کد خبر : 8214
تاریخ انتشار : شنبه 2 مهر 1401 - 19:40

پاکستان مانند کشورهای دیگر جهان نگران فعالیت گروه‌های تروریستی از افغانستان است

پاکستان مانند کشورهای دیگر جهان نگران فعالیت گروه‌های تروریستی از افغانستان است
پاکستان در نگرانی‌های اصلی جامعه جهانی در مورد گروه‌های عمده تروریستی که از افغانستان عملیات می‌کنند، خود را شریک می‌داند

به گزارش کلینی نیوز، شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان در سخنرانی در ۷۷مین مجمع عمومی سازمان ملل گفت که پاکستان نیز مانند کشورهای دیگر جهان، نگران «فعالیت گروه‌های عمده تروریستی» از افغانستان است.

به گزارش بی بی سی ، طالبان در واکنش به این سخنان اما می‌گوید باید کرسی افغانستان در سازمان ملل به طالبان واگذار شود تا نگرانی‌های کشورها «مستقیما» با حکومت طالبان در میان گذاشته شود.

آقای شریف گفت که «پاکستان در نگرانی‌های اصلی جامعه جهانی در مورد گروه‌های عمده تروریستی که از افغانستان عملیات می‌کنند، خود را شریک می‌داند» از جمله فعالیت‌های شاخه خراسان گروه داعش، «تحریک طالبان پاکستان»، همچنین القاعده، «جنبش اسلامی ترکستان» و «جنبش اسلامی ازبکستان» در افغانستان تحت کنترل طالبان، نگران‌کننده است.

نخست وزیر پاکستان از حکومت موقت طالبان خواست که با این گروه‌ها «به طور موثر و همه‌جانبه» در افغانستان برخورد کند. به گفته او، فعالیت این گروه‌ها در افغانستان دردسر پاکستان نیز است.

او همچنین گفت که «افغانستان امروز با چالش خاصی روبروست، ۳۰ میلیون افغان با اقتصادی که عمل نمی‌کند، رها شدند و (در همین حال) پاکستان برای احترام به حقوق آموزش دختران افغان و زنان کار می‌کند.»

 وزارت خارجه طالبان در واکنش به این سخنان در بیانیه‌ای گفت که برخی کشورها از جمله آمریکا و پاکستان در سازمان ملل از وجود تهدید تروریسم از افغانستان اظهار نگرانی کردند که «بنا به اطلاعات و منابع نادرست» است.

در این زمینه باید نمایندگی افغانستان در سازمان ملل به حکومت طالبان واگذار شود تا نگرانی‌های جامعه جهانی و کشورهای منطقه «مستقیما» با حکومت طالبان در میان گذاشته شود.

طالبان در بیانیه خود گفته که «بازهم تکرار می‌کنیم که از خاک افغانستان علیه هیچ کشوری استفاده نخواهد شد و هیچ گروه تروریستی نیز در افغانستان حضور ندارد.»

همزمان، حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان نیز در یک رشته توییت، سخنان نخست وزیر پاکستان را «نادرست و دور از واقعیت» خوانده است.

آقای کرزی گفته که «واقعیت سال‌های گذشته برعکس آن را ثابت کرد، افغانستان برای دهه‌ها، قربانی گروه‌های تروریستی بود که ریشه‌های آن در پاکستان و تحت هدایت مستقیم این کشورعلیه مردم افغانستان به کار گرفته شده است.»

 هفته گذشته نیز حکومت طالبان گزارش رسانه‌های پاکستانی در مورد حضور مسعود اظهر، رهبر گروه جیش محمد در ولایت‌های شرقی افغانستان را رد کرد.

رسانه‌های هندی و پاکستانی به نقل از مقام‌ها در اسلام آباد گفتند که مسعود اظهر در شرق افغانستان در ولایت‌های کنر و ننگرهار پناه گرفته است و اسلام آباد در نامه‌ای رسمی از طالبان خواستار «ردیابی، شناسایی و دستگیری» او شده‌ است.

دور تازه‌ای از تنش لفظی میان مقام‌ها در کابل و اسلام آباد در موارد مختلفی رخ داده است.

سال گذشته، عمران خان، نخست وزیر پیشین پاکستان در سخنرانی خود در سازمان ملل گفته بود تنها یک راه وجود دارد. ما باید دولت کنونی طالبان را به خاطر مردم افغانستان «تقویت و تثبیت» کنیم و طالبان هم قول‌هایی داده‌ است.

عمران خان گفت: «افغانستان بی‌ثبات و آشفته دوباره به پناهگاهی امن برای تروریست‌های بین المللی تبدیل می‌شود.»

یک سال پس از روی کار آمدن طالبان، هنوز هیچ یک از اعضای سازمان ملل حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.