نوسازی شبکه فاضلاب عراق با حمایت ۱۳۰ میلیون یورویی فرانسه؛چالشهای فساد مالی در عراق

به گزارش کلینی نیوز، «طیف سامی»، وزیر دارایی عراق، روز سهشنبه با امضای این توافقنامهها با آژانس توسعه فرانسه، حمایت مالی برای دو پروژه سرمایهگذاری در بخش فاضلاب را تضمین کرد.
این توافقنامهها بخشی از بسته تسهیلات اعتباری فرانسه به عراق با هدف تقویت زیرساختها در استانهای مختلف این کشور است.
به گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع)، بر اساس بیانیه وزارت دارایی عراق که توسط خبرگزاری رسمی این کشور (واع) منتشر شد، توافقنامه نخست شامل یک وام تکمیلی به ارزش ۳۰ میلیون یورو برای پروژه فاضلاب شهرستان الخالدیه در استان الانبار است که مجموع تامین مالی این پروژه را به ۱۱۰ میلیون یورو میرساند.

توافقنامه دوم نیز به اختصاص وامی به مبلغ ۱۰۰ میلیون یورو برای تامین مالی پروژه فاضلاب شهرستان الحمزه در استان الدیوانیه اختصاص یافته است.
وزیر دارایی عراق با اشاره به اهمیت این توافقنامهها، هدف دولت را انتقال فناوری و تجربیات نوین فرانسه در زمینه تصفیه فاضلاب به عراق عنوان کرد. این امر نه تنها به بهبود وضعیت خدمات عمومی کمک میکند، بلکه منجر به ارتقاء محیط زیست سالم در شهرهای تحت پوشش این پروژهها خواهد شد.
جایگاه عراق در تولید نفت و ذخایر
خبر نوسازی شبکه فاضلاب عراق با حمایت ۱۳۰ میلیون یورویی فرانسه در حالی منتشر شده که با وجود نیاز به تامین مالی خارجی برای پروژههای زیربنایی مانند فاضلاب، عراق یکی از کشورهای غنی از منابع نفتی در جهان است.
بر اساس جدیدترین گزارش سایت Global Fire Power، عراق از لحاظ ذخایر نفت در میان کشورهای عربی در جایگاه دوم (پس از عربستان سعودی) و در سطح جهان در جایگاه پنجم قرار دارد.
ذخایر عظیم نفت عراق
این گزارش حاکی از آن است که ذخایر اثبات شده نفت عراق حدود ۱۴۵ میلیارد بشکه برآورد شده است. این حجم عظیم ذخایر، موقعیت عراق را به عنوان یکی از برجستهترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان نفت در سطح جهان تثبیت میکند و پتانسیل اقتصادی بالایی را برای این کشور فراهم میآورد.
به گزارش شفق نیوز، مجموع کل صادرات نفت عراق در ماه مارس ۲۰۲۵ به ۱۰۶ میلیون و ۶۶۳ هزار و ۲۱۱ بشکه رسید.
فساد مالی در عراق: چالش توسعه زیرساختها
در کنار پتانسیل بالای ناشی از منابع نفتی و نیاز به توسعه زیرساختها که نیازمند وامهای خارجی است، عراق با چالش جدی فساد مالی گسترده روبرو است که بخش قابل توجهی از درآمدهای این کشور را به هدر داده است. کمیته صداقت پارلمانی بودجه عراق اعلام کرده است که میزان اموال سرقت شده توسط برخی مسئولین عراقی در ۱۸ سال گذشته حدود ۳۵۰ میلیارد دلار برآورد میشود. این رقم معادل ۳۲ درصد از کل درآمدهای عراق در این دوره زمانی است.
پروندههای فساد مالی کلان در عراق
برخی از وزرا و چهرههای سرشناس سیاسی سابق در عراق متهم به دست داشتن در بزرگترین اختلاسها بودهاند که این موضوع تاثیر منفی عمیقی بر دیدگاه گروههای مختلف در این کشور داشته است.
- حازم الشعلان: اولین پرونده بزرگ فساد مربوط به حازم الشعلان، وزیر دفاع اسبق عراق در دوران پس از اشغال آمریکا بود. او متهم به قاچاق و انتقال حدود یک میلیارد دلار به خارج از عراق شد. الشعلان به صورت غیابی به هفت سال حبس محکوم شد اما همچنان در خارج از کشور به سر میبرد.
- أیهم السامرائی: ایهم السامرائی، وزیر برق در دولت ایاد علاوی، یکی دیگر از متهمان فساد بود که موفق به فرار از زندان شد و به آمریکا رفت. دولت آمریکا به دلیل تابعیت آمریکایی وی، از استرداد او به عراق خودداری کرد.
- عبدالفلاح السودانی: عبدالفلاح السودانی، وزیر بازرگانی دولت نوری المالکی و عضو حزب الدعوه، متهم به سرقت ۴ میلیارد دلار شد. وی نیز پس از خروج از عراق به صورت غیابی به ۲۱ سال زندس محکوم شد و در سال ۲۰۱۸ توسط پلیس اینترپل به مقامات عراقی تحویل داده شد.
- پرونده بانک رافدین: در جولای ۲۰۲۱، مدیر کل بانک رافدین و یکی دیگر از مسئولین این بانک متهم به اختلاس ۱۳ میلیارد و ۱۷۳ میلیون دینار (معادل حدود ۱۳ میلیارد دلار در آن زمان) شدند و توسط دادگستری عراق به ده سال حبس محکوم گشتند.
این موارد تنها بخشی از چالشهای فساد مالی در عراق را نشان میدهد که بر توانایی دولت برای سرمایهگذاری مؤثر بر درآمدهای نفتی و توسعه زیرساختهای حیاتی مانند شبکه فاضلاب تاثیرگذار است و نیاز به وامهای خارجی را افزایش میدهد.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰