تهدید محیط زیست پایتخت؛ کوههای نخاله ساختمانی در حاشیه شهر
گزارشگر تابناک به بی راهه رفته است

به گزارش کلینی نیوز، آمارهای منتشر شده نشان میدهد که روزانه رقمی بین ۵۰ تا ۶۰ هزار تن نخاله ساختمانی در تهران تولید میشود. این میزان، حدود ۶ برابر حجم زبالههای شهری (۷۵۰۰ تن) بوده و با توجه به روند رو به رشد بازسازی بافتهای قدیمی شهر، انتظار میرود
این میزان افزایش یابد. این حجم عظیم از نخالههای ساختمانی، چالشی اساسی برای مدیریت شهری و محیط زیست پایتخت به شمار میرود.
به گزارش خبرنگار تابناک تهران، با حرکت به سمت جنوب تهران و نزدیک شدن به حاشیه شهرهای باقرشهر، حسنآباد و کهریزک، تپههای بزرگ و کوچکی از نخالههای ساختمانی به چشم میخورد که گواهی بر عدم مدیریت صحیح این پسماندها است.

متاسفانه، این وضعیت به جایی رسیده که حاشیه خیابانها و بزرگراهها نیز به محل دپوی غیرقانونی پسماندهای ساختمانی تبدیل شده و تخلفات شرکتهای ساختمانی در این زمینه رو به افزایش است.
این انباشت غیر اصولی، علاوه بر ایجاد آلودگی بصری گسترده، میتواند منجر به آلودگی خاک و آبهای زیرزمینی شده و تبعات زیانباری برای محیط زیست منطقه به همراه داشته باشد.
در ساختار تقسیمات کشوری، وظایفی مشخص برای فرمانداران و بخشداران در قانون تعریف شده است. در استان تهران به دلیل وسعت و تمرکز جمعیتی، شهرداری تهران مسئولیتهای گستردهای را بر عهده دارد، اما در شهرهای حومه، بخشداریها به عنوان نماینده دولت نقش اجرایی ایفا میکنند و مسئول اجرای قوانین مصوب هستند.
مقاله منتشر شده با عنوان “نیشخند نخالههای ساختمانی به مدیران پایتخت” به بررسی معضل نخالههای ساختمانی پرداخته و انتقاداتی را متوجه شهرداران کهریزک و حسنآباد نموده است.
این در حالی است که وظایف قانونی شهرداران در این زمینه، محدود به محدوده شهر بوده و نقش اصلی در مدیریت پسماندهای خارج از شهر و در حریم بخشداریها بر عهده بخشداران محترم این مناطق است.
متاسفانه، نویسنده مقاله به این نکته مهم توجه نکرده و از نقش و وظایف بخشداران کهریزک و فشافویه در این زمینه غفلت ورزیده و حتی زحمت مراجعه به آنان و جویا شدن از نظراتشان را نیز به خود نداده است.
شایان ذکر است که در گذشته، بخشداری فشافویه اقدامات لازم را در برخورد با حاملان غیرمجاز نخالههای ساختمانی در این بخش انجام میداده است که نشان از آگاهی و دغدغه این نهاد در قبال مسائل زیستمحیطی منطقه دارد.
صیدمحمدی کارشناس ارشد مدیریت در گفتگ با کلینی نیوز گفت:انباشت بیرویه نخالههای ساختمانی در حاشیه تهران، یک بحران زیستمحیطی خاموش است که نیازمند توجه فوری و تدوین یک استراتژی جامع برای مدیریت آن است.
وی افزود، تمرکز صرف بر شهرداران شهرهای اقماری، بدون در نظر گرفتن نقش و مسئولیت بخشداریها و سایر نهادهای مرتبط، رویکردی ناقص و غیرکارآمد است. لازم است یک برنامه مدون و هماهنگ با مشارکت تمامی دستگاههای اجرایی، از جمله شهرداریها، بخشداریها، سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت راه و شهرسازی، برای ساماندهی جمعآوری، حمل و نقل و بازیافت نخالههای ساختمانی تدوین و اجرا شود.
صیدمحمدی یاد آور شد که فرهنگسازی و آموزش شهروندان و شرکتهای ساختمانی در زمینه مدیریت صحیح پسماندهای ساختمانی و جلوگیری از تخلیه غیرمجاز آن، از اهمیت بسزایی برخوردار است. بیتوجهی به این معضل زیستمحیطی، میتواند در بلندمدت آسیبهای جبرانناپذیری به اکوسیستم و سلامت شهروندان وارد نماید.
برچسب ها :تابناک ، فشافویه ، نخاله های ساختمانی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰