کد خبر : 4497
تاریخ انتشار : چهارشنبه 11 خرداد 1401 - 21:23

واکنش ایران به اعتراض آلمان و فرانسه: چرا وقتی یونان نفت ما را توقیف کرد سکوت کردید؟

واکنش ایران به اعتراض آلمان و فرانسه: چرا وقتی یونان نفت ما را توقیف کرد سکوت کردید؟
سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به بیانیه آلمان و فرانسه درباره توقیف نفتکش‌های یونانی در خلیج فارس، از سکوت این کشورها درباره توقیف نفت ایران در آب‌های یونان ابراز تاسف کرد.

به گزارش کلینی نیوز، وزارت خارجه ایران روز چهارشنبه ۱۱ خرداد به بیانیه‌هایی واکنش نشان داد که از سوی وزارت خارجه فرانسه و آلمان در مورد کشتی‌های یونانی توقیف‌ شده توسط  نیوری دریایی سپاه پاسداران در آب‌های خلیج فارس صادر شدند. پس از توقیف این دو نفتکش ابتدا اتحادیه اروپا این اقدام را محکوم کرد و در روزهای اخیر نیز فرانسه و آلمان در بیانیه‌ای از ایران خواستند به قوانین دریاها احترام بگذارد و این نفتکش‌ها و خدمه آنها را آزاد کند.

 سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران این بیانیه‌ها را “یکطرفه”، “غیرقابل توجیه” و “مردود” دانست و به این کشورها انتقاد کرد که چرا آنها در قبال “توقیف غیرقانونی کشتی تحت پرچم ایران توسط مقامات یونانی و تخلیه محموله آن سکوت اختیار می کنند”. اشاره او به توقیف کشتی “لانا” با محموله نفت ایران در آب‌های یونان است.

به گفته آقای خطیب‌زاده، محموله نفتی ایران «به دنبال اجرای فرامرزی قوانین داخلی یک کشور دیگر» توقیف شده است.

اشاره سخنگوی وزارت خارجه ایران به تحریم‌هایی است که از سوی آمریکا علیه ایران وضع شده‌اند. این تحریم‌ها بخشی از قوانین بین‌المللی نیستند و کشورهای دیگر مجبور نیستند که آنها را اجرا کنند.

دولت یونان اعلام کرده بود که محموله نفت ایران را به درخواست وزارت خزانه‌داری آمریکا توقیف کرده، اما هنوز دقیق روشن نیست که چرا این کشور تصمیم گرفته که درخواست واشنگتن را عملی کند.

نیروی دریایی سپاه پاسداران جمهوری اسلامی روز جمعه ۶ خرداد اقدام به توقیف دو فروند نفتکش یونان در آب‌های خلیج فارس و پایین کشیدن پرچم آن‌ها کرد. روابط عمومی سپاه در اطلاعیه‌ای علت این اقدام را “ارتکاب تخلف” نامید.

این کشتی‌ها پس از آن توقیف شدند که کشتی “لانا” حامل ۷۰۰هزار بشکه نفت ایران در اواخر فروردین‌ماه امسال در آب‌‌های یونان توقیف شد. خبرگزاری نور نیوز، در همان روزی که کشتی‌های یونانی توقیف شدند، از “قصد ایران برای انجام اقدام تنبیهی علیه یونان” خبر داد.

یونان پس از توقیف کشتی حامل نفت ایران، اعلام کرد که این تانکر را که حامل بیش از ۱۰۰هزار تن نفت ایرانی است به دلیل نقض تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا علیه روسیه توقیف کرده و بنا بر درخواست مقام‌های قضایی آمریکا نفت توقیفی را به ایالات متحده ارسال خواهد کرد.

این نفتکش با پرچم روسیه حرکت می‌کرد و حامل ۱۹ خدمه روسی بود. گارد ساحلی یونان گفته بود که این توقیف به دلیل سوءظن نقض تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه در ارتباط با حمله به اوکراین انجام شده است.

ایران بعد از توقیف این کشتی کاردار سفارت یونان در تهران را احضار و سازمان بنادر و دریانوردی این کشور نیز اقدام یونان را “مصداق بارز دزدی دریایی” قلمداد کرد.

در پی توقیف کشتی‌های یونانی در آب‌های خلیج فارس اتحادیه اروپا طی بیانیه‌ای با تاکید بر ضرورت حفظ “آزادی کشتی‌رانی و جریان آزاد تجارت” این عمل ایران را “غیر قابل قبول” دانست و خواستار حل و فصل هرچه سریع‌تر موضوع شد.

یونان یکی از مهم‌ترین کشورهای جهان در زمینه حمل و نقل دریایی نفت محسوب می‌شود و حدود ۲۵٪ از نفتکش‌های عظیم جهان با پرچم این کشور دریانوردی می‌کنند.

اما در پی تنش اخیر آتن و تهران، دولت این کشور به تمامی کشتی‌هایی که با پرچم یونان در حرکت هستند توصیه کرد که به آب‌های ایران نزدیک نشوند.

این درحالی است که یک کرانه تنگه هرمز، خاک ایران محسوب می‌شود و در باریک‌ترین محل، فاصله دو سوی این تنگه تنها ۳۳ کیلومتر است. و البته حدود یک‌سوم نفت جهان نیز از این تنگه عبور می‌کند.

روزنامه فایننشال تایمز (چاپ لندن) گزارش داده که انتظار می‌رود تنش ایران و یونان بر مشکلات حمل و نقل دریایی نفت که از زمان جنگ اوکراین آغاز شده، بیافزاید.

برچسب ها : ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.