کد خبر : 3523
تاریخ انتشار : پنجشنبه 8 اردیبهشت 1401 - 16:30

کشف اجزای شیمیایی سازنده دی‌ان‌ای در شهاب‌سنگ‌ها؛ آیا حیات از فضا به زمین آمده است؟

کشف اجزای شیمیایی سازنده دی‌ان‌ای در شهاب‌سنگ‌ها؛ آیا حیات از فضا به زمین آمده است؟
دانشمندان در ژاپن پس از مطالعه‌ روی شماری از شهاب‌سنگ‌ها می‌گویند اجزای شیمیایی اصلی سازنده دی‌ان‌ای را در آن‌ها پیدا کرده‌اند و احتمال می‌دهند سقوط این تکه‌سنگ‌های فضایی به تشکیل حیات در کره‌زمین کمک کرده باشد.

به گزارش کلینی نیوز به نقل از یورو نیوز، پیشتر دو جزء از چهار جزء شیمیایی مورد نیاز برای تشکیل دی‌ان‌ای شناسایی شده بود و حالا دو جزء باقیمانده نیز در شهاب‌سنگ‌ها کشف شده است. دی‌ان‌ای مولکولی حامل دستورالعمل‌های ژنتیکی موجودات زنده است و نقشی اساسی در حیات ایفا می‌کند.

دی‌ان‌ای از چهار بلوک اصلی تشکیل شده است و علی‌رغم اینکه دو بلوک آن‌ها پیشتر در شهاب‌سنگ‌ها کشف شده بود (یعنی تنها نوکلئوبازها یا همان ترکیبات حاوی نیتروژن به نام آدنین و گوانین)، تحقیقات نتوانسته بودند وجود دو بلوک دیگر (به نام‌های تیمین و سیتوزین) را در آن‌ها تشخیص دهند.

این در حالی بود که تجربه‌های آزمایشگاهی قبلی که بر پایه شبیه‌سازی شرایط فضا انجام شده بودند نشان می‌داد هر دوی این ترکیبات می‌توانند در نتیجه واکنش‌های شیمیایی در محیط‌های بین‌ستاره‌ای شکل بگیرند و پس از آن در زمان شکل‌گیری منظومه شمسی در سیارک‌ها و شهاب‌سنگ‌ها وارد شوند.

اکنون، دانشمندان تمامی ۴ جزء سازنده دی‌ان‌ای و یک جزء سازنده آر‌ان‌ای را در شهاب‌سنگ‌هایی که در زمین سقوط کرده‌اند شناسایی کرده‌اند.

محققان برای یافتن این عناصر از تکنیک‌های پیشرفته‌ای استفاده کردند که با دقت یک در تریلیون می‌توانند حتی مقادیر بسیار کمی از نوکلئوبازها را در شهاب‌سنگ‌ها شناسایی کنند. دستگاه‌ اندازه‌گیری جدید با قدرتی ۱۰ تا ۱۰۰ برابر روش‌های پیشین می‌تواند شهاب‌سنگ‌ها را مورد بررسی قرار دهد.

در این آزمایش ۳ شهاب‌سنگ مشهور به نام‌های مارکیسون، موری و دریاچه تگیش که در آمریکا، کانادا و استرالیا سقوط کرده و همگی از جنس شهاب‌سنگ‌های کربنی بودند مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و سرانجام چند بخش در میلیارد از عناصر درون این سنگ‌ها یافت شد.

هنوز مشخص نیست که چرا اجزاء تازه‌کشف شده در این شهاب سنگ‌ها بسیار کمتر از مقادیر اجزاء دیگر هستند. کشف جدید به دانشمندان کمک می‌کند تا بتوانند دریابند شرایط شکل‌گیری حیات در زمین چه بوده است و چه ترکیب‌های شیمیایی با چه نسبتی توانسته‌اند برهم‌کنش داشته باشند تا موجودات زنده را پدید آورند.

در حالی که زمین حدود ۴.۵ میلیارد سال پیش تشکیل شده است، اولین موجودات زنده کره زمین یک میلیارد سال بعد در قالب میکروب‌های باستانی در دریاها به وجود آمدند.

نتایج تحقیقات جدید در نشریه «ارتباطات نیچر» منتشر شده است.

برچسب ها : ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

Translate »