صد نفر بیشتر بود.
وزارت بهداشت شمار قربانیان در میان مبتلایان به کووید ۱۹ طی شبانهروز گذشته را ۹۱ نفر اعلام کرد. از ابتدای اسفند ماه موارد روزانه مرگ در پیوند با کرونا با نوسانهای اندکی کاهشی بوده و این روند ادامه دارد.
دو رقمی شدن شمار فوتی های کرونا
روز گذشته برای نخستین بار از ۳۸ روز پیش به این سو تعداد قربانیان کرونایی دو رقمی شد و به زیر صد نفر رسید. مطابق آمار رسمی از ابتدای پاندمی تا کنون ۱۳۹ هزار و ۴۷۸ نفز از مبتلایان به بیماری کووید۱۹ در ایران جان خود را از دست دادهاند.
بسیاری از کارشناسان معتقدند تعداد واقعی قربانیان میتواند تا سه برابر آمار رسمی و حتی بیش از آن باشد. مقایسه آمار مرگ و میز ثبت احوال با دوران پیش از پاندمی نیز این برآورد را تائید میکند.
یکی از مهمترین علتهای اختلاف آمار رسمی و واقعی، ثبت موارد مرگ کرونایی در مورد افرادی است که پیش از درگذشت نتیجه آزمایشهای آنها مثبت بوده است.
به دلیل ناکافی بودن آزمایشهای تشخیص در ایران بسیاری از بیماران با وجود علائم ابتلا به کووید ۱۹ بدون انجام آزمایش معتبر تشخیص جان خود را از دست میدهند و در آمار مرگهای کرونایی ثبت نمیشوند.
در شبانهروز گذشته تعداد آزمایشهای تشخیص ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در سراسر ایران کمتر از ۷۰ هزار مورد بوده است و این میزان برای جمعیتی که ۸۵ میلیون نفر برآورد میشود ناچیز است.
افول موج ششم و نگرانیهای نوروزی
مهمترین شاخصهای کرونایی در هفتههای اخیر کاهشی بوده و این امیدواری را به وجود آورده که موج ششم پاندمی که با گسترش سویه بسیار مسریتر اومیکرون همراه بود، در حال افول است.
در اوج موج ششم پاندمی در پایان بهمن ماه پس از حدود چهارماه شمار مبتلایان بدحال کرونایی از مرز چهار هزار نفر در روز گذشت و در چند روز گذشته این تعداد دیگر به این حد نرسیده است.
با این حال خریدها، سفرها و دید و بازدیدهای نوروزی این نگرانی را به وجود آورده که موج بعدی پیش از فروکش کردن موج کنونی آغاز شود.
این نگرانی، به خصوص در شهرها و مناطقی که از مقصدهای اصلی سفرهای نوروزی به شمار میروند بسیار جدیتر است.
موافقان و مخالفان محدودیتها
محمد پهلوان، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد میانه اسفند ماه هشدار داد: «هیچ تضمینی وجود ندارد که پروتکلها در نوروز ۱۴۰۱ در مشهد رعایت شود. از همین رو نگرانیم موج سهمگینی آغاز و پیک هفتم به پیک ششم متصل شود.»
ستاد ملی مقابله با کرونا برای سفرهای بینشهری در نوروز محدودیتهایی اعلام کرده که از نوروز سال پیش کمتر هستند؛ در نوروز ۱۴۰۱ شهروندان به شرط واکسینه بودن و مبتلایان پس از طی دوران قرنطینه میتوانند با خودروی شخصی یا وسایل نقلیه عمومی سفر کنند.
پیش از این زمزمههایی در مورد شرط دریافت دوز سوم واکسن برای سفر هم مطرح شده بود که با توجه به این که تعداد این گونه شهروندان هنوز به ۲۶ میلیون نفر نرسیده، ظاهرا جدی گرفته نشد.
برخی شهروندان محدودیتهای کرونایی را سختگیرانه و بعضی ناکافی ارزیابی میکنند، اما یک نظرسنجی نشان میدهد اکثریت جمعیت با محدودیتهای سفر موافق هستند.
بر اساس نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) که نتایج آن ۲۷ اسفند منتشر شد ۵/ ۵۱ درصد پرسششوندگان با اعمال محدودیت برای سفرهای نوروزی موافق و اندکی بیش از ۴۴ درصد با آن مخالف هستند.
اعمال محدودیت برای واکسینه نشدهها
به گزارش خبرگزاری ایسنا حدود سه چهارم پاسخگویان در این نظرسنجی به درجات مختلف با عدم ارائه خدمات اجتماعی به افراد واکسینه نشده موافق و کمتر از ۲۰ درصد آنها با این کار مخالف بودهاند.
از آغاز واکسیناسیون عمومی در ایران تا کنون نزدیک به ۵۶ میلیون و ۵۰۰ نفر با دریافت دو دوز واکسن برای پیشگیری از ابتلا به کووید ۱۹ واکسینه شدهاند.
در حال حاضر بیش از هفت میلیون نفر در ایران فقط یک دوز واکسن دریافت کردهاند. برآوردها حاکی از این است که بسیاری از این افراد از نوبت دریافت دوز دوم استفاده نکردهاند و کندی روند واکسیناسیون به نسبت ماهها قبل، این مسئله را تائید میکند.
بر اساس نظرسنجی ایسپا ۷/ ۸ درصد پرسششوندگان گفتهاند که تمایلی به واکسینه شدن ندارند و نزدیک ۲۲ درصد کسانی که دو دوز واکسن دریافت کردهاند تمایلی به تزریق دوز سوم ندارند.
با توجه به تجربه اغلب کشورها و بررسیهای انجام شده، میزان ایمنی افرادی که فقط دو دوز واکسن دریافت کردهاند پس از چند ماه کاهش مییابد و بدون دریافت دوز سوم احتمال ابتلا به بیماری کووید ۱۹ بسیار بیشتر میشود.
به همین دلیل برخی کارشناسان معتقدند، قابل توجه بودن تعداد واکسنگریزان و کسانی که تمایلی به دریافت دوز سوم ندارند احتمال آغاز موج جدید پاندمی پس از تعطیلات نوروز را افزایش میدهد.
برچسب ها :اومیکرون ، ایران ، ویروس کرونا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰