کد خبر : 25547
تاریخ انتشار : پنجشنبه 11 اردیبهشت 1404 - 8:23

بحران در شبه قاره هند و پاکستان

پس از حمله کشمیر؛ هند حریم هوایی پاکستان را بست

پس از حمله کشمیر؛ هند حریم هوایی پاکستان را بست
در پی تشدید بی‌سابقه تنش‌ها میان هند و پاکستان پس از یک حمله تروریستی مرگبار در منطقه کشمیر، دولت هند روز چهارشنبه در اقدامی تلافی‌جویانه اعلام کرد حریم هوایی خود را به روی تمامی پروازهای کشور پاکستان بسته است

به گزارش کلینی نیوز، تنش‌ها میان دهلی‌نو و اسلام‌آباد پس از حمله تروریستی ۲۲ آوریل ۲۰۲۵ در منطقه پهلگام کشمیر که به کشته و زخمی شدن ده‌ها نفر منجر شد، به شدت بالا گرفته است.

به گزارش رویترز، هند گروه شبه‌نظامی “جبهه مقاومت”، شاخه‌ای از لشکر طیبه را مسئول این حمله معرفی کرده و پاکستان را به حمایت از آن متهم می‌کند؛ اتهامی که پاکستان رد کرده و خواستار تحقیقات مستقل و بی‌طرفانه شده است. این رویداد، بار دیگر مسئله کشمیر را به کانون بحران تبدیل کرده است.

اقدامات متقابل و اهرم‌های فشار

در پی این رویداد، شاهد مجموعه‌ای از اقدامات متقابل از سوی دو کشور بوده‌ایم. پاکستان ابتدا هفته گذشته حریم هوایی خود را به روی خطوط هوایی متعلق یا تحت مدیریت هند بست، تمام تجارت از جمله از طریق کشورهای ثالث را به حالت تعلیق درآورد و صدور روادید ویژه جنوب آسیا برای اتباع هندی را متوقف کرد.

1612786602 2516

در مقابل، هند نیز دست به اقدامات متقابل تندی زده است. دهلی‌نو صدور روادید برای شهروندان پاکستانی را تعلیق کرد، گذرگاه‌های مرزی را بست و با تهدید به قطع جریان آب رودخانه سند، تعلیق پیمان آب سند را مطرح نمود؛ اقدامی که از سوی پاکستان به شدت محکوم و “اعلان جنگ” تلقی شد.

محدودیت‌های هوایی و پیامدها

ممنوعیت اعلام شده از سوی دولت هند بر استفاده پاکستان از حریم هوایی این کشور، از تاریخ ۳۰ آوریل آغاز و تا ۲۳ مه ادامه خواهد داشت.

با این حال، تأثیر مستقیم این ممنوعیت بر صنعت هواپیمایی پاکستان احتمالاً کمتر از هند خواهد بود، زیرا تنها برخی مسیرهای بین‌المللی این کشور (مانند پروازها به مقصد کوالالامپور) از حریم هوایی هند استفاده می‌کنند.

ادعای پاکستان و خطر سوءمحاسبه

 در همین حال و در اوج این تنش‌ها و اقدامات متقابل، پاکستان روز چهارشنبه ادعا کرد اطلاعات موثقی مبنی بر قصد هند برای انجام عملیات نظامی در چند روز آینده در اختیار دارد.

این ادعا بر فضای پرتنش کنونی می‌افزاید. همچنین تبادل آتش مرزی در تاریخ ۲۵ آوریل و برگزاری تظاهرات ضد هندی در اسلام‌آباد بر پیچیدگی و شدت بحران افزوده است.

نگرانی از درگیری نظامی میان قدرت‌های هسته‌ای

 مجموع این اقدامات، واکنش‌های متقابل و اتهامات، ضمن تشدید بی‌سابقه تنش‌ها، نگرانی‌های فزاینده‌ای را در مجامع منطقه‌ای و بین‌المللی نسبت به احتمال وقوع سوءمحاسبه و درگیری نظامی میان این دو همسایه که هر دو دارای توانایی هسته‌ای هستند، برانگیخته است و مدیریت فوری بحران را ضروری می‌سازد.

برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

Translate »