کد خبر : 5579
تاریخ انتشار : دوشنبه 6 تیر 1401 - 7:08

«نشست محرمانه» آمریکا، اسرائیل، با برخی از کشورهای عربی در مقابله با تهدید ایران

«نشست محرمانه» آمریکا، اسرائیل، با برخی از کشورهای عربی در مقابله با تهدید ایران

به گزارش کلینی نیوز، روزنامه وال استریت ژورنال از “نشست محرمانه” آمریکا، اسرائیل و چند کشور عربی منطقه برای بررسی راه‌های مقابله با تهدید پهپادی و موشکی ایران خبر داد. این نشست بی‌سابقه در شرم‌الشیخ مصر برگزار شد. وال استریت ژورنال روز یکشنبه ۵ تیر (۲۶ ژوئن) به نقل از منابع آمریکایی و منطقه‌ای اعلام

به گزارش کلینی نیوز، روزنامه وال استریت ژورنال از “نشست محرمانه” آمریکا، اسرائیل و چند کشور عربی منطقه برای بررسی راه‌های مقابله با تهدید پهپادی و موشکی ایران خبر داد. این نشست بی‌سابقه در شرم‌الشیخ مصر برگزار شد.

وال استریت ژورنال روز یکشنبه ۵ تیر (۲۶ ژوئن) به نقل از منابع آمریکایی و منطقه‌ای اعلام کرد، مقامات این کشور در نشستی محرمانه و بی‌سابقه با نظامیان ارشد اسرائیل و چند کشور عربی منطقه در ماه مارس در شرم‌الشیخ مصر گزینه‌های مقابله با توانایی‌های موشکی و پهپادی رو به رشد ایران را مورد بررسی قرار داده‌اند.

 

[su_note note_color=”#e2e0db” radius=”۴″] مقامات جمهوری اسلامی پیش از این اعلام کرده بودند، فعالیت‌های نظامی مشترک اسرائیل و برخی کشورهای عربی در خلیج فارس “از سر ناامیدی” صورت می‌گیرد.[/su_note]

 

این برای نخستین بار است که چنین طیفی از افسران عالی‌رتبه اسرائیل و کشورهای عربی تحت نظارت ارتش آمریکا برای بررسی چگونگی مقابله با یک تهدید مشترک ملاقات کرده‌اند.

وال استریت ژورنال در گزارش خود آورده است، در حالی که چنین همکاری نظامی‌ تا چند دهه پیش غیرقابل تصور بود، اسرائیل و همسایگانش در مرحله اولیه نشست شرم‌الشیخ درباره “همکاری مشترک نظامی احتمالی” بحث و گفت‌وگو کرده‌اند.

به نوشته این روزنامه آمریکایی، چند تغییر زمینه برگزاری این نشست را فراهم کرده است: نگرانی‌ مشترک از توانایی‌های موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی، بهبود روابط سیاسی در نتیجه “توافقنامه ابراهیم” و تصمیم دولت پیشین آمریکا برای گسترش منطقه تحت پوشش فرماندهی مرکزی آمریکا در خاورمیانه که اسرائیل را نیز شامل می‌شود.

این در حالی است که مقامات جمهوری اسلامی پیش از این اعلام کرده بودند، فعالیت‌های نظامی مشترک اسرائیل و برخی کشورهای عربی در خلیج فارس “از سر ناامیدی” صورت می‌گیرد.

بنا بر آنچه وال استریت ژورنال منتشر کرده است، در این نشست ژنرال فرانک مکنزی – رئیس وقت فرماندهی مرکزی آمریکا، آویو کوهاوی – رئیس ستاد ارتش اسرائیل، فیاض بن حامد الرویلی – رئیس ستاد نیروهای مسلح عربستان سعودی و تعدادی از افسران ارشد نظامی، امارات متحده‌عربی، بحرین، مصر، اردن و قطر شرکت داشته‌اند.

بیشتر بخوانید:

در این بین برخی از کشورهای حاضر در نشست شرم‌الشیخ در برابر سئوالات وال استریت ژورنال از اظهار نظر در مورد این نشست خودداری کرده و تعدادی نیز  شرکت در آن را رد کردند.

تنها دولت ابوظبی اعلام کرده است: «امارات متحده عربی طرف هیچ اتحاد نظامی یا همکاری منطقه‌ای که هدفش کشور خاصی باشد، نیست و از هیچ گونه بحث رسمی در رابطه با چنین اتحاد نظامی منطقه‌ای آگاه نیست.»

خبر برگزاری نشست محرمانه آمریکا، اسرائیل و کشورهای عرب خاورمیانه که در ماه مارس سال جاری برگزار شده بود، در حالی نزدیک به سه ماه بعد، از سوی روزنامه وال استریت ژورنال منتشر شده که اخیرا عبدالله دوم، پادشاه اردن از ایده تشکیل اتحادی نظامی هم چون ناتو در خاورمیانه سخن گفته است.

عربستان پیشتر در سال ۲۰۱۵ نیز «ائتلاف نظامی اسلامی مبارزه با تروریسم» را با حضور ۴۱ کشور تاسیس کرد.

از هر دوی این پروژه‌ها با عنوان تبلیغاتی «ناتوی عربی» نام برده شد، اما هیچ کدام آنها به تشکیل یک ائتلاف نظامی شبیه به ناتو ختم نشد.

اما اخیرا اسرائیل اعلام کرد که در تلاش است تا همراه با آمریکا، یک ائتلاف دفاع هوایی در خاورمیانه تشکیل بدهد.

ملک‌عبدالله دوم در پاسخ به سوالی درباره این پیشنهاد اسرائیل گفت که مذاکرات در سطح منطقه‌ای ادامه دارد.

وی در عین حال افزود: «ما می‌خواهیم ببینیم که تا چه اندازه این (پیشنهاد اسرائیل)، می‌تواند دیگران را در بربگیرد. اگر من جای ایران بودم و به این پروژه‌های منطقه‌ای نگاه می‌کردم که به سوی غرب در حرکت هستند، (از خودم می‌پرسیدم) که جای من کجاست؟»

اسرائیل مشخصا گفته است که هدف از تشکیل چنین ائتلافی، «مقابله با تهدید ایران» خواهد بود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

Translate »