کد خبر : 14766
تاریخ انتشار : سه شنبه 2 آبان 1402 - 14:52

هشدار امریکا به دولت عراق درباره حملات راکتی به مواضع ائتلاف بین‌المللی

هشدار امریکا به دولت عراق درباره حملات راکتی به مواضع ائتلاف بین‌المللی
به گفته منابع مطلع عراقی، نخست وزیر عراق پس از دریافت هشداری از جانب امریکا، تحرکات گسترده‌ای را برای توقف حملات راکتی به مواضع نیروهای ائتلاف بین المللی آغاز کرده است.

به گزارش کلینی نیوز، یک عضو پارلمان عراق از چارچوب هماهنگی نیروهای سیاسی شیعه به پایگاه خبری «العربی الجدید» گفت که دیدارهای یکشنبه شب و دوشنبه شب «محمد شیاع السودانی» درباره حملات راکتی به مواضع امریکا تاکنون به دریافت تضمینی برای توقف تنش نینجامیده است.

براساس گزارش میدل ایست نیوز، این مقام که نخواست نامش فاش شود گفت که السودانی در این دو شب با چهره‌های شاخص چارچوب هماهنگی و نیز با سران گروه های مسلح متحد ایران دیدار یا تلفنی گفت‌وگو کرده اما هنوز به نتیجه‌ای نرسیده است.

به گفته این مقام، برخی از سران چارچوب هماهنگی و از همه مهم‌تر نوری المالکی و هادی العامری و قیس الخزعلی موافق توقف تنش هستند، اما برخی از فرماندهان گروه‌های مسلح که متهمان اصلی حملات راکتی اخیر شمرده می‌شوند حاضر به پذیرش این موضوع و حتی مذاکره با السودانی در این باره نشده‌اند.

این منبع تأکید کرد که مقامات امریکایی به السودانی هشدار داده‌اند که در صورتی که این حملات موجب خسارتی برای آنها شود، به آن پاسخ خواهند داد.

شب گذشته، دفتر نخست‌وزیر عراق از گفت‌وگوی تلفنی السودانی با وزرای دفاع و خارجه امریکا خبر داد و تأکید کرد که جلوگیری از گسترش دامنه نزاع از محورهای این مذاکرات بوده است.

یک مقام نظامی در بغداد نیز به پایگاه «العربی الجدید» گفت که شمار نیروهای امنیتی در اطراف پایگاه‌هایی که نیروهای ائتلاف بین‌المللی در آنها حضور دارند افزایش یافته است.

وی تأکید کرد که گروه‌های مسلح تحت عناوین گوناگون برای انجام عملیات اخیر اقدام کرده‌اند و به نظر می‌آید که امریکا در حمله اخیر به پایگاه نظامی التنف در مرز عراق و سوریه و اردن نیز آنان را متهم می‌داند.

به گفته این مقام، تکرار این حملات واشنگتن را به پاسخ محدود به برخی گروه‌های مستقر در مرز عراق و سوریه وادار می‌کند.

روز گذشته، سخنگوی رسمی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق با انتشار بیانیه‌ای تأکید کرد: در حالی که دولت عراق حملات صهیونیستی به ساکنان نوار غزه را محکوم کرده و بارها خواستار پایان اوضاع وخامت بار برادران فلسطینی در پی این حملات شده است، بر مخالفت خود با حملات به پایگاه های عراق که شامل مقرهای مستشاران ائتلاف بین المللی است تأکید می کند.

این بیانیه افزوده: این مستشاران به دعوت رسمی دولت عراق و برای تداوم همکاری با نیروهای امنیتی عراق برای آموزش دادن، توانمندسازی و مشاوره براساس سازوکاری واضح که از سوی مراجع رسمی و دیپلماتیک عراق وضع شده، حضور دارند و نمی توان در زمینه امنیت و سلامت این مقرها سهل انگاری کرد.

در همین راستا، محمد شیاع السودانی، نخست وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق به همه نیروهای امنیتی دستور داده به وظایف خود عمل و قانون را اجرا کرده و عناصر عامل این حملات را تحت پیگرد قرار دهند و به هیچ صورت اجازه آسیب به امنیت و ثبات که با فداکاری های بزرگ نیروهای مسلح محقق شده را ندهند.

این بیانیه با واکنش شدیداللحن جنبش النجباء مواجه شد.

جنبش النجباء عراق در بیانیه‌ای شدیداللحن با انتقاد از بیانیه دولت عراق درباره حملات راکتی به مواضع ائتلاف بین‌المللی، ایستادن در برابر مسیر «مقاومت» برای اخراج «اشغالگران» را خلاف قانون و شرع دانست.

بر اساس بیانیه دفتر شورای سیاسی جنبش النجباء که در ساعات پایانی دوشنبه (۲۴ اکتبر) منتشر شده، آمده که بیانیه دفتر اطلاع‌رسانی دولت که در آن پایگاه‌های نظامی دربردارنده «نیروهای نظامی اشغالگر امریکایی» پایگاه‌های عراقی دانسته شده که مستشاران ائتلاف به دعوت رسمی دولت عراق در آن حضور دارند «موجب تأسف است».

این بیانیه افزوده: این نیروهای اشغالگر موجب ویرانی و فساد در عراق شده‌اند و هر روز و بلکه هر ساعت حاکمیت ارضی عراق را نقض می‌کنند و به گفته نخست‌وزیر اسبق، حیدر العبادی، با فریب و دور زدن توافقات وارد عراق شدند و هنوز بالگردها و پهپادهایشان حاکمیت عراق در بغداد و دیگر استا‌ن‌ها را بدون اجازه دولت مرکزی نقض می‌کند.

در این بیانیه آمده: دولت از تعداد و نوع این نیروها و تحرکاتشان میان عراق و سوریه و اردن و کویت بی اطلاع است و در میان این نیروها صهیونیست‌ها هم حضور دارند و مقرهای دائمی در پایگاه‌های امریکایی‌ها به خود اختصاص داده‌اند.

جنبش النجباء در بیانیه خود افزوده: بیانیه دولت تلاشی برای توجیه و مشروعیت‌بخشی رسانه‌ای به نیروهای اشغالگر و ارائه تصویری خلاف واقعیت تلخ است و نشان می‌دهد که برخلاف وعده‌های پیش از تشکیل دولت، جدیتی در اخراج نیروهای اشغالگر وجود ندارد و امریکا با کشوری که خواستار حاکمیت ارضی خود است از موضع بالا برخورد می‌کند و کسانی می‌کوشند که برای شانه خالی کردن از مسئولیت شرعی و ملی و تاریخی حضور اشغالگران در عراق را توجیه کنند.

روز گذشته، «متیو تولر» سخنگوی وزارت خارجه امریکا نسبت به امنیت و سلامت شهروندان این کشور در منطقه ابراز نگرانی کرد و گفت که امریکا برای پاسخ مناسب به این حملات دست به اقدام مقتضی خواهد زد.

هفته گذشته نیز وزارت خارجه امریکا به کارکنان غیر ضروری خود در بغداد دستور داد که به همراه خانواده‌های خود عراق را ترک کنند و علت این تصمیم را افزایش «خطر تروریسم، آدم‌ربایی، خشونت مسلحانه و بی ثباتی در عراق» عنوان کرد.

از روز چهارشنبه هفته گذشته ۳ پایگاه نظامی عین الاسد، حریر و ویکتوریا که محل استقرار نیروهای ائتلاف بین‌المللی در عراق هستند هدف حملات راکتی و پهپادی قرار گرفت.

هفته گذشته کتائب حزب الله عراق اعلام کرد که اگر امریکا در حمله به غزه مشارکت کنند، مواضع امریکا در عراق را هدف حملات خود قرار خواهد داد. تهدیدی که پیش‌تر از سوی برخی از دیگر گروه‌های مشابه صادر شده بود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.