کد خبر : 3526
تاریخ انتشار : چهارشنبه 7 اردیبهشت 1401 - 13:39

وزیر بهداشت:اگر شرکتی واکسن اضافه تولید کرده«به خودش مربوط است»

وزیر بهداشت:اگر شرکتی واکسن اضافه تولید کرده«به خودش مربوط است»
وزارت بهداشت ایران می‌گوید که دیگر نیازی به واکسن ندارد و واکسن‌های اهدایی را نیز نخواهد پذیرفت.

به گزارش کلینی نیوز،  بهرام عین‌اللهی در حاشیه جلسه هیات دولت با بیان اینکه از ۲۰۰ میلیون دوز واکسن تأمین‌شده، ۵۰ میلیون دوز واکسن ایرانی کروناست، اظهار کرد: ما هر میزان قرارداد با شرکت‌های داخلی ببندیم آن را مصرف می‌کنیم.  وی افزود: اگر شرکتی واکسن اضافه تولید کرده باشد به خودش مربوط است.ولی ما براساس قرارداد منعقد شده با تولیدکنندگان واکسن ایرانی کرونا، واکسن‌ها را مصرف می‌‎کنیم.

وزیر بهداشت ادامه داد: در جلسه اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا به همه تولیدکنندگان اجازه صادرات واکسن کرونا داده شده است.  عین‌اللهی تصریح کرد: واکسنی در گمرک وجود ندارد و واکسن‌های موجود در انبارهای وزارت بهداشت نیز در حال مصرف هستند. بحثی که درباره دپوی واکسن‌ها در انبارها مطرح شده مربوط به تولید خود شرکت‌ها و انبار تولیدکنندگان است.

مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت ایران می‌گوید به برنامه کوواکس سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که نیازی به واکسن ندارد و واکسن‌های اهدایی را نیز نمی‌پذیرد.

مصطفی قانعی عضو کمیته ملی واکسیناسیون کرونا در ایران با اشاره به ذخیره ۵۰ میلیون دزی واکسن در انبارهای کشور گفت: «برخی واکسن‌های خارجی خریداری شده به دلیل عدم استقبال از تزریق دز سوم، در حال نزدیک شدن به تاریخ انقضای خود هستند.»

او همچنین با اشاره تلویحی به این که واکسن‌های داخلی مشتری ندارد گفت که چگونگی ادامه تولید واکسن‌های ایرانی یک تصمیم سیاسی است و نباید ریسک را به واکسن‌ساز تحمیل کرد.

اما بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت ایران می‌گوید اگر شرکتی واکسن اضافه تولید کرده باشد، «به خودش مربوط است» و این وزارتخانه بر اساس قراردادهای منعقد‌شده واکسن‌ها را تهیه می‌کند.

بیشتر بخوانید:

انتقاد سازندگان واکسن کرونا از دولت ایران؛ میلیون‌ها دوز در انبارها خاک می‌خورند

این درحالی است که پیشتر، شماری از تولیدکننده‌های داخلی واکسن کرونا از عدم پرداخت کامل پول واکسن‌ها بر اساس قرارداد بسته‌شده و ماندن میلیون‌ها دز واکسن در انبارهایشان خبر داده بودند.

مصطفی قانعی عضو کمیته ملی واکسیناسیون کرونا در ایران در گفتگو با ایسنا، با اشاره به ذخیره ۵۰ میلیون دزی واکسن در انبارهای کشور گفت: «برخی واکسن‌های خارجی خریداری شده به دلیل عدم استقبال از تزریق دز سوم، در حال نزدیک شدن به تاریخ انقضای خود هستند.»

او همچنین با اشاره تلویحی به این که واکسن‌های داخلی مشتری ندارد گفت که چگونگی ادامه تولید واکسن‌های ایرانی یک تصمیم سیاسی است و نباید ریسک را به واکسن‌ساز تحمیل کرد.

گزارش انباشت واکسن‌های تولید داخل در حالی است که داده‌های سازمان بهداشت جهانی نشان می‌دهد از ایران، تنها دو واکسن برکت و اسپایکوژن، برای دریافت مجوز مصرف اضطراری درخواست داده‌اند. واکسن برکت، از دهم فرودین وارد مرحله بررسی داده‌ها شده است و اسپایکوژن دو مرحله عقب‌تر است و در فاز بررسی‌های اولیه قرار دارد.

تمامی این‌ها در حالی است که، معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر می‌گوید که هیچ یک از واکسن‌های ایرانی در فهرست واکسن‌های پذیرفته‌شده قرار ندارند.

طاهر درودی گفت که تنها کسانی که واکسن‌های سینوفارم، آسترازنکا و اسپوتنیک تزریق کرده‌اند مورد تأیید هستند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

Translate »