کد خبر : 2726
تاریخ انتشار : چهارشنبه 17 فروردین 1401 - 9:07

همکاری آمریکا، بریتانیا و استرالیا برای توسعه تسلیحات فراصوت

همکاری آمریکا، بریتانیا و استرالیا برای توسعه تسلیحات فراصوت
آمریکا، بریتانیا و استرالیا اعلام کردند در چارچوب پیمان امنیتی آکوس در زمینه توسعه موشک‌های مافوق‌صوت با یکدیگر همکاری خواهند کرد. افزایش نگرانی‌ از رشد توانایی نظامی چین در منطقه اقیانوس آرام از علل شروع این همکاری است.

به گزارش کلینی نبوز به نقل از دویچه وله آلمان، آمریکا، بریتانیا و استرالیا سه‌شنبه ۵ آوریل (۱۶ فروردین) اعلام کردند، در چارچوب پیمان امنیتی اخیر میان سه کشور با نام آکوس (AUKUS) با یکدیگر در زمینه توسعه موشک‌های مافوق‌صوت همکاری خواهند کرد.

این اقدام در اوج نگرانی‌های فزاینده ایالات متحده و متحدان این کشور در ارتباط با رشد هر چه بیشتر توانایی نظامی چین در منطقه اقیانوس آرام صورت می‌گیرد.

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا و اسکات موریسون، همتای استرالیایی او در نشستی که برای بررسی پیشرفت همکاری سه کشور در چارچوب این پیمان برگزار شد، این خبر را اعلام کردند. پیمان منطقه هند-آرام آکوس در ماه سپتامبر سال ۲۰۲۱ میلادی بین این سه کشور بسته شد.

به گزارش دفتر واشنگتن خبرگزاری اسوشیتدپرس رهبران این سه کشور در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند “امروز برای شروع یک همکاری سه‌جانبه در زمینه فن‌آوری جنگ‌افزارهای مافوق ‌صوت، ضد مافوق‌ صوت و الکترونیکی و همچنین گسترش استفاده مشترک از اطلاعات یکدیگر و تقویت همکاری در زمینه نوآوری‌های نظامی، متعهد شده‌اند”.

به کانال اینستاگرام دویچه وله فارسی بپیوندید

ایالات متحده آمریکا، روسیه و چین هر سه به دنبال توسعه بیشتر موشک‌های مافوق صوت با سرعتی بوده‌اند که از سوی هیچ سیستم دفاع موشکی موجود قابل رهگیری نباشد.

در ماه اکتبر سال ۲۰۲۱ میلادی ژنرال مارک میلی، رئیس جدید ستاد مشترک ارتش آمریکا از آزمایش یک موشک مافوق صوت از سوی چین به عنوان بخشی از تلاش‌های جدی این کشور برای پیشرفت در زمینه‌ فناوری‌های نظامی – فضایی خبر داد. میلی که در مصاحبه با شبکه تلویزیونی بلومبرگ سخن می‌گفت این آزمایش را رویدادی “بسیار مهم و نگران‌کننده “و در واقع “آزمایش یک سیستم تسلیحاتی مافوق صوت” خواند.

این ژنرال آمریکایی در این گفت‌وگو استفاده روسیه از موشک‌های مافوق صوت “در چندین مورد” در جنگ با اوکراین را تایید کرد.

پاییز سال گذشته، همزمان با ابراز نگرانی مقامات اطلاعاتی ایالات متحده نسبت به افزایش شمار نیروهای روس در مرز اوکراین، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه برای حفظ برتری نظامی این کشور در زمینه توسعه موشک‌های مافوق صوت به تولیدکنندگان تسلیحات این کشور فرمان ساخت هرچه بیشتر موشک‌های مافوق صوت پیشرفته را داد.

ارتش روسیه اعلام کرده است که سیستم پیشتاز این کشور قابلیت پرواز با سرعتی ۲۷ برابر سرعت صوت و انجام مانورهای بسیار دقیق در مسیر خود برای عبور از سپرهای موشکی را داراست. این موشک‌ها به جای کلاهک‌های قدیمی بر روی سامانه‌های موجود از زمان شوروی سابق قابل نصب است و اولین یگان مسلح به این تجهیزات در ماه دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی فعالیت خود را شروع کرده است.

در بودجه سال ۲۰۲۳ پنتاگون تا کنون ۴.۷ میلیارد دلار برای تحقیق و توسعه سلاح‌های مافوق صوت در نظر گرفته شده است. این برنامه شامل تحقیق و توسعه تولید و بهره‌برداری باتری موشک مافوق صوت تا سال آینده میلادی و یک موشک دریایی تا سال ۲۰۲۵ است.

بایدن، جانسون و موریسون پیمان امنیتی AUKUS را فرصتی برای تقویت و گسترش استفاده مشترک از قابلیت‌های دفاعی یکدیگر خوانده‌اند. در اولین گام این همکاری سه‌جانبه قرار است استرالیا با زیردریایی‌های هسته‌ای تجهیز شود.

موریسون، نخست‌وزیر استرالیا هدف توسعه موشک‌های مافوق صوت را هماهنگ با برنامه استراتژیک کشورش در دو سال آینده مبنی بر افزایش قابلیت ارتش استرالیا برای اجرای حمله‌های دوربرد خواند. موریسون گفت: «هدف اصلی کسب اطمینان از این است که در اسرع وقت این توانایی را به دست خواهیم آورد و همکاری با متحدان ما بهترین شکل اجرای آن است.»

پیتر داتون، وزیر دفاع استرالیا پیشتر اعلام کرده بود که به دلیل افزایش تهدیدها از سوی چین و روسیه قصد دارد جهت دستیابی هر چه سریع‌تر به موشک‌های دوربرد برای هواپیماها و ناوهای جنگی خود ۲.۶ میلیارد دلار هزینه کند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

Translate »