هشدار درباره افزایش سوءتغذیه بیماران در بیمارستانها
به گزارش کلینی نیوز، روزنامه اعتماد، چاپ تهران در شماره روز چهارشنبه ۲۵ خردادماه با انتشار گزارشی درباره مشکل سوءتغذیه و تامین غذای بیماران در بیمارستانها به دلیل گرانی، از قول رئیس یک بیمارستان خصوصی در تهران نوشت: «بسیاری از بیمارستانها قادر به تامین غذای با کیفیت برای بیمار نخواهند بود چون این افزایش قیمت مواد غذایی، در بودجه هیچ بیمارستانی دیده نشده بود.»
او که نخواست نامش فاش شود، پیشبینی کرد که در هفتههای پیش رو، تامین غذای گرم به خصوص غذاهای حاوی پروتئین برای بیماران بستری در بیمارستانها و بسیاری از مراکز درمانی دولتی یا خصوصی، ”غیرممکن” خواهد شد.
به گزارش اعتماد، رییس این بیمارستان خصوصی از وضعیت تامین غذای بیمار در بیمارستان خودش مثال زد و گفت: «تامین غذای بیمارستانها برعهده پیمانکار است. ابتدای سال ۱۴۰۰، ماهانه ۴۰۰ میلیون تومان بابت غذای بیمار به پیمانکار میپرداختم، فروردین امسال، ۸۰۰ میلیون تومان پرداخت کردم و هفته گذشته پیمانکار به من گفت یا ماهانه یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بابت غذای بیمار پرداخت کنم یا حجم غذای بیمار؛ به خصوص پروتئین موجود در غذا کم شود.
پرستار یکی از بیمارستانهای دولتی نیز میگوید از سال گذشته، غذای کارکنان این بیمارستان، از جمله پرستاران، قطع شده است.
به گفته او، تنها پرستارانی که شیفتهای روزانه ۱۲ساعته دارند، ۱۵ هزار تومان به عنوان هزینه غذا دریافت میکنند اما این مبلغ حتی برای ”یک وعده نان و ماست” هم کافی نیست.
این گزارش از قول عبدالرضا نوروزی، دبیر کارگروه کشوری توسعه و تعالی علوم تغذیه مینویسد مهمترین مشکل کنونی در بیمارستانهای ایران، سوءتغذیه بیمارستانی است به طوری که حدود ۲۴/۵ درصد از افراد بستری در بیمارستانها، با این مشکل مواجه هستند.
به گفته او، ”بیماران بستری در ۶۰ بخش مراقبت ویژه در بیمارستانهای کشور کمتر از ۶۲ درصد کالری مورد نیاز و حدود ۵۴ درصد پروتئین مورد نیاز خود را دریافت میکنند.”
بیشتر بخوانید:
- ارز جهانگیری حذف شد؛ واردات فقط با ارز تک نرخی
- حداکثر قیمت انواع روغن خوراکی اعلام شد؛ بطری ۸۰۰گرمی ۶۳هزار تومان
- افزایش قیمت برنج تا کیلویی ۱۲۰ هزار تومان
- قیمت آرد برای نان فانتزی در ایران تقریبا ۱۰ برابر شده است
این گزارش در عین حال میافزاید که در هفتههای آینده، تامین و توزیع غذا نه فقط در بیمارستانها بلکه پادگانها، زندانها، مراکز نگهداری سالمندان و کودکان بیسرپرست و افراد دارای معلولیت، اردوگاههای بازپروری آسیبدیدگان اجتماعی و حتی مدارس شبانهروزی و خوابگاههای دانشجویی هم با مشکلاتی مواجه خواهد شد.
تصمیم دولت ابراهیم رئیسی برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، گرانی هرچه بیشتر کالاها در ایران را سرعت بخشید.
بسیاری از کارشناسان تاکنون بارها نسبت به پیامدهای این تصمیم دولت، هشدار دادهاند. از جمله، ۶۱ اقتصاددان ایرانی به تازگی در نامهای ضمن ارزیابی سیاستهای اقتصادی دولت تاکید کردند: «هشدار ما به دولتمردان این است که وضعیت کشور بسیار شکننده است و اصرار بر حذف یارانهها در این دوران فلاکت بار، کاسه صبر مردم را لبریز خواهد کرد.»
برچسب ها :ارز ۴۲۰۰ ، ایران ، حذف ارز جهانگیری
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰