کد خبر : 7154
تاریخ انتشار : چهارشنبه 26 مرداد 1401 - 15:05

نماینده مجلس ایران می‌گوید به هیات مذاکره‌کننده اتمی «اختیار تام» داده شده

نماینده مجلس ایران می‌گوید به هیات مذاکره‌کننده اتمی «اختیار تام» داده شده
یک نماینده مجلس شورای اسلامی گفته است که «به تیم مذاکره کننده اختیار تام داده شده و نیازی نیست که توافق آنها با طرف مقابل به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد.»

به گزارش کلینی نیوز، مجلس ایران امروز درباره مذاکرات احیای برجام یک جلسه غیرعلنی برگزار کرده است. یک نماینده مجلس شورای اسلامی در ایران پس از نشست غیرعلنی نمایندگان با حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه و علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران گفته است که «به تیم مذاکره کننده اختیار تام داده شده و نیازی نیست که توافق آنها با طرف مقابل به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد.»

به گزارش بی بی سی،  ولی اسماعیلی به ایرنا، خبرگزاری رسمی ایران گفته است که در این جلسه وزیر امور خارجه و رئیس تیم مذاکره کننده گزارشی را از روند مذاکرات به نمایندگان ارائه کردند.

به گفته او، « در حال حاضر توپ در زمین آمریکا و غرب است و آنها باید با تصمیم درست خود پاسخ مناسب را به بسته پیشنهادی ایران درباره توافق بدهند.»

ایران پس از جلسه فوق العاده شورای عالی امنیت ملی به ریاست ابراهیم رئیسی، پاسخ رسمی خود به طرح پیشنهادی جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای احیای برجام را داده و می گوید انتظار دارد تا به زودی پاسخ متقابل دریافت کند.

اقای بورل گفته این طرح «بهترین توافق ممکن» برای احیای برجام است. گفته شده که در این طرح برخی از تحریم های مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برداشته شده اما این نهاد به خواسته آمریکا، همچنان در فهرست گروه های تروریستی خارجی آمریکا در کنار گروه هایی همچون القاعده باقی می ماند.

ایران اعلام کرده که طرح پیشنهادی آقای بورل حاوی نکات مثبتی بوده اما دربرگیرنده تمامی ملاحظات تهران نیست.

حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران به تازگی گفته است که یکی از موضوعات باقی مانده مساله تضمین است. ایران می خواهد که آمریکا تضمین کند در صورت احیای برجام دولت های بعدی از آن خارج نخواهند داشت.

به تازگی محمد مرندی یکی از اعضای نزدیک به هیات مذاکره کننده ایران گفته که ایران خواهان دریافت غرامت از آمریکا در صورت خروج مجدد از برجام هم شده است.

دونالد ترامپ رئیس جمهور وقت آمریکا در بهار ۱۳۹۸ از توافق برجام خارج شد و همه تحریم های رفع شده اتمی را دوباره علیه جمهوری اسلامی ایران به اجرا گذاشت. ترامپ مدتی بعد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را هم وارد فهرست گروه های تروریستی ایالات متحده کرد.

گرفتن تضمین و فرصت برای راستی‌آزمایی «در پیش‌نویس توافق درج شده»

مذاکرات برای بازگشت ایران و آمریکا به تعهدات خود در برجام پس از آغاز دوره ریاست جمهوری جو بایدن آغاز شد.

بر اساس اظهارات نمایندگان حاضر در جلسه غیرعلنی امروز، نمایندگان در جریان جزئیات مذاکرات احیای برجام قرار گرفته اند.

ابوالفضل عمویی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفته است «در مسیر توافق هستیم اما هنوز به توافق نرسیدیم هر چند فاصله چندانی نداریم، ولی اگر اراده جدی وجود داشته باشد خیلی سریع این اتفاق را شاهدیم.»

آقای عمویی به خبرگزاری ایسنا گفته «یکی از نواقص توافق قبلی موضوع راستی‌آزمایی بود. تعهدات ایران از جانب آژانس مورد راستی آزمایی قرار می‌گرفت اما تعهدات طرف مقابل برای رفع تحریم ها، راهکاری برای راستی‌آزمایی نداشت.»

نماینده مجلس ایران گفته «الان اصل موضوع پذیرفته شده که هم بازه زمانی برای راستی آزمایی رفع تحریم‌ها در نظر گرفته شود و هم اقدامات مختلفی دنبال شود که ایران بتواند راستی آزمایی کند که تحریم‌ها به صورت مستمر برداشته شود.»

آیت الله علی خامنه ای سال گذشته شرط گذاشته بود که برای احیای برجام، آمریکا باید «تضمین» بدهد که در آن می‌ماند و رفع تحریم ها هم به صورت «یکجا» انجام شود سپس ایران فرصت داشته باشد آن را «راستی آزمایی» کند.

رهبر انقلاب ایران، شرط دیگری هم گذاشته بود که ابتدا آمریکا باید تعهدات خود را انجام دهد و ایران پس از بررسی اقدامات آمریکا، اجرای تعهدات خود را از سربگیرد.

نمایندگان مجلس ایران پس از جلسه غیرعلنی با وزیر خارجه گفته اند که این دو شرط در پیش نویس توافق احیای برجام درج شده است.

از توانایی ساخت بمب اتمی تا پذیرش محدودیت‌ها در صورت احیای برجام

ایران می خواهد پرونده‌اش در آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد سه مرکز آلوده به اورانیوم که از قبل به آژانس اعلام نشده بود، پیش از توافق احتمالی اتمی بسته شود.

آژانس می‌گوید بسته شدن این پرونده در صلاحیت این نهاد است و نباید در توافق سیاسی احتمالی، مورد مصالحه قرار گیرد. همزمان گزارش‌های تایید نشده رسانه‌های غربی حاکی از آن است که در طرح جورپ بورل برای توافق، بسته شدن این پرونده در صورت همکاری ایران با آژانس پیش بینی شده است.

در حال حاضر ایران بخش‌های کلیدی برجام را اجرا نمی‌کند و ضمن محدود کردن بازرسی‌های آژانس، برنامه اتمی خود را با شتاب پیش می‌برد. جمهوری اسلامی ایران می‌گوید این سیاست واکنشی است به خروج آمریکا از برجام که در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ انجام شد.

کمال خرازی، رئیس منصوب آیت الله خامنه ای در شورای راهبری روابط خارجی و محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اعلام کرده‌اند که تهران توانایی ساخت بمب اتمی دارد اما ساخت و استفاده از این بمب در برنامه‌اش نیست.

ایران می گوید هدف‌اش از برنامه اتمی از جمله غنی سازی ۶۰ درصدی اورانیوم، صلح آمیز است اما رافائل گروسی مدیرکل آژانس گفته فقط کشورهایی که سلاح اتمی تولید می‌کنند، غنی سازی ۶۰ درصدی دارند.

مقام های ایرانی می گویند در صورت احیای برجام به تعهدات خود که توقف غنی سازی اورانیوم در سطح بالاست، بازخواهند گشت.

مذاکرات احیای برجام از فروردین ۱۴۰۰ شروع و با دو وقفه که هر کدام پنج ماه طول کشیده، تا اواسط مرداد امسال ادامه داشته است.

اتحادیه اروپا می گوید فرصت برای مذاکره بیشتر به پایان رسیده و طرف ها باید اعلام کنند که با پیش نویس توافق موافقت دارند یا نه.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.