کشف دیوارهای گچی مشابه تختجمشید در کاوشهای باستانشناسی در ترکیه
به گزارش کلینی نیوز، به نقل از خبرگزاری آناتولی در روز سهشنبه ۱۱ مرداد، این تیم حفاری که از سال ۱۹۶۳ با مجوز سازمان باستانشناسی فرانسه در ترکیه فعالیت میکند، در کاوشهای تازهاش دیوارهای گچی بر جا مانده از امپراتوری پارس را در تپههای استان شرقی نیغده ترکیه کشف کرد.
این گروه حفاری در کاوشهای پیشین خود، خط هیروگلیف دوره هیتیها متعلق به قرن هشتم پیش از میلادی را یافته بودند که بر روی برج دیدهبانی یک قلعه حک شده بود.
کلر برات، سرپرست تیم حفاری به خبرگزاری آناتولی گفته است که گروهی ۱۵ نفره از آمریکا، فرانسه و ایتالیا در حفاریهای امسال در ترکیه کار کردهاند و دیوارهای خشتی عصر آهن متعلق به قرن هفتم و هشتم پیش از میلاد را نیز یافتهاند.
سرپرست تیم حفاری کشف این سازهها را «بسیار مهم» توصیف کرده چرا که به گفته او «تعداد کمی» از این سازههای سنگی گچی ایرانی، متعلق به عصر هخامنشی که در سدههای چهار تا شش قبل از میلاد کاربرد داشته، وجود دارد.
برات گفته است که کار حفاظت و مرمت این دیوارها در سال آینده انجام خواهد شد.
به گفته برات، آثار بر جا مانده از عصر هخامنشی در کاپادوکیه که منطقهای «فوقالعاده استراتژیک» و «بسیار حائز اهمیت» است که توسط یک حاکم محلی اشغال شده بوده است.
سرپرست تیم حفاری میگوید حین اکتشاف متوجه شدهاند که این دیوارها توسط رومیها محاصره و به آتش کشیده شدهاند و سپس رومیها آنها را تعمیر کردهاند. از این رو، تصور میشود که جنوب کاپادوکیه نه به شکل مسالمتآمیز، بلکه در نتیجه یک جنگ تمام عیار تحت اشغال روم قرار گرفته بودهاست.
به گفته او، دیوارهای سنگی تخریبشده که طی کاوش امسال پیدا شده، نشان از شدت حمله رومیها دارد و تمام سطوح بالایی، تخریب شده است.
کلر برات میگوید دیوارهای پارسی یافتشده در این محل همانند دیوارهای تخت جمشید، قبرس و فلسطین است.
روزنامه «حرّیت» چاپ ترکیه در روز ۱۶/شهریور/۱۳۹۷ گزارشداد:کاوشهای باستانشناسی در تپه «اولوز» در استان «آماسیا» در شمال ترکیه یک تالار تختگاه و یک تالار ستوندار (آپادانا) را که تالاری بزرگ در یک کاخ پارسی ۲۵۰۰ ساله است از زیر خاک بیرون آورده است.
آناتولی در زمان کوروش بزرگ ضمیمه خاک ایران شد و در دورههای بعدی نیز بخشی از شاهنشاهی هخامنشی باقی ماند. تاکنون آثار باستانی گوناگونی از ساختمانهای دوره ایرانی و مربوط به حاکمان محلی هخامنشی در ترکیه امروزی کشف و کاوش شده است.
استاندار آماسیا «عثمان وارول» در بازدید از محل کاوشهای باستانشناسی در تپه اولوز با اعلام کشف بنای تازهای در جریان حفّاریها تأکید کرده است که یافتن ویرانههای متعلق به یک قصر ایرانی ۲۵۰۰ ساله آنها را هیجان زده کرده است.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰