پاکسازی دهها میلیون تن آوار در غزه ۱۵ سال طول میکشد
به گزارش کلینی نیوز به نقل از گاردین، بر اساس یک ارزیابی برنامه محیط زیست سازمان ملل که ماه گذشته منتشر شد، بالغ بر ۱۳۷هزار و ۲۹۷ دستگاه ساختمان در نوار غزه آسیب دیدهاند که بیش از نیمی از کل آن است. از این تعداد، کمی بیش از یک چهارم ویران شد، حدود یک دهم به شدت آسیب دید و یک سوم آسیب متوسطی دارد.
این ارزیابی میگوید، یک ناوگان متشکل از بیش از صد کامیون ۱۵ سال زمان نیاز دارد تا غزه را از ۴۰ میلیون تن آوار پاکسازی کند. هزینه این آواربرداری میان ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون دلار برآورد شده است.
این ارزیابی نشان داد که بسته به مقدار قابل بازیافت، برای تخلیه این میزان از آوار عظیم بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ هکتار زمین نیاز است.
در ماه مه، برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP) اعلام کرد که بازسازی خانههای غزه که در طول جنگ ویران شدهاند، در خوشبینانهترین حالت تا سال ۲۰۴۰ طول میکشد و بازسازی کل این منطقه بالغ بر ۴۰ میلیارد دلار هزینه در بر خواهد داشت.
این ارزیابی که به عنوان بخشی از تلاش برای جمعآوری بودجه برای برنامهریزی اولیه بازسازی غزه منتشر شد، همچنین نشان داد که این درگیری میتواند سطح بهداشت، آموزش و ثروت در این منطقه را به سطح سال ۱۹۸۰ کاهش دهد و ۴۴ سال توسعه این منطقه را نابود کند.
هفته گذشته یکی از مقامات سازمان ملل مستقر در غزه به گاردین گفت: «آسیب به زیرساختها دیوانهکننده است… در خان یونس [در جنوب شهر غزه] هیچ ساختمان دست نخوردهای وجود ندارد.»
او افزود: «توپوگرافی واقعی تغییر کرده است. تپههایی وجود دارد که هیچ کدام وجود نداشتند. بمبهای ۲هزار پوندی [۹۰۷ کیلوگرمی] که [از سوی اسرائیل] پرتاب شدهاند، در واقع کل سرزمین را تغییر میدهند. مدارس، مراکز بهداشتی، جادهها، فاضلابها و سایر زیرساختهای حیاتی همگی آسیبهای زیادی دیدهاند.»
مقامات امور کمکهای بشردوستانه از اقدام اسرائیل برای افزایش ظرفیت یک کارخانه کلیدی نمکزدایی که به غزه خدمات میدهد استقبال کردند، اما خاطرنشان کردند که با آسیبدیدگی بیشتر لولهها، توزیع آب در داخل این سرزمین بسیار دشوار است.
نهاد “برنامه عمران و توسعه سازمان ملل” گفت که هزینه احتمالی بازسازی غزه در حال حاضر دوبرابر تخمینی است که مقامات سازمان ملل و فلسطینیان در ماه ژانویه انجام دادند و این هزینه هر روز در حال افزایش است.
آژانس دفاع مدنی غزه گفته است که کوههای آوار پر از مهمات منفجر نشده است که منجر به “بیش از ۱۰ انفجار در هفته” میشود و به مرگ و میر بیشتر و از دست دادن اعضای بدن میانجامد.
پهر لودهامار، رئیس سابق سرویس مینزدایی ملل متحد در عراق، در ماه آوریل گفته بود که به طور متوسط حدود ۱۰درصد از سلاحها هنگام شلیک منفجر نشدهاند و باید توسط تیمهای مینزدایی خارج شوند.
لودهامار گفت که ۶۵درصد از ساختمانهای ویران شده در غزه مسکونی بودند. او افزود که پاکسازی و بازسازی آنها به دلیل تهدید گلولهها، موشکها یا سایر سلاحهای مدفون در ساختمانهای فروریخته یا آسیبدیده، کاری بسیار خطرناک خواهد بود.
برچسب ها :رژیم صهیونیستی ، سازمان ملل ، نوار غزه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰