کد خبر : 7091
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 مرداد 1401 - 13:57

امیر حسن علمایی

وجود آب روی زمین می‌تواند «منشأ سیارکی داشته باشد»

وجود آب روی زمین می‌تواند «منشأ سیارکی داشته باشد»
دانشمندان پس از تجزیه و تحلیل نمونه‌های کمیاب جمع‌آوری‌شده از سطح یک سیارک در یک ماموریت فضایی شش ساله می‌گویند احتمالاً آب توسط سیارک‌ها از لبه‌های بیرونی منظومه شمسی به زمین آورده شده است.

به گزارش کلینی نیوز، محققان از دو سال پیش بدین‌سو به منظور روشن کردن منشأ حیات و شکل‌گیری جهان، مشغول بررسی گرد و غباری هستند که فضاپیمای «هایابوسا-۲» از سطح سیارک «ریوگو» به زمین منتقل کرده است.

فضاپیمای هایابوسا-۲ که در دسامبر سال ۲۰۱۴ میلادی از مرکز فضایی تانه‌گاشیما ژاپن به فضا پرتاب شد، در سال ۲۰۲۰ به مدار سیارک ریوگو رسید و پس از جمع‌آوری غبار سیارک در داخل کپسول همراه خود، برای تحویل آن‌ها به اخترشناسان به زمین بازگشت. در این ماموریت ۵٫۴ گرم خرده سنگ و گرد و غبار از سطح ریوگو جمع‌آوری شد.

بنا به گزارش یورونیوز، دانشمندان می‌گویند که نمونه‌های ریوگو می‌توانند سرنخ‌هایی از معمای چگونگی پیدایش اقیانوس‌ها بر روی زمین در میلیاردها سال پیش ارائه دهند. به گفته آنان، سیارک‌های کربنی غنی از مواد آلی می‌توانند یکی از منابع اصلی آب زمین بوده باشند و مواد تشکیل‌دهنده ریوگو، که یکی از همین سیارک‌ها است، چنین موردی را نشان می‌دهند.

سیارک ریوگو با قطر ۹۰۰ متر در فاصله ۳۰۰ میلیون کیلومتری کره زمین واقع شده است و بیش از ۴ میلیارد سال عمر دارد. گفته می‌شود خاک زیر پوسته سیارک ریوگو، که از تشعشعات فضایی و دیگر عوامل محیطی مصون مانده، شرایطی نظیر آغاز پیدایش منظومه شمسی دارد و دانشمندان معتقدند با بررسی آن می‌توانند اطلاعات بیشتری درباره ریشه‌های حیات بر کره زمین پیدا کنند.

دانشمندان در مقاله خود آورده‌اند: «بدون شک ذرات ریوگو جزو غیرآلوده‌ترین مواد منظومه شمسی به شمار می‌روند که برای مطالعات آزمایشگاهی در دسترس هستند. بررسی‌های مداوم در مورد این نمونه‌های گرانبها، قطعاً درک ما را از فرآیندهای منظومه شمسی اولیه بیشتر خواهد کرد.»

پیشتر در ماه ژوئن نیز گروهی دیگر از محققان گفته بودند که بیش از ۲۰ نوع مواد آلی یافت‌شده در این نمونه نشان می‌دهد برخی از اجزای سازنده حیات روی زمین، نظیر اسیدهای آمینه، ممکن است در فضا شکل گرفته باشند.

نتایج مطالعات تازه در نشریه علمی «اخترشناسی نیچر» منتشر شده است.

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.